Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Guest

  Koronavirustartuntoja myös Helsingissä hoivapalveluissa

  Meillä ei ole suojavälineitä, hyvä kun vuoroon mennessä on edes työvaatteita. Dementikot pyörii yhteistiloissa niinkuin ennenkin ja vieraita sijaisia hyppii päivittäin. Peli on menetetty.
 3. Today
 4. Guest

  Koronavirustartuntoja myös Helsingissä hoivapalveluissa

  Millä tavalla siivousta tehostettu? :D enpä usko, että siivoojia on palkattu lisää.
 5. Sebucom60

  Turvallisuus asiakkaan nostossa nosturilla

  Lisäksi on esim Vammaispuolen asumisyksiköitä ym joissa valvotaan yksin.Silloin tarvittavat siirrot on tehtävä yksin.Ei vakkarina vaan keikkavuorolaisena siinäkin on omat juttunsa.
 6. Yesterday
 7. Gero

  Cystofixinjuuren kutina

  Meillä harsotaitokset laitettu Fixomullilla kiinni eikä ole ollut ongelmia.
 8. Liinan on oltava nostettavalle oikean kokoinen; muuten siitä on mahdollista pudota. Meilläkin töissä nosturia käytetään yksin. Resurssit eivät riitä siihen, että nostotilanteissa olisi aina kaksi hoitajaa vaikka se olisi kyllä turvallisempaa.
 9. Milloinkahan puolustusvoimien kenttäarmeijalle varaamat suojanaamarit ja suodattimet otetaan jakoon? Sodan ajan joukkojen vahvuus on 280 000 sotilasta ja suurelle osalle on varmasti jossakin henkilökohtainen suojain odottamassa "pilliin vihellystä" varikoilla. Saisivatpahan näin tavaraa kiertoon ja myös huoltoon. Vihollinen olisi nyt vain toisenlainen, jonka torjuntaan PV:n välineet on vuosien saatossa hankittu... Uusimmat suojaimet M95 ja M98 ovat melko miellyttäviä käyttää. Oikein suoritetulla pesulla ja huollolla samaa suojainta voisi käyttää useampi henkilö.... Eivät siis ole "kertakäyttöisiä". Suodattimeksi kävisi ehkä joku kevyempi suodatin, kuin NBC. Nyt riittäisi pelkkä B. Löytyyköhän tehtaan valikoimaista? Puolustusvoimat ovat käynnistäneet jo uuden suojanaamarihankinnan yhdessä Norjan kansa, jossa on tarkoitus korvata M95.
 10. Meillä yksittäisiä hoitajia on määrätty jatkamaan työvuorojaan yli suunnitellun "potilasturvallisuussyistä". Nyt suunnittelussa olevissa työvuorolistoissa ei voida taata, että listaan suunniteltua vuosilomaa voisi täysin varmuudella pitää.
 11. Guest

  Koronavirustartuntoja myös Helsingissä hoivapalveluissa

  Meille om annetu ohje,että vain aerosoleja muidostuvissa toimenpiteissä saa käyttää FFp3 suojainta.Aerosoleja muodostuu myös yskiesä ja aivastaessa,joten kyllä pitäisi sitä saada käyttää Koronaa sairastavan hoidossa. Kirurginen suunenäsuojuksen voi laittaa sairastuneen kasvoille
 12. Guest

  Koronavirustartuntoja myös Helsingissä hoivapalveluissa

  Kirurginen suunenäsuojus ei suojaa.pitää olla FFp3 suoja
 13. Guest

  Koronavirustartuntoja myös Helsingissä hoivapalveluissa

  Olen itse sama mieltä.Itse työskentelen myös hoivakodissa.Ja eivät hoitajat saa käyttää maskeja varatoimenpitenä.Sekä yksityisellä että kunnallisella puolella.Ei ole kaikki niin hyvin niinkuin annetaan julkisuuteen.
 14. Guest

  Koronavirustartuntoja myös Helsingissä hoivapalveluissa

  En yllättynyt, koska olen hoitokodissa töissä ja meille sanottu, että ei saa käyttää nenä suojaa. Voit käyttää omat maskii ei työpaikka maskit. Riski on paljon suuri, että Hoitajat sekä asukkaat saada korona.
 15. Koronavirustartuntoja on todettu myös Helsingissä hoivapalvelujen asiakkailla. Tarjuntoja on tähän asti ollut kolmessa kaupungin omassa ja kolmessa ostopalveluyksikössä. Asiasta kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa. Koronavirustartunnan on saanut yhteensä 26 asukasta. Heistä on menehtynyt yhdeksän. Tartunnasta epäillyt asukkaat pidetään erillään muista asukkaista ja heidän vointiaan seurataan tehostetusti. Heidät hoidetaan omassa huoneessa. Samalla kuitenkin huolehditaan, että asukkaan turvallisuuden tunne säilyy ja että hän ei koe itsenään yksinäiseksi. Myös sairtastuneen läheisiin pidetään tiiviisti yhteyttä. Tartuntatilanteisessa henkilökunta käyttää henkilösuojaimia, muun muassa suu-nenäsuojainta ja suojatakkia. Lisäksi koko yksikössä tehostetaan käsihygieniaa ja siivousta. Helsingin kaupunki kertoo noudattavansa tartuntatilanteissa STM:n ohjeita henkilösuojainten käytöstä. Helsingissä on myös linjattu, että hoivapalveluissa tehdään matalalla kynnyksellä sekä asukkaiden että henkilöstön koronavirustestauksia, jotta tartunnoista saadaan tieto mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. - Eristämistoimenpiteet saattavat ymmärrettävästi aiheuttaa asukkaille epämukavuutta ja heidän läheisilleen huolta. Yritämme kaikesta huolimatta tarjota asukkaille mahdolisimman turvallista hoivaa, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kertoo. Helsingillä on noin 4 410 ympärivuorokautisen hoivapalvelun paikkaa. Näistä hieman yli puolet on kaupungin omissa yksiköissä ja puolet ostopalveluyksiköissä. Lähde
 16. Olisi toisaalta jännä nähdä miten hoitajien palkkoihin tulisi muutosta jos hoitotyötä tulisi tekemään nämä itserakkaat hoitajien arvostelijat. Näkisivät mitä työ on ja että jos palkka on verrataan vastuuseen niin vastuuta ei tarvitsisi olla yhtään.
 17. Sebucom60

