Jump to content

Kaikki tapahtumat

Tämä syöte päivittyy automaattisesti     

 1. Tänään
 2. Mä olen ajatellut tätä samaa. Voit tehdä väestörekisterikeskukseen osoitetietojen luovutuskiellon. Silti jokainen sairaalan, terveyskeskuksen yms työntekijä joilla on mahdollisuus etsiä tietokannasta kaupungissa asuvia ihmisiä, löytää sun tiedot osoitteen kera. Sielä näkyvät vaikka olisit ne salaiseks laittanut. Mul itselläni on tietojen luovutuskielto, silti mä näen kyllä kaikki tietoni töissä tietokannasta ja niin näkee jokainen muukin työntekijä jos haluu.
 3. Vieras

  lähihoitajan matikan kirja

  Mikko Peltola, Sinikka Vuorenmaa Sanomapro Lähihoitajan laskutaito Kirjassa ei merkintöjä 30e Yhteydenotot s8riro00@students.osao.fi
 4. Vieras

  Attendo työnantajana

  Meillä on kokemus asiakkaana että on tosi kallis. Soluasuntoa vastaava huone ja vessa, ei keittomahdollisuutta. Vuokra Lapualla 473 EUR/kk, tämän päälle hoitomaksu 570 EUR/kk ja ateriamaksu 280 EUR/kk yhteensä 1323 EUR/kk. Lisäksi laskuttavat jokaisesta toimenpiteestä erikseen, esim. tukanleikkuu 25 EUR, jalkojen hoito 45 EUR. Ovelasti hoitokulut on jaettu osiin niin ei näytä niin suurelta. Harmittaa maksaa ulkomaalaiselle yritykselle Attendolle.
 5. OldOne

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  En itse kokoomusta fanita, mutta sairaanhoitaja Sarkomaa on kyllä siitä poikkeuksellinen poliitikko, että hän pitää hoitoalan asioita esillä koko vaalikauden ajan. Seuratkaapa esim Twitterissä. Toinen on esh Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.)
 6. jupet

  Ensihoito 30op

  Alueellisia eroja on, eli toiset työnantajat saattavat edelleen suosia "koko amkin ensihoitolinjalla käyneitä". En usko että on ollenkaan ongelma työllistyä jos asenne ja osaaminen on kunnossa. Jos haluat EH AMK:n niin monessa koulussa valmit SH:t saa ahotoitua lähes kaiken jolloin kursseja ei jää paljon suorotettavaksi ja silloin saa tuon tutkintonimikkeen. Saattaa tulla oleellisesti 30op HT-kurssia halvemmaksikin.
 7. jupet

  Yksityinen työnantaja

  Olethan ilmoittanut selkeästi työnantajalle haluavasi vaihtaa 100% sopimukseen? Työnantajan on ensisijaisesti tarjottava lisää töitä olemassaoleville osa-aikaisille ennenkuin rekryää uutta väkeä.
 8. Vieras

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Hyvä juttu mikäli karsivat soveltuvuuskokeet saadaan , ettei nyt taas olisi kyseessä ne jo turhankin tutut vaalipuheet kansanedustajalta
 9. Jeppa85

  Yksityinen työnantaja

  Kiitos vastauksesta , ehkäpä tässä tilanteessa kun tunnit olennaisesti vähenee, oisi esimies voinut etukäteen asiasta kertoa. Oon siis juuri joulukuussa palannut äitiyslomalta. Tulevassa listassa kun jokainen aamuvuoro loppuu klo 13 ja suurinosa iltavuoroista on 15-20 niin eihän se rahallisesti ole enään kovin kannattavaa. Mutta eipä tässä sitte auta, kun hakea töitä muualta.
 10. Eilen
 11. Vieras

