Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Yesterday
 3. Zara75

  Käpyrinne?

  Mitään et menettänyt. Et olisi siellä viihtynyt kuukautta kauempaa.
 4. Hei, Onko kellään myynnissä sairaanhoitajaopiskelijan 1. vuoden kirjoja, esim. seuraavat: Rautava-Nurmi, H., Westergård, A., Henttonen, T., Ojala, M. & Vuorinen, S. 2016 painos. Hoitotyön taidot ja toiminnot. Sanoma Pro Oy. Helsinki. Saano, S. & Taam- Ukkonen, M.2014: Lääkehoidon käsikirja. Sanoma Pro Oy. Ernvall, S., Pulli, A ym. 2010: Lääkelaskenta. Sanoma Pro Oy tai Nikkola, R., Nurkka, N. & Paloposki, S. 2016. Annos Oivallusta. Harjoittelemalla lääkelaskennan osaajaksi. Sanoma Pro Oy. Helsinki. Yst. Terveisin, Susanna
 5. Hoitsutar76

  Minusta ei olekaan sairaanhoitajaksi?

  Kaikista ei ole sairaanhoitajaksi tai lähihoitajaksi. Varsinkin vanhuspuoli on todella rankkaa monessa työpaikassa. Fyysisesti ja henkisesti kuormittavaa työtä.
 6. Hentsu

  Minusta ei olekaan sairaanhoitajaksi?

  Tuttua, niin tuttua. Älä luovuta jos oikeasti haluat sairaanhoitajaksi. Itsekin ollut harjoittelijana hyvin epävarma ja ahdistunut huonojen harjoittelukokemusten perusteella, mutta nyt olen todella onnellinen etten lopettanut kesken. Tiedän että olen hyvä hoitaja ja hyvä työssäni. Aion kyllä ihan muista syistä lopettaa alan nyt näin vuosi valmistumisen jälkeen, mutta olisin koko loppuelämänijäänyt miettimään onko tämä ala minua varten jos olisin opiskeluaikana lopettanut kesken.
 7. Jyrkkis

  Minusta ei olekaan sairaanhoitajaksi?

  Uskon että voin samaistua jollain tapaa sinun tuntemuksiin. Minulla oli eräs harjoittelu joka meni hieman penkin alle niinsanotusti. Tuntui että siellä meni kaikki väärin, ja tuntui että en oikein osannut mitään. Lopulta se tuntui vain hetkiltä mihin oli pakko raahautua ja selviytyä. Tuota harjoittelua sitten myös negatiivisen palautteen jälkeen jatkoin toisessa paikassa saadakseni harjoittelun päätökseen. Ja sain sieltä ihan hyvää palautetta. Aina ei vain onnistu, ja kukaan ei ole täydellinen. Ohjaajien kanssa ei aina mene kemiat yhteen, kaikki me olemme ihmisiä ja taustalla voi olla vaikkapa minkälaisia asioita jotka konkretisoituvat väärällä tavalla. Joskus tilanteet vaan alkaa ja loppuu huonosti. Tuon harjoittelun jälkeen oli tosin haastavaa mennä uusille harjoittelujaksoille. Se epäonnistumisen tunne on ikävä ja pysyi pitkään. Se kummittelee vieläkin toisinaan. Mutta monet hyvät kokemukset loi uuden pohjan kaikelle. Ohjaajan kanssa vaikkapa viikoittainen keskustelu tuo hyvää varmuutta, ja myös niitä kehityksen kohteita. Sitä vartenhan harjoittelu on. Valmentamaan tulevaan. Uskon kumminkin että jo työssä olevat ammattilaiset haluavat antaa parhaan mahdollisen tuen, onhan se mahdollista että he ohjaavat uutta tulevaa kollegaansa Minun mielipide ja vinkki vain tosiaan, mutta ole oma itsesi niin olet parhaimmillasi ja yritä ottaa kaikki mahdollinen kokemus irti jaksoista. Sinusta tulee varmasti hyvä hoitaja! Negatiivinen kokemus oli vain yksi tapahtuma ja varmasti olet saanut myös hyvää palautetta. Kollegiaalisuus on tähän mennessä kokemukseni mukaan yksi voimavara hoitoalalla, vaikka olenkin vielä hetken aikaa opiskelija ja oma kokemukseni on silti suppea. Kaikkea hyvää tulevaan ja tee työtä personaallasi ja sydämelläsi, varmasti saat itsevarmuutesi takaisin T: Melkein valmis sairaanhoitaja
 8. HoitsuJ

  Minusta ei olekaan sairaanhoitajaksi?