  Keikkatyö korona-aikana

  Samoin vammaispuolen päivätoimintakeskuksista esim on porukka laitettu kaikenmaailman asumis ym yksiköihin
 18. Putkone

  Keikkatyö korona-aikana

  Ainakin joissain paikoissa on päivöhoidosta siirretty lähihoitajia muihin töihin niin paljon, että keikkoja on ainakin vanhuspuolella vähemmän kuin ennen.
 19. Sebucom60

  Koeajalla irtisanoutuminen

  Olet oikeassa mutta niin tai näin.Minulle oli tärkeintä todeta että se oli siinä ja lähden samantien.Kiitos ja kumarrus!
 20. Sebucom60

  Keikkatyö korona-aikana

  Ei näy ja osalla firmoista on keikat minimissään.Omat työntekijät venyvät ja tekevät lisävuoroja jotta liikkuvuus pysyisi hallinassa.Seure heittänyt porukkaa pellolle .Mm keittiö.Päiväkoti ym.Yt -neuvottelut oli isot. Viimeisin uutisointi Seurelaisille oli vinkkimuistio jossa neuvottiin miten haet päivärahaa ja muita työttömyysetuuksia ym Ei kiitoksia eikä mitään muutakaan. Mut ihan sama . Varmaankin sairaanhoitajille on keikkaa.Siitä en tiedä.Itse olen sote-alan ohjaaja.
 21. Satu

  Koeajalla irtisanoutuminen

  Koeajalla ei irtisanouduta vaan työsuhde puretaan koeaikaan vedoten. Kaksi eri asiaa lakiteknisesti vaikka puhekielessä nämä sekoittuvat yleensä.
 22. Satu

  Keikkatyö korona-aikana

  Jokos muuten keikkafirmojen liksoissa alkaa näkyä hoitajien puute? Tuossa jo mainosteltiin lähihoitajalle 17€/h keikkatyöstä, vois melkein miettiä jo hoitotyöhön jalkautumista, Seuren liksalla en ajatellu liikahtaa.
 23. Gero

  Riittämättömyyden tunne

  Täällä on jo hyviä vastauksia aiheeseen. Itse olen tehnyt hoitotyötä jo 10 vuotta mutta riittämättömyyden tunne ei ole kadonnut mihinkään. Kiireisessä hoitajan työssä (työtä liikaa yhdelle hoitajalle ja hoitajia liian vähän) tekisi mieli tehdä enemmän hoidettavan eteen mutta aika ei riitä. Jos hoidettavalle annettaisiin aikaa enemmän eli tehtäisiin hänen kanssaan muutakin kuin vain perushoitotoimenpiteet, olisi toimintakyky parempi eikä perushoitoon menisi niin kauan aikaa. Tärkeää olisi ulkoilu, juttelu, valokuvien katselu, muistelu, ym. seurana oleminen mutta tällaiseen ei hoitajan aika riitä.
 24. Josephine

  Korona-ahdistus

  Työkavereiden kesken toki puhutaan. Riippuu työkaverista, osa ei halua puhua asiasta tai ei vaikuta olevan ahdistunut, osa taas on hyvinkin ahdistunut. Työterveyteen en ole ollut ainakaan minä yhteydessä asian tiimoilta. Lähiesimiehet lähinnä vähättelee tilannetta. Hoetaan sitä mantraa, tästä kyllä selvitään, yhdessä. No niin varmaan selvitään, mutta kyllä kai sitä pitäs nyt kriisin keskellä kysellä vähän sitä työntekijöidenkin jaksamista.
 25. Suusuojaimia puuttuu kaikista yksityisistä hoivakodeista.
 26. Last week
 27. jupet

  Ketiapiini annostukset

  Ketiapiinin annostus riippuu indikaatiosta, potilaan henkilökohtaisista ominaisuuksista, maksan toiminnasta yms. Tavallisesti aloitetaan pienellä annoksella ja titrataan ylöspäin tilanteesta riippuvaan maksimiannokseen. Olen nähnyt sen toisissa indikaatioissa ja tapauksissa auttavan ja toisissa ei. Riippuu potilaasta ja vaivasta.
 28. Hyvästi koko ala. Ilmoitin miehelleni tänään irtisanoutuvani työstäni heti kuin mahdollista. Viimeinen niitti päätökseen oli että meille aletaan ompelemaan kankaisia suojia hoiva-alalla. Kateellisena olen katsonut kun ihmiset valittavat etätöiden lomasta kotoaan. Vaihdan alaa jotta seuraavan paskamyrskyepidemian tullen voin turvallisesti viettää aikaani kotona ja saada siitä palkkaa...
 29. Juurikin näin, hyvä kirjoitus. Hoitajana minut on tänään lomautettu koska korona vei asiakkaat yksityispuolella. Kummallinen maailma.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...