Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Sh/th/lh

  Kortisoni ja verensokeri

  Moi. Vs mitattava ehdottomasti koska kortisoni vaikuttaa siihen. Voi myös tulla äkillisiä hypoja. Vanhuksella arvot voi olla yli 10 ennen lounasta ja mahdollisesti lääkäri määrää siihen insuliinihoidon kuurin ajaksi. Sh hoitokodista
 3. Martta 75

  Haukkuminen väkivaltaa

  Sama homma, meidän yksikössä narsisti, josta vaikea päästä eroon. Täyspäinen mutta jos ei tahtoaan saa periksi huutaa ja haukkuu ja raivoaa. Alkaa ammatillisuus kärsiä.
 4. Veli Vitivalkoinen

  Kortisoni ja verensokeri

  Voi nostaa vs. Ei voi aiheuttaa DM2, mutta voi paljastaa metabolisen oireyhtymän (heikentynyt sokerinsietokyky). Ja se voi nousta korkeammalle kuin normaalisti on.
 5. Ennen vaaleja tuntui, että joka ikinen puolue jossain kohtaa lähestulkoon kehuskeli sillä että juuri he ovat hoitajien ja vanhusten asialla. "Äänestäkää meitä, me hoidamme asiat kuntoon!" Ja kaikki ihmiset olivat kohujen aikaan niin huolesta suunniltaan, "Miten tämmöisiä laiminlyöntejä on voinutkaan tapahtua, väärät ihmiset ja väärällä alalla. Häpeäisivät" ym. Hoitajat tekivät pienellä mitoituksella paljon töitä, heitäkin arvosteltiin, kytättiin ja suorastaan ahdisteltiin välillä omaisten taholta tulevalla kritiikillä ja loputtomalla kysymysten tulvalla. Hoitajien tekemiä päätöksiä kyseenalaistettiin jatkuvasti, ilman minkäänlaisia perusteita. Heitä ja heidän työskentelyään seurattiin suurennuslasilla kauan aikaa. Paikoissa joissa siihen ei ollut mitään syytä. Me hoidimme asukkaat parhaamme mukaan, sillä mitoituksella mikä meillä oli. Paljon me teimme, mutta paljon asioita jäi myös tekemättä, koska aika loppui kesken. Kaikki joka ei ollut välttämätöntä sai odottaa toiseen päivään, siihen parempaan päivään kun on enemmän henkilökuntaa paikalla. Hetken jo saatoimme uskoa, että nyt asiat paranevat. Me halusimme paremman mitoituksen, että pystyisimme tekemään työmme niin hyvin kuin vain koskaan osaamme. Ehtisimme antaa jokaiselle asukkaalle tai potilaalle juuri niin paljon aikaa ja huomiota kun hän sinä päivänä tarvitsee. Ehtisimme pysähtyä hetkeksi ja kuunnella mitä hänelle oikeasti kuuluu. Luulimme että ehkä vastaisuudessa voi tulla aika jolloin hoitajat saavat keskittyä hoitotyön tekemiseen, eikä hoitamaan muita askareita silloin, kun pitäisi hoitaa ihmisiä. Meidän ei tarvitsisi päivittäin enää pyykätä, siivota ja tehdä ruokaa. Ei sillä etteivätkö ne asiat olisi todella tärkeitä, mutta niihinkin asioihin löytyy paljon meitä ammattitaitoisempia ihmisiä. Ihmisiä jotka tekevät sitä työkseen ja tekevät sen vielä todella hyvin. Mitä sitten tapahtui. Kaikkia suretti, huolestutti ja pelotti mihin tämä vanhusten hoito ja kunnioitus onkaan mennyt. Ainakin silloin... mutta entäs nyt? Vaalit olivat ja menivät. Monia lupauksia annettiin, mutta lopulta niitä myös peruttiin, korjailtiin mitä oltiinkaan perimmillään tarkoitettu. Vedottiin rahaan, kun tuli aika kirjata lupaukset lakiin. Tarvitaan lisää aikaa, lisää lupauksia, lisää rahaa. Edelleen me teemme samaa työtä, samalla mitoituksella ja samalla palkalla. Haluaisimme edes jonkinlaisen palkankorotuksen, melko vaatimattomaan palkkaamme. Haluaisimme pitää työyhteisöt kasassa, tai ainakin sydämellään työtä tekevät ihmiset tällä alalla. Alalla mikä on todella tärkeä ja arvokas, mutta kuitenkin yhtäaikaa todella alipalkattu ja aliarvostettu. Nyt ne hyvät hoitajat ovat vaihtaneet työpaikkoja paremman toivossa, monet ovat vaihtaneet kokonaan alaa ja todella monet suunnittelevat tosissaan vaihtavansa alaa, ellei jotain parannusta pian tapahdu. Hoitajat ovat uupuneita lähes joka paikassa, uupuneita niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Eikö nyt olisi jo aika tehdä jotakin.. Paljon oli lupauksia, mutta ei tekoja.
 6. Hei. Onko vs mittaus tarpeellinen kun po kortisoni menee, voiko se aiheuttaa diabeteksen? Kuinka korkealle vs voi nousta kortisonista?
 7. Aleksandra

