Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Henuli

  Rokotustekniikka

  Z-tekniikka pistäessä on ihan paras,ei tuu verta ainakaan kun itse pistän.
 3. Kokemusta Oxylog ja Hamiton T1. T1 on helpompi käyttää, potilaat sopeutuu paremmin aikakin NIV:llä hengittämiseen. FiO2 mahdollsista saada matalammaksi vs. Oxylog 40%, lisäksi mahdollsista käyttää myös ilman happea.
 4. Villapaita

  Rokotustekniikka

  Mikä tekniikka kokemuksen perusteella paras? Aina kun rokotan/pistän im tulee veripisara tai muutama....voiko tuohon vaikuttaa tekniikalla
 5. Last week
 6. Riio

  KoHo ja oman auton käyttö

  Mulla työsopimus ei lue edes ajokortti tai auto, nyt tämän työnantaja vaatii eli työsopimuksella ei väliä. Tässä vedotaan tasa-arvo. Vahvat ihmiset, nuoriso lyttää tähän vedoten. Palaverit, muistiot on ollu aivan hirveitä olen kuin pahimman rikoksen tehnyt. Luottamusmies olen ollu yhteydessä. Kaikki tehty johdolla olen vain"jäännös menneisyydestä"nyt uhkaillaan varoituksilla kaikessa myös sanani tämä pahin loukkaus työurani aikana. Omasta työstäni en ole saanut mitään valitusta.
 7. kukkis.

  Novomix ja Novorapid

  Novomix on sekä pitkä että nopea vaikutteinen insuliini. Eli vaikutus alkaa jo 10 minuutissa ja siksi se olisi hyvä pistää juuri ennen ateriointia. Haittavaikutuksena matala verensokeri on yleinen. Että semmottiin, ei oo tarpeellista aloittaa syyttelemällä ja toiseksi missä oli kaksoistarkistus? Kuka sen suoritti?
 8. Lisäkouluttautuminen hoitoalalla ei näy valitettavasti palkassa. Hoitotyö on hienoa työtä, kun sen saa toteuttaa sen arvon mukaan. Mutta nykyisellään en sitä suosittele yhdellekään nuorelle tai vanhemmallekaan. Ei varmasti tarvitse eritellä mitkä nämä syyt ovat.
 9. Eiköhän tuota samaa katkeraa väkeä löydy alalta edelleen. Hoitoalallakin on mittavat mahdollisuudet jatko-opiskella jos motivaatiota löytyy. Mutta joku joka jää töihin ensimmäiseen harjoittelupaikkaansa kahdeksikymmeneksi vuodeksi vaivautumatta kehittämään itseään millään lailla saattaa noilla sanoilla ehkä tiedostamattaan heittää sepeliä tulokkaan rattaisiin.
 10. Pakko vastata tähän palstan alottaneeseen kommenttiin. Maailmassa ei taatusti ole yhtään ammattia missä jokin asia ei olisi jonkun mielestä jotenkin huonosti. Asenteet miten oman takkisi kannat on se mikä nuorilta on vielä kehittymättä. Toiset sanoo sitä ylpeydeksi toiset vaan positiivisuudeksi. Nuorille hoitajille: Jos unelmien ammattiin haluat niin ala opiskelemaan lottovoittajaksi. Ammattina lottovoittaja on se mihin kannattaa mennä kun tulee lunta tupaan ja harmittaa muiden mielipiteet.
 11. Mäkin sain lähihoitajakoulussa ekassa harjoittelussa (terkkarin vuodeosasto) ohjaajalta neuvoin että älä jää hoitoalalle vaan opiskele lisää... tästä on jo aikaa lähemmäs 10v. Ja totta kai tuo neuvo voidaan esittää myös loukkaavalla tavalla, mutta fakta on se että hoitoalan työolot ja mm. työsuhde-edut ovat jääneet vuosikymmenten päähän muista aloista! Resurssejakin on vain heikennetty aikojen saatossa. Työpaikoissa on varmasti myös helmiä, mutta muutosta ei tapahdu ellei epäkohdista puhuta isosti ääneen!
 12. Henkilöstömitoitus vedetty minimiin siivous ruuanlaitto ja pyykinpesu työllistää myös todella paljon siinä ohessa. Työ on raskasta ja eritteiden siivoamista paljon. En usko että tätä työtä pystyy arvostamaan jos mikään ei muutu. Hoitajat uupuvat työtaakan ja ainaisen kiireen keskellä. Sijaisista on pulaa, ja vakkarit paljon sairuauslomilla, kierre on katkeamatonta. Työn arvostus on nolla. Jos nuorilla on rahkeita niin miksi he tyytyisivät tähän, monen nuoren vastavalmistuneen olen nähnyt lähtevän, kun totuus työstä paljastuu, tullaan innokkaana tekemään hyvää työtä mutta pettyvät, kun näkevät
 13. Ehkä se johtuu siitä, että he ovat huomanneet millaista työ on. Loppujen lopuksi monessa paikassa työ on rutiininomaista ja itseään toistavaa. Opiskeluaika on hauskempaa ja kaikki tuntuu jännittävältä. Todellisuus tuottaa pettymyksen. Vanhat kunnon konkarit ovat sopeutuneet työhönsä ja he osaavat kohdata potilaat ja omaiset paremmin kuin nuoret. Tästä syntyy myös aitoa työniloa ja sitä kautta arvostusta omaan työhön. Nuoret tulee ja menee - he hakevat paikkaansa.
 14. Ensihoitaja123

