Jump to content

Kaikki tapahtumat

Tämä syöte päivittyy automaattisesti     

 1. Eilen
 2. Meillä jokainen vuorollaan laittaa. ylin listalta tippuu viimeiseksi.
 3. Kutsuu tätä vuotta HERRAN vuodeksi, eikä sukupuolineutraalisti henkilönvuodeksi. ps. Voisko ylläpito lukittaa tämän hemmetin ketjun.
 4. Mikähän tästä keskustelusta tekee seksistisen :0 ???
 5. Eihän se noin voi mennä, että perhetilanteen mukaan saa etuja kokoajan työvuorosuunnittelussa. Olisin oman yksikön luottamusmieheen yhteydessä, jos esimies puoltaa tällaista. Jos on kolmivuorotyössä niin silloin tulisi jokaisen tehdä tasaisesti jokaista vuoroa, ellei sitten vapaaehtoisesti joku tahdo tehdä "vähemmän suosittuja" vuoroja esim. öitä.
 6. Meillä menee jokseenkin niin,että yövuorot ekaksi ja sitten kumma kyllä sellaset ,joil on lapsia tai mies tekee vuorotyötä ja osa on viel vajaata työaikaa tekeviä. Useinkin käy niin,että vimeseks laittaa sata prossaa tekevät ,eivätkä jaksa hirveesti vääntää,koska nämä edellämainitut määrittelee perheen,lasten ja miehen vuorojen mukaan pitkälle lista sisältöä. Ei ole liiemmalti esimies puuttunu. Tärkeetä on vain ,et on autonominen. Jaksut saattaa joillaki kokoaikaisilla olla välillä vähissä.
 7. Autonominen työvuorosuunnittelu on ollut käytössä jo vuoden. Aloitimme sen heti, kun yksikkö aukesi. Toki ensimmäinen listan tein valmiiksi itse. Seuraava tehtiin yhdessä henkilöstön kanssa paperille. Kolmas tehtiinkin jo suoraan työvuorojärjestelmään, mikä meillä on käytössä. Ensiksi vakiyökkö laittaa yönsä sinne, sitten loput laittavat yöt. Tarkistelen listaa useasti viikossa. Kun yöt ovat laitettu ja joka yölle tekijä löydetty, aletaan tekemään listaa muuten. Seuraan ja puutun tarvittaessa. Noin 1,5 viikkoa ennen listan julkistamista suljen listan suunittelutilaan, jossa hion tunnit ja tarkistan vahvuudet ja teen muutoksia tarvittaessa. Jos tarvitsee esim. aamun tietylle päivälle. Se laitetaan toiveaamuna ja halutessaan voi kommentoida esim. lapsen joulujuhla. Pelisääntöjä on: - Vakiyökkö laittaa yövuoronsa sinne ensin (pääosin 6-7 yötä, 6-7vp) - Muut laittavat yövuoronsa ja vapaaviikonloppu toiveet - Kun öille tekijät ja esimies hyväksynyt ne, aloitetaan tekemään muut vuorot Käytössä on 6 viikon työvuorolista. Ja hyvissä ajoin aukaisen seuraavat 6 viikkoa eteenpäin henkilöstölle suunniteltavaksi. Ilmoitan vahvuudet toimiston tietokoneelle ja vielä viestinä asiakastietojärjestelmässä. Myös laitan semmoiset asiat valmiiksi listoihin ja ilmoituksiin (koulutukset, kokoukset yms.) Lomatoiveet, palkattomat vapaat henkilöstö esittää suoraan työvuorojärjestelmässä.
 8. Itse aukoinaan vuodeosastolla ollessani aloitettiin autonominen työvuorosuunnittelu. Opettelua se oli, mutta suht kivuttomasti siihen sisään päästiin muutaman listan (3-vko) jälkeen. Tärkeintä on sopia pelisäännlt ettei homma leviä käsiin heti alussa. Meillä mentiin näin; lyijykynällä tyhjä työvuorolista. Arkisin piti olla 5 aamussa (yksi oli kylvettäjä), neljä illassa ja kaksi yössä. Viikonloput mentiin 4+3+2. 1. Lomat, vapaatoiveet yms ensin 2. Sitten yövuorot ja viikonloput/pyhät 3. Lopuksi vasta arkivuorot Toki joskus sattui tilanteita, että oli liikaa tai liian vähän porukkaa töissä, mutta sitten keskusteltiin kuka/ketkä voisivat joustaa. Kun tämä järjestely alkoi sujua, alettiin tehdä suoraan omat listat kokonaan alusta loppuun asti. Ei kaikkia vuoroja siis tarvitse heti laittaa ylös listalle, sitä voitiin täydentää jatkuvasti tai muuttaa. Itse käytin myös vaihtoehtoja a/i (aamu tai Ilta) silloin kun ei ollut väliä kumpi vuoro jolloin esimies sitten lopulta päätti sen kumpaan vuoroon oli tarvetta enemmän. Tein myös välillä pitkää päivää omasta tahdostani jolloin merkitsin sen listaan P. Pitkä päivä mahdollisti myös "kikkailua" jota käytin varsinkin kesällä kun vapaa viikonloppu oli tulossa. Suunnittelin siis kyseisen viikon näin: ma + ti illat, keskiviikkona pitkä, to lyhyt aamu jolloin pääsin jo hyvissä ajoin mökille lähtemään. Joskus oli hyvä kikkailla pitkä vapaa myös niin, että maanantaina oli pitkä, ti + ke yöt, loppuviikko vapaata. Autonominen suunnittelu on hyvä, siinä voi itse vaikuttaa omiin työvuoroihinsa täysin, jatkuva aamu-ilta-aamu veivaus jää pois ja työviihtyvyys parempi.