  Ensihoito 30op

  Onkos kellään kokemusta tuosta ensihoidon 30op lisäkoulutuksen arvostuksesta työmarkkinoilla? Tällä hetkellä olen keskussairaalatasoisessa päivystyksessä töissä, josta kokemusta useiden vuosien ajalta, perustason ensihoidon luvat voimassa ja olisi mahdollisuus lähteä tällaiseen lisäkoulutukseen syksyllä. Teoriaopintoja on tarjolla tuo 30op jonka lisäksi harjoitteluja saa tehdä niiden päälle. Onko tosiaan edelleen ensihoitaja AMK selkeästi arvostetumpi hoitotason työtä haettaessa? Tuostahan sama määrä tulee opintopisteitä (ja samat opintojaksot) kun harjoittelut laskee päälle, nimike on vaan toinen. Lähipäiviin olisi työssäkäyvänä selvästi helpompi päästä osallistumaan, sillä ne on keskitetty fiksusti. Tuntuu että nämä AMK-nimikkeellä olevat ensihoitajat väheksyvät tuota 30op lisäkoulutusta, ja katselevat nenän vartta pitkin jos asian ottaa puheeksi.
 12. Vieras

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Nyt ,kun työelämä joutuu kouluttamaan esim.lähihitajaopiskelijoita perusasioista lähtien,koska ammattiopistot eivät pysty enää antamaan riittäviä perusteita työssäoppimiseen oppilaitoksissa rahoituksen kiristyttyä sielläkin,voi ymmärtää,missä tilanteessa ollaan. Jos huonoa suomea puhuva opiskelija ei oikein hallitse työssäoppimistaan,on jopa niin,että oppilaitoksen edustaja ikäänkuin painostaa laskemaan harjoittelun läpi.Koetaan todella eettisesti vääräksi. Havaitaan usein,että omaan työpaikkaan ei voisi ottaa kyseistä henkilöä työkaveriksi,mikä kriteeri on hyvinkin tärkeää annettaessa palautetta. Tähän on tultu ja voi olettaa potilasturvallisuuden olevan toisarvoinen seikka. Me ,ketkä olemme saaneet hyvän ja arvokkaan koulutuksen olemme ylpeitä omasta ammattitaidosta,mutta järki käteen olisi otettava,ketkä ovat sopivia ja kykeneviä alalle,missä vaaditaan moniosaa!ista entistä enemmän.
 13. Vieras

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Hoitajille on sentään jotkut soveltuvuuskokeet. Mites sitten ne yliopisto-opiskelijat. Voisi kuvitella, että lääkärinkin ois hyvä olla edes vähän ihmisten ihminen, eikä pelkästään hyvä koulussa...
 14. Vieras

  Yksityinen työnantaja

  Sittenhän tässä ei taida olla mitään ihmeellistä, jos sinulla on ollut kunnalla 50% työsopimus, mutta olet tehnyt 100% työaikaa tarpeen mukaan. Yksityisellä he tekevät minimin mukaan eli sinulla 50% tunnit ja teet lisätyönä tunteja. Ja joo. 30 vanhusta saa valvoa yksin. Ainakin meillä saadaan epidemioihin ottaa toinen yökkö mukaan. Itselläni on 100% työaika. Tosin nyt teen 70% työaikaa opintojen takia ja pelkkää yötyöä. Tuntilaisilla työpäivät on 6-9h mittasia. Osa-aikaisilla kuukausipalkkalaisilla työaika päivittäin vaihtelee ihan siitä miten he haluavat tehdä. Osa tekee 8h päiviä ja saavat enemmän vapauta. Osa taas tekee lyhyempää päivää, vähemmillä vapailla.
 15. sh vm 83

  Työn jakoa

  Miltä tämä tilanne kuulostaa mielestänne? En koe itseäni kiusaajaksi vaan vuorovastaavana tulee huolehtia että vanhukset saavat ruoat ja lääkkeet ajoissa: Päivällisjako aloitetaan klo 16. Huomaan että olen yksin jakamassa ruokia ja lääkkeitä jo pöydän ääressä oleville vanhuksille. Vuorossa 2 muuta hoitajaa (iltavuoro mennään siis taas kerran vajaalla) ovat toisessa päässä osastoa hoitamassa muita asukkaita. Minulla on apuna työkokeilija , jota kuitenkin pitää ohjata ja kannustaa. Melkein kaikki ruoat ja lääkkeet on jaettu ja huomaan sitten että yksi asukas on saanut toisen asukkaan lääkkeet. Joudun kuitenkin odottamaan työtovereita että pääsen soittamaan päivystykseen kysymään ohjeita väärien lääkkeen antamisesta. Kun vihdoin iltavuorokolleegat saapuvat päiväsaliin, vihjaisen kohteliaasti että minun tehtävä ei ole yksin hoitaa kaikki ruoan jaot ja lääkkeet ja sillä aikaa toisessa päässä laitetaan asukkaita jo yökuntoon ja kerroin myös että jouduin odottelemaan että pääsisin soittamaan päivystykseen vääristä lääkkeistä. Tästähän kollega suivaantui ja lähti ovet paukkuen pois keittiöstä. Että tällaista. Yhteistyö, kollegiaalisuus, mitä ne on? Ja niin , tämä kollega oli sattumalta seuraavan päivän pois töistä. ( Väärät lääkkeet saanut asukas oli lopulta ihan ok ja ei tullut mitään jälkiseuraamuksia. )
 16. Vieras