  Ohjaajan huono käytös

  Hyvin on sujunut, ei mitään ongelmaa. Arviointi oli jo viime viikolla ja hyvin sujui sekin.
 8. Ei meidän attendossa meillä yöhoitajilla minkäänlaista pyykkikieltoa ole. Koneet pauhaa aamuun asti...
 9. Last week
 10. Öttiäinen

  Haukkuminen väkivaltaa

  Mä sain huorittelua vanhemmalta asukkaalta aikoinaan, haukkui mua koko työvuoron. Menetin malttini ja kerroin että huorana saisi ainakin parempaa palkkaa ja asiakkaat arvostaisi tekemistäni. Ei enään haukkunut tämän jälkeen.
 11. Nasusa

  Haukkuminen väkivaltaa

  Toi on yks raskaimpia asioita tässä ammatissa. Mä kanssa kuulin just männä viikolla yhdeltä asiakkaaltani miten helvetin ruma olen, sen jälkeen kun tämä oli ensin täysin perusteetta moittinut työni laadun muille asiakkaille. Välillä sitä on niin väsynyt että meinaa itku tulla, joskus tullutkin. Pitäis varmaan alkaa jo lähtökohtaisestikin pitää hoidettaviaan jotenkin alempiarvoisina, ihan vaan itseään suojellakseen. Välillä vit**aa kyllä niin että meinaa usko mennä.
 12. Tikki

  Haukkuminen väkivaltaa

  Mulla oli kotihoidossa sellanen ihminen kun kritisoi kaikkea mitä teit, tai jätit tekemättä. Haukkui ja huusi. Kerran heitin hanskat tiskiin ja sanoin " mitään pahaa en oo sulle tehny, yritän auttaa. Katotaanpa hetken päästä uudestaan josko sulta onnistuis tämän asian hoitaminen asiallisella kielenkäytöllä tai sitten oot ihan vaan hiljaa. Mä en huuda sulle, älä huuda mulle". Ja lähdin. Sitten oli asiakas kilttiä poikaa. Onko sun mahdollista poistua paikalta? Kokeilla hetken päästä uudestaan? Oisko mahdollista työyhteisössä sopia yhteistä käytäntöä miten toimia tämän ihmisen kanssa? Paskaahan tollanen on
 13. ninnni2

  Palkat ylös!