 9. Otsikon kaksi ilmaisua ovat askarruttaneet minua ja kyse on siis psykiatrisen osaston potilaista. Mitä tarkoittavat tarkalleen?
 10. Täähän on päässyt ihan lentoon.Jatkoon!
 11. Meillä autonominen työvuorosuunnittelu toimii niin, että jokainen suunnittelee oman listan silloin kuin töiltään ehtii. Tarkoituksena olisi myös, että ihmiset käyvät katsomassa listaa välillä ja tekevät muutoksia, jos esim. vaikka näkevät, että tuossa aamussa on jo liikaa väkeä, mutta illasta puuttuu ja ilta sopisi minulle yhtä hyvin. Jos välttämättä tarvitsee sen aamun, se pitää merkitä toiveeksi. Lopullinen lista ei ikinä ole täydellinen ja työvuorosuunnittelija sitten hioo listan kuntoon niin, että kaikissa vuoroissa on sopivasti väkeä. Autonominen työvuorosuunnittelu vaatii kaikilta jonkin verran joustavuutta ja yhteisiä pelisääntöjä esimerkiksi tiettyjen pyhien yms. suhteen. Jos ihmiset itsepäisesti vain pitävät kiinni siitä, mitä haluavat, rahakkaille pääsiäisen pyhille on kohta tulossa kaksinkertainen määrä tekijöitä kuin tarvitaan ja suuren osan listan menevät todella pitkälti uusiksi.
 12. Meillä päätettiin kokeilla autonomista työvuorosuunnittelua, kun listat on jatkuvasti rankkoja ja yksilöllisiä mieltymyksiä ei kuunnella. Mutta miten päästään alkuun? Listapohja on seinällä ja muutama reunaehto on määritetty. Yököt suunnittelivat jo oman listan, kun meillä on vakiyököt. Entäs nyt? Onko viisain lähteä katsomaan vuoro vuorolta? Vai tekeekö kaikki endin oman rivin ja sitten aletaan katsoa mitä muutoksia on tehtävä? Mites kun kaikki eivät voi olla yhtä aikaa paikalla suunnittelemassa eikä listan tekoon ole varattu aikaa vaan se tehdään työn ohessa?
 13. Herran vuonna 2018 saa lukea tällaista seksististä tuubaa palstan täydeltä. Uskomatonta.
 14. Tämä on totta! Itse olen huomannut että naishoitajille kiukutellaan huomattavasti enemmän sekä valitetaan pikku jutuista enemmän kuin mieshoitajille... Tämä johtuu todennäköisesti juuri tuosta auktoriteetista. Auktoriteetti ei tarkoita yleensä negatiivista asiaa kuten tuossa yhdessä viestissä vihjailtiin vaan päinvastoin.
 15. Viime viikolla
 16. Palkka-asioissa tuskin on ihan hirveesti joustoa, oli mies tai nainen. Tessin mukaan mennään. Vakituisia työsuhteita saattaa miehet saada helpomin.
 17. Auktoriteetti ei tarkoita vartijana oloa tms. Vaan yksinkertaisesti lempeä mies huokuu enemmän auktoriteettiä kuin kimeä ääninen nainen.
 18. Ei sitä työtä mielenterveys eikä vanhuspuolella ole tarkoitus tehdä auktoriteetillä vaan niitä vuorovaikutustaitoja hyödyntäen. Valitettavan usein näkee nimenomaan mieshoitajien yrittävän hoitaa haastavia tilanteita käyttäytymällä kuten vartija, joka provosoi asukasta/potilasta. Naiset saavat tilanteet useimmiten rauhoittumaan. Monia haastavasti käyttäytyviä/aggressiivisia miehiä ärsyttää kun toinen mies tulee machoilemaan ja määräilemään. Itse pitkään sekä muistisairaiden että mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kanssa työskenneltyäni olen nähnyt sen kuinka lukuisia miehiä on jouduttu siirtämään muihin tehtäviin vuorovaikutustaitojen riittämättömyyden takia. Poikkeuksia varmasti löytyy. Työryhmässä mieshoitajat kyllä tasapainottavat työilmapiiriä ja keskittyvät ehkä enemmän olennaiseen; itse työhön juorujen ja kivan yhteisen ajanvieton sijaan.
 19. Mulle on ihan sama kuka töitä tekee kunhan on kulloiseenkin työhön sopiva .Niin koulutus sekä persoona.Sukupuolen ei tarvitse ratkaista paitsi joskus. Itse olen 53 v mielisairaanhoitaja ja teen lähinnä yövuoroja keikkaifirman kautta.Jo tuttuihin paikkoihin mennessäni saan yleensä asukkailta heti positiivista palautetta siitä että " Nyt on olo turvallinen olo". En ole elvis enkä muutakaan.Ihan tavallinen pullea nallekarhu.Motivoitunut.Välittävä .Hyvällä huumorintajulla varustettu. 35 v alalalla jo ollut ja tulen olemaan. P.s osaan kuulema keittää hyvää puuroa aamuisin ja leipoa sämpylöitä. Nämä ovat niitä pieniä kiitoksia. SE mitä en enään kestä enään on riitaisat -ja huonolla yhteishengellä varustetut työpaikat ja pisteet.Ne ylitän välttää jos suinkin pystyn.
 20. Vieras

