Jump to content
MAINOS

Työskentely teho-osastolla


<sister>

Recommended Posts

Hei,

Olen miettinyt hakeutumista teho-osastolle töihin ja tarkoituksena olisi mahdollisesti vielä avoimen amkin kautta käydä kursseja ihan vaan kertauksen vuoksi. Koulutuksen siis sh, mutta poliklinikka/vastaanottotyötä lähinnä tehnyt. Uskallanko hakea ja kannattaako edes🥲
Olisin kiinnostunut kuulemaan mitä esim. kaikkea voi sairaanhoitajan työkuvaan kuulua? Miten pitkä perehdytys on ollut? 
Kiitos vastauksista🙂

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tervetuloa teholle. Meille ainakin on tullut töihin ihan kaikenlaisilla taustoilla töihin. Kiinnostus alaan ja valmius opiskella uutta ja vuorotyöhön sopivuus ehkä tärkeimpiä juttuja. Työ on ajoittain hyvinkin nopeaa mutta erittäin kiinnostavaa. Ihan aina ei mennä tukka putkella koska työstä iso osa on myös perushoitoa,valvontaa ja tarkkailua. Jos haluat valmistautua etukäteen niin meidän alasta on hyvät opukset tehohoito, tehohoidon valvontatyön ja akuuttihoitotyön opas duodecimin kirjasarjassa. Kannattaa rohkeasti hakea töihin, koska meidänkin alalla työvoimapula on. Paikkoja on myös erilaisia tehovalvonnasta raskaisiin tehohoitoa tarjoaviin yksiköihin. 

Omalla teholla Kuopiossa perehdytys kestää 6vk oman perehdyttäjän kanssa ja lisäksi tulee kahden ensimmäisen vuoden aikana paljon simulaatio-, luento- ja laitekoulutuksia. Työtä tehdään porukalla niin tukea saa kollegoilta. Meidän osasto on sekateho jossa hoidetaan kaikkia erikoisalojen potilaita. Meillä esimerkiksi sydän-ja neurokirurgisia potilaita, hengitysvajaus, sepsis ja traumapotilaita eli kaikkia mitä ovesta tulee. Tekee työstä vaihtelevaa ja mielenkiintoista ja aina löytyy oppimista. Potilaat ovat yksivuotiaista ylöspäin n. 85vuotiaihin😀

Meillä peruspalkka on alkaen 2860€+haittatyö- ja ikälisät päälle.

Tervetuloa. Itse olen viihtynyt lähes 28 vuotta osastolla.

 

  • Tykkää 2
Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa teho- ja valvontahoitotyön maailmaan!

Omassa yksikössäni palkkaus kehittyy kokemuksen ja koulutuksen myötä. Meillä TVA-palkkoja on useita:

a) vasta aloittaneet (kestää noin vuoden ennen kuin saa perehdytyksen seuraavalle tasolle)

b) MET-koulutuksen saaneet

c) MET- ja dialyyysikoulutuksen (mm. CVVHD, TPE, Sledd) saaneet

d) MET-, dialyysi- ja vastuuhoitajan kolutuksen saaneet

e) MET-, dialyysi- ja vastuuhoitajan kolutuksen saaneet  asiantuntijasairaanhoitajat (jotka toimivat ko. tehtävässä)

Tämän lisäksi kuuman sairaalan sisällä vuoronsa ajan puhelimen kanssa toimiville erityisosaajille (esimekiksi päivystyksen traumatiimissä toimiville) maksetaan myös oma TVA-korvaus. Tehtävä on määräaikainen ja siihen tulee työntekijän hakea. 

Suurimmissa yliopistosairaaloissa on omat teho-osastonsa erikoisaloilla (esim. neurokirurgia, sydän, sydän- ja thoraxkirurgia, lapset). Keskussairaaloissa ja myös osassa yliopistosairaaloita näitä taas hoidetaan samalla ns. sekateholla.

Viime vuosina teho- ja valvontaosastoille on tultu perinteisen anestesia- ja/tai tehokoulutuspohjan ulkopuolelta. Esimerkiksi myös kätilöitä ja lastensairaanhoitajia on nähty.  Heidän osaamisensa on hyödyllistä esimerkiksi naistentautien ja lastentautien teho- ja valvontapotilaiden hoidossa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...