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Tyttäreni haki ensihoitaja/sairaanhoutajaksi. Luki paljon ja olisi erittäin hyvä alalle. Mutta ei päässyt. Onko järkeä, että netun kautta tehdään 90min kokeet? Monella nuorelka on mukana taustatuki jotka vastaavat kokeisiin nuorensa puolesta. Tämä on väärin. Soveltuvuustestit takaisin kouluun, jolloin ei ole ammatti ihmisiä vastaamassa nuorensa puolesta. Tähänkö ollaan menty?
 17. Vieras

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Entiset päihdekuntoutujat tai elämässään muuten kovia kokeneet voivat olla erinomaisia kokemusasiantuntijoita hoitoalalla. Hoitoalalla tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja, tiimityöskentelytaitoja, jatkuvaa kehitysmyönteisyyttä työssään. Hoitaja voi olla persoonaltaan inrovertti, mutta on osattava työrupeamansa aikana olla ekstrovertti. Ei voi olla pöpökammoinen tai hajuherkkä, vaikka joissain ääritilanteissa se on ymmärrettävää. Ulkosuomalaisissa voi olla äärimmäisen hyviä hoitajia kielitaitopuutteistaan huolimatta, jotka tuovat omat kulttuuriperintönsä esiin, kuten vanhusten kunnioittaminen. Se huokuu esim. muistisairaille kosketuksen ja hoivan, hyräilyn kautta; ei pelkästään suullisena kommunikaatiota. Olen itse työssäni tavannut sekä kantasuomalaisissa ja maahanmuuttajissa ääripäitä. Hyviä ja alalle sopimattomia. Meillä Suomessa tulee pian vastaan tilanne, jossa maahanmuuttajaväestö ikääntyy, jolloin heidän vanhushoitoon tarvitaan heidän kulttuuristaan tulleita hoitajia. Tietenkin olisi ideaalitilanne meidän sodassa tai sodan jalkoihin jääneiden vanhusten hoitotyö, jossa he saisivat optimaalisen kunnioituksen uhrauksistaan, joita ovat maamme eteen tehneet. Ehdottomasti soveltuvuuskokeiden palautus! Se on myös etu kokeista karsiutuvalle, uravalinnoissaan epävarmalle hakijalle. Tuolloin ei tarvitse kokea itsetunnollisia kriisejä, jos opintojen aikana kokee tai nähdään, ettei ole soveltuva alalle.
 18. Viime viikolla
 19. Vieras

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Minäkin vanha juoppo,nyt 10 vuotta nuorten skitsojen kanssa..Uskallan väittää että ymmärrän paremmin heitä kun joku ns.normaalin elämän elänyt..
 20. Vieras

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Kyllähän ihmetystä herättää miten nämä huonosti suomea puhuvat ovat ylipäätään saaneet koulun läpi. Karhunpalvelus niin työntekijälle kuin työnantajalle. Potilaista puhumattakaan...
 21. Vieras

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Suomen kieltä olisi myös tulevien opiskelijoiden osattava ehdottomasti puhua sekä myös ymmärtää mitä muut heille puhuu. Uskomattomia tapauksia on tullut vastaan. Heidän ei olisi pitänyt ikinä päästä opiskelijoiksi hoitoalalle.
 22. Vieras