  Ensimmäinen harjoittelu paikka

  Millaista muilla oli ensimmäisessä harjoittelupaikassa lähihoitaja opinnoissa? Millainen reaktio teillä oli siihen millaista se työ oikeasti on ja oliko se sellaista mitä odotitte?
 15. Eipä se mikään ihme ole että aletaan väheksyä ja yhä enemmän kun työolot ovat niin monessa paikassa pielessä.
 16. Hoitotyön väheksymistä? Vai hoitotyön realisoimista.
 17. Kaste

  Novomix ja Novorapid

  Novorapidilla laskee karkeasti sanoen 2.0 mmol/l kun pistää 1 ky, joten siitä voi päätellä pistääkö liikaa insuliinia. Aina noudatetaan lääkärin ohjetta. Joskus voi olla lääkelistalla, että esim. Lisproa, Fiaspaa ym. pistettäisiin aina saman verran. Mutta mikäli verensokeri on alhaalla (tavoite paasto vs. 4-7 mmol/l, 2 h ruoan jälkeen vs. 8-10 mmol/l) niin kyllä kysyn lääkäriltä ohjetta. Verensokeri tosiaan voi heitellä ja alhaista verensokeria voi selittää mm. poikkeuksellisen heikko syöminen, runsas liikkuminen ja saunominen. Lisäisin vielä, että asiakkaan on pestävä kädet
 18. Onko muiden työpaikoilla samaa suhtautumista? Varsinkin omassa tiimissäni, missä kaikki ovat lähi- tai perushoitajia, erityisesti 20-30-vuotiaat hoitajat arvostavat työtään todella vähän ja esim. uusille opiskelijoille vaan sanotaan, että ”Susta on varmasti muuhunkin kun tähän työhön, älä hölmö opiskele tätä alaa” tai sitten vaan kuittaillaan työkavereille, että ”Lähehän sinäkin opiskelemaan muuta alaa kuten mäkin nyt, susta on varmasti muuhunkin, nään sen susta”. Mun mielestä toi on todella loukkaava kommentti, meijänkin tiimissä on vanhempia hyviä perushoitajia, jotka tehneet sydämellään ikä
 19. jupet

  KoHo ja oman auton käyttö

  TYÖNANTAJAN tulee varmistaa, ja hankkia ne työvälineet.
 20. Kaste

  KoHo ja oman auton käyttö

  Mä ajattelin aikoinaan, että en kotihoitoon mene kun auto joutuu niin kovilla ja auton tarvitsee olla niin hyvä. Mutta kyllä kotihoidossa oon pärjännyt halvalla autolla. Sinne ei kannattakaan kalleinta autoa valita koska useat pysähdykset lyhyellä ajalla ovat rääkkiä. Meillä tosin on kotihoidon puolelta auto, jota ensisijaisesti käyttää eniten tarvitseva. Sitä voi missä tahansa kolaroida autonsa ja sitä varten joistain paikoista saa vara-auton. En näkisi työn esteenä olevan mahdollinen kolarointi. Olit töissä sitten autossa tai sisätiloissa niin sinun on vain oltava huolellinen ja varmist
 21. G.Focker

  KoHo ja oman auton käyttö

  Luin tämän ääneen ja en voinut olla nauramatta sille kuinka absurdilta ja järjenvastaiselta tämä kuulostaa. Mutta sitten vakavoiduin kun muistin että tällaisenkin kohtelun jotkut alalla nielevät ihan kiltisti. Edelliseen puhujaan viitaten, luottamushenkilöön yhteyttä.
 22. Aikuisopiskelija

  sairaanhoitaja päivätyö

  Taitaa olla aika tavallista, että joka toinen vkl ollaan töissä. Meillä on toivelista, niin kaikki eivät tee lainkaan öitä. Onko se lienee normaalisti 3 yötä per 3 viikkoa tai jotain.... Sitten taas toki on mahdollista pelkästään valvoakin joissakin paikoissa.
 23. jupet

  KoHo ja oman auton käyttö

  Ei voi mennä näin. Yhteys liittoon. Jos et kuulu niin liity hyvä ihminen äkkiä.
 24. Sevım

  sairaanhoitaja päivätyö

  On ko mahdollistaa yötön vuoro kuukaudessa?Montako päivä viikonloppuna pitää olla vuoro kuukaudessa?
 25. Sevım

  Riittämättömyyden tunne

  Olen sama mieltä .Se ajan ja kokemuksen lisääntymisen kanssa helpottaa.Kuitenkin työtä itseensä kanssa vaati ,että hyväksyy keskeseräisyytensä.
 26. Arcade

  KoHo ja oman auton käyttö

  ^ Oletan, että työsopimuksessasi ei lue mainintaa oman auton käyttöpakosta. Ei mahdu järkeeni, että asioita vaaditaan tuon sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Voi se työnantaja kertoa irtisanomissyyksi vaikka sen, ettet tee sitä tai tätä tai omista tuota tai sitä.
 27. jakee

  Humana

  Millainen työpaikka Humana on. Itse olen kuullut palkoilla ja mitoituksella kikkailusta.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...