  On tosi surullista, että tuollaisen palautteen antaminen on tänäkin päivänä sallittua työyhteisössä. Ohjaaja on aina oikeassa, jos opiskelija ei ota asiatonta palautetta vastaan niin vika on aina opiskelijassa. Itse olen myös saanut aikamoista palautetta opiskelijana: *Ekassa leikkuriharkassani seisoin tumput suorina välillä kun en osannut tehdä mitään ja en sitten aina osannut kysyäkkään. Sain palautetta, että esitän hallitsevani tilanteen ja osaavani kaiken. * Toisessa harjottelussa sain palautetta että olen näsäviisas, kun yritin perustella muutamaa asiaa ja en ollut ohjaajani kanssa samalla linjalla liittyen kirjauksiin. Palautetta toki noista tilanteista voi antaa, mutta se miten sen opiskelijalle muotoilee voisi miettiä vähän tarkemmin....
 9. Sari-Helena

  Minusta ei olekaan sairaanhoitajaksi?

  Ihan normaalia harjoitteluissa tuntea epävarmuutta ja jopa miettiä lopettamista, jos jokin asia ei sujunut hyvin. Suuri kysymys tässä on se, että haluatko sairaanhoitajaksi? Jos et, niin lopeta. Jos haluat, jatka opiskelua hyvillä mielin, sinusta tulee hyvä hoitaja.
 10. Amandaeleonoora

  Ei yhteistyötä Tehy ja Super!

  Minusta taas tehyn ja superin pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä. Lisäksi jäi kiinnostamaan, mitä arvostusta tässä nyt kaivataan.
 11. Tilanne on se, että olen nyt harjoittelussa ja huomaan olevani vähän vetäytyvä, en ulkopuolinen, mutta kuitenkin. Vika ei ole siis mitenkään harkkapaikassa, vaan minussa. Itsetuntoni on aika huono johtuen eräästä edellisestä harkasta. Siellä ohjaus oli huonoa ja arvioinnin sijaan sain haukkuja ja sättimistä. Sen jälkeen ajattelin opiskelun lopettamista ja alanvaihtoa aika kauan. Nyt huomaan, että uudessa harkasta minusta on tullut sosiaalisesti tietyissä tilanteissa epävarma, edellisen harkan muistot tulvii mieleen. En vaan voi sille mitään. Nuorempana olin sosiaalisesti hyvin taitava, lapsena jopa äänekäs ja rohkea. Tavallaan olen vieläkin. Siis alkuperäiseen kysymykseen. Mitäs, jos minusta ei olekaan sairaanhoitajaksi?
 12. Hoitaja74

  Käpyrinne?

  Olen hakenut kyseiseen paikkaan 2 krt. 7 v sitten ja viime viikolla.Kummallakaan kerralla en päässyt ja epäilen ikärasismia.Ainut paikka jossa en saanut edes esittelyä.Kolmatta kertaa en taatusti hae.
 13. Last week
 14. Niinhän sitä voisi vaikka mitä. Yhtä karusellia kaikki!!
 15. Julkisella puolella luottamusmiesten pitäisi terästäytyä ja puuttua sijaisuuksien ketjuttamiseen. Ja esim. siihen, että kun vakityöntekijä irtisanoutuu, sitä saattaa hoitaa sijainen yli puolikin vuotta. Mutta koska luottikset ovat usein olleet vakihommissa jo iät ja ajat, ei heitä kiinnosta sijaisten asiat. Ja esimiehet voisivat osoittaa arvostavansa niitä hyviä sijaisia kertomalla oma-aloitteisesti sijaisuuden jatkosta ja vakinaistamalla niitä hyviä tyyppejä kun on vakipaikka tarjolla.
 16. Hoitsutar76