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Niin. Olisiko aika muuttaa puheet teoksi?
 23. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Seksuaali- ja lisääntymisterveysyksikkö (SELI-yksikkö) lakkautettiin vuonna 2016. Tehy esittää, että THL:lle osoitetaan lisää resursseja seksuaali- ja lisääntymisterveyden yksikön tai vastaavan kaltaisen toiminnan uudelleen käynnistämiseen. SELI-yksikkö oli THL:ssä koordinoiva ja vastuullinen taho seksuaali- ja lisääntymisterveyden alueella. Yksikkö toimi yhteistyössä alan järjestöjen kanssa ja koordinoi alan ammattilaisten verkostoja kuten ammattikorkeakouluopettajat, seksuaalineuvojat, turvataitokasvattajat sekä kansallinen seksuaalilääketieteen verkosto. – On selvää, että lasten ja nuorten oikeus oman kehonsa koskemattomuuteen on täysin ehdoton. Viime aikaiset järkyttävät rikokset pakottavat kaikki vastuulliset tahot etsimään keinoja niiden ennaltaehkäisemiseksi jatkossa. Kaikkien lasten ja nuorten kanssa tekemisessä olevien viranomaisten tulee tehdä yhteistyötä lapsiin kohdistuvien rikosten torjumiseksi. Yksi konkreettinen teko olisi panostus SELI-yksikön kaltaiseen toimintaan, esittää Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. Myös eduskunnassa keskusteltiin eilen viime aikaisista järkyttävistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ja niiden ennaltaehkäisystä. –Tehy pitää vaatimusta poliisien määrän lisäämisestä kannatettavana. Myös muiden viranomaisten edellytyksiä ennalta ehkäisevään työhön on vahvistettava. Valtiovarainministeri väläytti asiassa mahdollista lisäbudjettia, johon THL:n resurssien varmistaminen seksuaali- ja lisääntymisterveyteen soveltuisi hyvin, toteaa Rytkönen.
 24. Hoitajat.net