  No niin; pitäis sanoa et onpa huono moraali,mutta mitä; jos ei työanataja halua parantaa työoloja ja palkkausta niin ei kyllä munkaan tarvi yhtään mitään ylimääräistä töihin antaa!
 14. Olen töissä eräässä yksikössä. jossa on asukkaita,,sanotaanko nyt vaikka 12. Täällä ollaan vuoroissa pääasiassa yksin. Mitä tehdä, kun asukas huorittelee, haukkuu muutoin, uhkaa tappaa ja hakata silmät mustiksi. Mikään keskusteluyhteys ei toimi. en pelkää. Mutta on kovinkin raskasta se että kuulet näitä asioita ja tämä asukas tietää tarkkaan mitä suustaan päästää. Miettii omaa ammatillisuuttaan pakostikin että mihin vetää raja tässäkin. Muillekin työntekijöille tämä asukas osaa olla ilkeä, mutta enemmälti se kohdistuu minuun. Noudatan sääntöjä mitä talossa on, en pelkää, en anna periksi. En tosin voi sanoa muiden työntekijöiden puolesta antavatko ne periksi asioissa. Mitä tehdä? Miten kauan sitä jaksaa olla tälläisen haukkumisen uhri? ei ole mikään pakko kuunnella, tiedän sen.
 15. Taysin lasten ja nuorten sairaalan hoitajat käyttävät työssään mobia, hoitotyöhön räätälöityä mobiililaitetta. Tietoturvallinen digiratkaisu säästää aikaa hoitotyöhön. Taysin uusi lasten ja nuorten sairaala aloitti toimintansa 17.9. uusissa tiloissa, ja muutto jatkuu vaiheittain lähiviikkojen ajan. Samalla kun lasten ja nuorten hoito keskitetään fyysisesti yhden katon alle uusiin, moderneihin tiloihin, tapahtuu muutoksia myös toiminnassa. Yhtenä esimerkkinä on digitaalisten palveluiden lisääntyminen hoitotyön arjessa: koko lasten ja nuorten sairaalan hoitohenkilöstö siirtyy käyttämään heille räätälöityjä mobiililaitteita, mobeja. Mobi on älypuhelin, johon on asennettu hoitotyössä tarvittavat sovellukset. Mobiin kuuluvia sovelluksia ovat Medanets, Paketti, Taysin puhelinluettelo sekä pääsy intraan. Myös potilaskutsujärjestelmä on integroitu mobeihin. Mobeihin ei voi itse ladata sovelluksia, eikä niillä pääse internetiin. -Aiemmin hoitajat joutuivat kuljettamaan työvuorossaan kahta erillistä laitetta, nyt olemme saaneet palvelut samaan laitteeseen, kuvailee tietohallintopäällikkö Anne-Maarit Selinummi. Medanets-sovelluksella potilastiedot tallennetaan reaaliaikaisesti potilastietojärjestelmään. Hoitajan ei tarvitse poistua potilaan luota erilliseen tilaan tekemään kirjauksia, vaan hän voi tehdä ne välittömästi potilaan luona. Paperisten muistilappujen määrä vähenee ja tietoturva paranee. Mobia käytetään myös Taysin sisäisten palvelujen tilaamiseen: Paketti-sovelluksella voi esimerkiksi tilata potilaskuljetuksia sekä tehdä tavaratilauksia osastolle. Kun potilas painaa huoneessaan nappia, jolla kutsuu hoitajan, syttyy sairaalan käytävällä merkkivalo, ja tämän lisäksi potilasta hoitava hoitaja saa hälytyksen mobiinsa. - Tekniikka mahdollistaa laitteeseen erilaisia hälytystoimintoja eri sovelluksista, mutta sairaalassa on tärkeää, että potilaan lähettämä hälytys on aina ykkössijalla ja ohi muiden, painottaa Selinummi. Mobiililaitteet eivät ole henkilökohtaisia, vaan vuoron vaihtuessa laitteen käyttäjä vaihtuu. Mobeihin kirjaudutaan henkilökohtaisilla varmennekorteilla. Lasten ja nuorten sairaalaan on hankittu 300 mobia. Nykyinen mobi palvelee hoitajia, mutta Tays aikoo kehittää myös lääkäreiden mobiilipalveluita. -Tavoitteena on saada lääkäreille vastaava mobiililaite, jossa on juuri lääkäreitä hyödyttävät sovellukset. Parhaillaan työskentelemme mobiilikuvantamisen saamiseksi lääkäreiden käyttöön, kertoo Selinummi.
 16. Hei. Osaatteko kertoa perustason tentin pistemääristä? Tentin lopuksi ruudulla näkyi pistemäärä joka oli vähän yli 300. Mitä se mahtaa tarkoittaa? Mikä määrä on minimi luville.
 17. Sydämellinen