  Kesätöihin hakeminen vanhaan paikkaan

  en hakisi jos olisi jotain muuta tarjolla. Jos ei ole mitään muuta niin hae nyt sitten. Itsekunnioitusta ei kannata menettää, oli asia mikä hyvänsä.
 17. esimiehillä ei ole usein välttämättä valtuuksia tehdä vakituisia työsopimuksia. Esim. julkisen sektorin rahoituksesta päätetään jossain ihan muualla kuin kyseisessä työpaikassa. Rahoituksen mukaan vakkaripaikkoja. Hyvä joustava vakkari on palkkansa ansainnut ja arvokas työntekijä, mutta paljon saikutteleva tai laiska vakkari on sellanen mistä on vaikea päästä eroon. Julkisenpuolen menoeriä yritetään karsia kaikkialta nykyään. Lisääntynyt maahanmuutto imee rahaa pois myös hoitopuolelta.
 18. N1cCc33

  Myydään sairaanhoitajan kirjoja

  löytyiskö Anatomiafysiologian kirjaa
 19. https://hoitajat.net/säännöt/
 20. Omaiselle sattui tapaus, josta nyt pohdin, että olisiko syytä tehdä potilasvahinkoilmoitus. Hänellä on kestokatetri (mies), jonka kanssa ei sinänsä ole ollut ongelmia. Nyt katetri piti vaihtaa ja toimenpiteen teki sairaanhoitaja yksin, ilman avustajaa. Saman päivän iltana potilaalle nousi 40 asteen kuume, jonka jälkeen oli parisen viikkoa hoidossa pyelonefriitin vuoksi. Virtsa oli veristä ensimmäisen vuorokauden. Veriviljelyistä löytyi sama e.coli, joka löytyi virtsastakin. Itse yhdistän tapauksen huonoon aseptiikkaan. Kysynkin teiltä arvon kollegat, katetroitteko aina steriilisti? Onko aina avustaja mukana vai teetkö yksin? Ja lopuksi sama kysymys, joka on otsikossa, tekisikö potilasvahinkoilmoituksen?
 21. Vallankäyttöähän toi on kyykytystä, eikä mitään muuta. Ihmiset pysyy nöyrinä ja hiljaa epäkohdista.
 22. Piiu

  Työterveysasia

  No ei kyllä itselleen voi määrätä saikkua.
 23. MantaSaara

  Keikkafirmat

  Aloitin keikkailun vasta viime vuoden huhtikuun puolivälissä. Sitä ennen oli juuri päässy vakkariksi vanhainkotiin. Ilmapiiri oli todella huono ja kun olin tottunut tekemään itsenäistä työtä ihmisten kodeissa en pystynyt sopeutumaan vanhaikotiin, enkä työkavereideni huonoon kohteluun vanhuksia ja myös itseäni kohtaan. Alle kolmen kuukauden työssäolon jälkeen sanoin itseni sieltä irti. Vakipaikka mulla oli vielä takataskussa, josta olin virkavapaalla 6 kk, eli oli vielä 3 kk jäljellä. Keikkahommiin pääsin 1,5 viikon kuluttua kun haastattelut oli tehty. Nautin suunnattomasti keikkailusta ja keikkailen edelleen vapaa-ajallani, vaikka olen sijaistamassa eräässä yksikössä. Mahdollisesti alan jälleen keväällä keikkähommat vakituisesti kun tämä työrupeama päättyy.
 24. 24h pitää olla lepoa ennen ja jälkeen työvuoron. 24h löysin jälkeen saa jäädä max 5h ylitöihin. Kyseessä siis työaikamuotona poikkeuslupa, joten poikkeussäännötkin mitä ei kannata miettiä, kun miettii jaksotyöaikaa. Poliisit tekee ilmeisesti järjestyspoliisina pääsääntöisesti 12h vuoroja.
 25. Ja entäs poliisit.Palomiehet.Sairaankuljetus ym ym
 26. kukkis.

  Työterveysasia

  Eikös hoitaja saa määrätä itselleen sen 3 päivää saikkua?
 27. Kuinka monta työvuoroa, siis päiviä, voi olla peräkkäin? Entä ne työt kun tehtiin kolme päivää putkeen aamu ja iltavuoro ja sit pitkät vapaat? Onko ne enää sallittuja? Entä yksityinen sektori?
 28. kukkis.

  Työaikalaki

  Onko tässä uudessa laissa määritetty kuinka monta työvuoroa voi olla peräkkäin? Öitähän saa tehdä enää 5 yötä putkeen?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...