  Kansanedustaja: Kaikista ei ole hoitajaksi

  Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) pitää välttämättömänä, että sosiaali- ja terveysalan ammatillisen koulutukseen säädetään pakolliset, valtakunnalliset ja karsivat soveltuvuus- ja valintakokeet. Koulutuksen on annettava valmiudet hyvään ammattitaitoon jokaiselle hoitajalle ja sen on turvattava potilasturvallisuus. – Hyvin toteutetut pääsy- ja soveltuvuuskokeet edistävät onnistuneita opiskelijavalintoja: keskeytykset vähenevät, opinnot oikealla opintopolulla etenevät ja opettajat voivat keskittyä opettamiseen, Sarkomaa pohtii. Viime hallituskaudella oppilaitoksilta poistettiin mahdollisuus jättää opiskelija valitsematta soveltuvuustestin perusteella. Muutoksen tultua voimaan vuonna 2015 se havaittiin pian toimimattomaksi. Muutos on johtanut kasvaviin ongelmiin työelämässä alalle soveltumattomien opiskelijoiden määrän kasvaessa. Ongelmat ovat kärjistyneet myös oppilaitoksissa. – Nyt meillä on käsillä tilanne, jossa alalle päätyy hoitotyöhön sopimattomia henkilöitä. Tämä on riski potilasturvallisuudelle ja kuormittaa hoitoalan työyhteisöjä sekä alan oppilaitoksia. Palaute ja huoli opettajilta ja hoitoalan toimijoilta sekä kansalaisilta on ollut valtaisa, Sarkomaa sanoo. Tehy, Super, JHL, OAJ ja Akavan Sairaanhoitajat ovat vaatineet soveltuvuuskokeiden palautusta. – Heidän näkemyksensä on viisasta ottaa huomioon, Sarkomaa sanoo.
 25. Haitallisen fyysisen työkuormituksen ehkäisyyn panostetaan yksityisessä sosiaali- ja terveydenhuollon työssä. Työsuojeluhallinnon valtakunnallisessa YKSOTE-kuormitus 2017–18 -valvontahankkeessa tehdyillä noin 1800 työsuojelutarkastuksella annettiin yrityksiin silti lähes 400 velvoitetta työn fyysisen kuormituksen vähentämiseksi. Hankkeessa havaittiin, että terveyttä vaarantavan fyysisen kuormituksen vaara on sosiaali- ja terveydenhuollon työssä yleensä tunnistettu osaksi työn vaaroja, mutta haitallista kuormitusta ei silti aina osata vähentää. – Niitä työtehtäviä, joissa terveyttä vaarantavaa kuormittumista tapahtuu, ei arvioida järjestelmällisesti. Tämän vuoksi tapa tehdä työtä ergonomisesti paremmin saattaa kehittyä hitaasti. Kuormittumisen kannalta merkitykselliset työtehtävät pitää yksilöidä riittävän tarkasti, jotta riskeihin päästään vaikuttamaan työn suunnittelussa, kertoo hankkeen koordinaattori Marja Tereska Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta. Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajan tunnistamaan ja arvioimaan fyysisen työkuormituksen riskit. Terveydelle haitallista fyysistä kuormitusta pitää sosiaali- ja terveydenhuollon työssä vähentää järjestämällä työympäristö tehtävään työhön soveltuvaksi, kalustamalla se ergonomisesti toimivaksi, käyttämällä asiakkaiden nostoja ja siirtoja helpottavia apuvälineitä ja suunnittelemalla työ siten, että kuormitus on hallittavissa. – Positiivista on ollut huomata, että monilla yksityisillä työpaikoilla työympäristö on jo suunniteltu siten, että ergonomiset työasennot ovat mahdollisia. Nostoja ja siirtoja keventäviä apuvälineitäkin on tarjolla ja niitä on hankittu hyvin työntekijöiden käyttöön, Tereska kertoo. – Apuvälineiden säilytys-, lataus- ja puhdistamistiloissa työpaikoilla on kuitenkin puutteita. Tässä on vielä kehitettävää tilasuunnittelussa. Hanketarkastuksilla havaittiin eniten kehitettävää fyysistä kuormitusta vähentävien toimien toteuttamisessa. Työnantajia velvoitettiin korjaamaan puutteita työskentelyolosuhteiden ergonomiassa, työtä keventävien apuvälineiden käytössä ja työntekijöiden opastamisessa vähemmän kuormittaviin työtapoihin. Lisäksi huomiota kiinnitettiin työterveyshuollon työpaikkaselvityksiin kirjattujen toimintasuositusten hyödyntämiseen. Toimialalla käytetään paljon sijaisia ja muuta tilapäistyövoimaa, joka voi jäädä opastusten ulkopuolelle, mikäli tähän ei kiinnitetä erityistä huomiota. Työpaikalla pitääkin ottaa kaikki työntekijät mukaan haitallisen fyysisen kuormituksen ehkäisemiseen. – Työntekijälläkin on vastuunsa. Työssä pitää käyttää kaikkia keventämisen mahdollisuuksia ja apuvälineitä, joita työnantaja tarjoaa käyttöön. On huolehdittava siitä, että oma ergonomiaosaaminen on riittävää ja hyödynnettävä työnantajan järjestämä koulutus ja opastus, Tereska muistuttaa. Tukea fyysisen kuormituksen arvioimiseen sosiaali- ja terveydenhuollon työssä saa Potilassiirtojen kuormittavuuden arviointimenetelmä -oppaasta, jonka voi ladata maksutta Tyosuojelu.fistä: www.tyosuojelu.fi/tyoolot/fyysinen-kuormitus . Lisätietoja: www.tyosuojelu.fi/sote-toimialat
 26. TeeVee

  Toivottu vapaa -> palkaton vapaa

  Ihan sivuhuomautuksena ja ohi aiheen, täytyy todeta, että tässä hyvin kiteytyy koko alamme ongelmat.
 27. jupet

  Toivottu vapaa -> palkaton vapaa

  Hyvä vierailijamme Urpo, puhut ulosteeseen verrattavaa tuotetta. Tarpeellista lääkärikäyntiä ei voi työnantaja estää EDES hoitajalta. Vaikka ilmeiseti hoitajat itse haluavatkin luopua oikeuksistaan ja kuvittelevat saavansa nöyristelemällä jotain aikaan...
 1. Load more activity
×