  Esperi pk seutu, Foibe

  Jos kokemusta näistä paikoista kuulisin mielelläni
 18. 1)omistusasunto hyvällä sijainnilla pk-seudulla, laina maksettu 45v toivottavasti. 2)osakkeisiin, rahastoihin 700€/kk. Nyt osa-aikatöissä niin ei pysty enempää laittamaan, mutta vapaa-aika on tärkeämpää kuin raha Hyvä toki varautua tulevaan, mutta nuorena mieluummin maksimoi vapaa-ajan, matkustaa, kokee ja nauttii. Enkä usko eläkesysteemiin tippaakaan, siksi itse kerätyt varat saa olla se vanhuuden turva.
 19. Suomen Apteekkariliitto ja Orion toteuttivat Suomen ensimmäisen lääkekuljetuksen robottilennokilla eli droonilla Helsingin Lauttasaaressa maanantaina 16.9. Drooni kuljetti valikoiman itsehoitolääkkeitä Lauttiksen apteekilta Lauttasaaren Senioritalolle, jossa hoitohenkilökunta vastaanotti paketin. ─ Oli upeaa, että ensimmäinen lääkekuljetus droonilla onnistui hyvin! Suomalaiset apteekit haluavat olla edelläkävijöinä kehittämässä uusia, moderneja palveluja, kertoo Lauttiksen apteekin apteekkari Risto Holma. ─ Uusi palvelu hyödyttäisi esimerkiksi asiakkaita, joilla yllättävän avuntarpeen tai sairauden vuoksi on hankaluuksia päästä asioimaan apteekkiin. Erilaiset kuljetusratkaisut osana palvelua tuovat apteekin lähelle, Holma jatkaa. Toimituksen toteutti AI-startup Third Space Auto. ─ Robottilennokit ovat nopeita. Kun niihin yhdistetään lentoautomaatiojärjestelmä, kuten AI.Pilot-teknologiaan perustuvan ByDrone, apteekit ja sairaalat voivat toimittaa lääkkeitä hetkessä avun tarvitsijoille. Esimerkiksi meidän käyttämämme lennokki lentää kilometrin minuutissa. Lennokkien kantama vaihtelee 10 kilometristä jopa 110 kilometriin. Tällaiset esittelytilaisuudet ovat todella tarpeen, koska niiden avulla lääketeollisuus ja viranomaiset voivat kannustaa logistiikka-alaa muuttamaan toimintatapojaan. Uskon, että parin vuoden kuluessa tällaiset järjestelmät otetaan käyttöön maaseudulla, saaristossa ja muilla vaikeapääsyisillä seuduilla, joilla niille on todella tarvetta, toteaa Third Space Auton perustaja Arshia Gratiot. Maanantain demolento on osa yhteishanketta, jossa selvitettiin droonikuljetusten käyttömahdollisuuksia ja hyötyjä lääkkeiden toimituksessa. Hanke toteutettiin tutkimus- ja kehitysyhteistyönä Aalto-yliopistossa poikkitieteellisesti eri alojen opiskelijoiden kanssa. Aalto-yliopiston tutkimusryhmät kartoittivat muun muassa droonikuljetusten palvelumuotoilua ja lainsäädäntöä.