  Debora

  Itse mietin, mitä keksisin selitykseksi ansioluettelooni kyseiselle ajanjaksolle, sillä en kehtaisi edes mainita olleeni töissä Deboralla😱🤔🤮Niin mätä paikka, ja kipukohtia avaava nimi ansioluettelolistalla, että tekee ihan pahaa nimetä paikka työpaikaksi. Hirvein ja epäoikeudenmukaisin työpaikkani koskaan 💀.
 21. Huoh.. olin lastensuojelussa töissä. Kouluttamaton mieshoitaja sai enemmän palkkaa kuin minä jolla oli koulutus. Koska elämänkokemus.. ihan täyttä skeidaa.
 22. Meillä oli juuri osastolla yksi miesopiskelija harjoittelussa. Kyllä se suoritui kaikesta paremmin kuin naispuoliset opiskelijat joita vuosien varrella nähty. Voi olla, että se oli poikkeustapaus
 23. Kyllä mieshoitajalla on ihan toisenlainen auktoriteetti työpaikalla. Varsinkin mielenterveys ja vanhuspuolella. ps. toki löytyy myös vahvoja naisia.
 24. Niin tässähän on taustalla ihan mieshoitajien saunaseura. Pitkältihän tuolla epävirallisissa koontumisissa on sovittu noista paremmista palkoista. Seuraava "kokoushan" on vajaan kuukauden päästä Käyräsaaressa, sinne vielä mahtuu mukaan. Minulta saa yksityisviestillä tarkemmat tiedot.
 25. Hallitus esittää, että ammattikorkeakouluopiskelijoiden ja yliopisto-opiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palvelut yhtenäistetään koko maassa. Jatkossa Kela järjestäisi korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaisi palvelut valtakunnallisesti. Laki ei muuttaisi palvelujen sisältöä, vaan se määriteltäisiin edelleen terveydenhuoltolaissa. Korkeakouluopiskelijat voisivat käyttää muiden asukkaiden tavoin maakunnan yleisiä terveyspalveluja silloin, kun on kysymys muusta kuin opiskeluterveydenhuoltoon liittyvästä asiasta. Toiminnasta suurin osa rahoitettaisiin valtion varoista. Opiskelijoilta perittäisiin pakollinen terveydenhoitomaksu, joka olisi noin 77 euroa lukuvuodessa. Käyntimaksuja YTHS:n opiskeluterveydenhuollon palveluista ei perittäisi. Uuden lain korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2021.
 26. Vieras

  Vastavalmistuneen nolot kysymykset...

  Itsellä on hyvät kokemukset aikuis. psykpuolelta. Kun oli yön yli vierihoito niin silloinhan rerussit ovat vahvennettu muutenkin.Yököt teli listan että sama hoitaja on vierihoitajana max 2 h ja sit vaihto. 1 h oli mun mielestä hyvä. Sitten pääsi kahville ja jaloittelemaan osaston puolelle.Oli taas virtaa kun seuraava vierihoitovuoro alkoi. Toivottavasti missään ei ole sitä käytäntöä enään että yksi ja sama tekee koko pitkän vierihoitovuoron.Onhan se raskasta.Tietty jos menet jonnekin jossa sinut on tilattu vierihoitajaksi niin kuvio voi mennä sitten miten menee.
 27. Vieras

  Vastavalmistuneen nolot kysymykset...

  Ensiksi kiitos hyvistä vastauksista noihin aiempiin hyviin kysymyksiin. Mutta kertokaapa joku kun olen useita vierihoitoja tehneenä, miettinyt jo pitkään, onko vierihoitajan kiellettyä torkkua yövuorossa? =) Totta kai tuo on vähintään epäsuotavaa. Lähinnä mietin, onko pieni torkku yhtä kiellettyä kuin intissä konsanaan vartiossa organisaation kannalta? Noloa ainakin allekirjoittaneelle kun mahtavat ammattilaiset sairaanhoitajat tulevat huoneeseen ja hups - yksi sankari torkkuu pää vinossa =). Osastovuorossa sitä laittaa itsensä liikkeelle jos ei potilaat järjestä liikettä mutta hämärässä hiljaisessa huoneessa... ZZZ ZZZ ZZZ... t: Pasi "tulevaisuudessa valveillakin työvuorossa?"
 1. Load more activity
×