 20. Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi edistää ihmisten terveyttä kiireettömässä ympäristössä huipputyökalujen avulla? Etsimme parhaillaan terveysteknologiayritykseemme Helsinkiin bioanalyytikkoa/laboratoriohoitajaa. Työnkuva koostuu pääosin näytteiden ottamisesta asiakkailta, asiakaspalvelusta ja näytteiden käsittelystä. Olisi kiva kuulla teiltä ammattilaisilta, ovatko työajat (ei viikonloppu-, ilta- tai yötöitä) sekä mahdollisuus rauhassa keskittyä asiakastyöhön teille tärkeitä seikkoja työpaikassa? Entä mistä kanavista voisimme tavoittaa parhaat tekijät? Hakuilmoituksemme on englanniksi, koska etsimme sekä suomea että englantia osaavaa henkilöä - enemmän kuitenkin painotamme halua hoitaa asiakastyötä iloisella mielellä, kuin täydellistä kieliosaamista. Jos ilmoituksesta ilmenee muita kysymyksiä tai mietteitä, olisin todella kiitollinen kaikista mahdollisista kommenteista https://nightingalehealth.com/about/join-us/lab-nurse
 21. Meillä hoitajat hoitaa pyykit, roskien viennin ja aamupalan teon ja päivällisen lämmityksen ja jaon.
 22. Miehitys? Kaiketi sitä joutaakin pestä pyykkiä ja tiskailla jos on vähän asukkaita esim. tuetussa asumispaikassa, jossa kotihoitotyöt ovat ohjausta. Paljonko asukkaita, paljonko hoitajia ( aamu-ilta-yö) ja mikä paikka esim. tehostettu/tuettu vanhuspuoli ?
 23. Muutama vuosi sitten yököillä pesetettiin vielä lattiatkin
 24. Tulipalohan leviää sekunnissa koko taloon ja kaikki pitää saada ulos? O_o No ei! Pienikin savu laukaisee jo paloilmoituksen ja tosissaan siinä vaiheessa ei ole palo vallannut koko huushollia. Henkilökunnan edustaja varmaan ehtii alkusammutuksen tehdä ja välttyy koko asukaskunnan ulos kelkkomiselta. Ei nyt pidä maalata piruja turhaan seinille. Ja kaikista Suomen sadoista palvelukodeista, monessa se pyykkikone on a) edes kärähtänyt b) sytyttänyt pienenkään palon c) aiheuttanut vakavia vahinkoja? Itse en tätä pyykinpesua nyt suurimmaksi uhaksi lukisi yksityisellä sektorilla. Jos näin olisi, asiat olisi toisaalta aika hyvällä mallilla... Silloin hoitohenkilökunnan mitoitus olisi riittävä, työtä jaksaa tehdä, palkka on kunnollinen, on kiva mennä töihin ja ainut huoli mikä taustalla kalvaa on se, syttyykö pesukone jo tänä yönä tuleen...
 25. Guest

  Tehy: Ilman palkankorotuksia pako hoitoalalta kiihtyy

  Alalle ei kannata jäädä, jos palkat ei nouse. Sairaanhoitajilla opistotason palkat, vaikka koulutus vaativa. Luen illat ja aamut, että pääsen kevyempiin töihin paremmalla palkalla. Suunta ylöspäin. Sellaista kutsumusta ei ole, mikä tällä hinnalla tehdään. Lapset huutaa kuorossa, ettei tämän alan töitä kannata tehdä kenenkään. .
 26. Jos et halua mutu-tietoa, niin kysy siltä osastolta, jonne olet menossa. Monessa leikkurissa on ko. kapistukset kielletty.
 27. Ihan sitä samaa tehdään julkisella, pestään pyykkiä päivällä ja yöllä, tehdään ruokaa päivällä ja yöllä ja siivotaan päivällä ja yöllä. Hoitotyötä tehdään, kun ehditään takkuilevien tietokonejärjestelmien lomassa
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...