Jump to content
MAINOS

Recommended Posts

Posted

Hei!

Mitä mieltä olette? Minulla on kaunis roikkuva risti. Voinko pitää sitä hoitotyössä. On minulle tärkeä.

 

MAINOS
Posted

mälsää kun kukaan ei ota kantaa vaikka moni katselee

Posted

Mulla oli aikoinaan rippiristi kaulassa monta vuotta hoitotyössä. Kukaan ei kiinnittänyt siihen juurikaan koskaan huomiota. Kerran yksi muslimi kehui sitä kauniiksi, siinä kaikki huomiot.

Posted (edited)

Meillä opiskelijoilla harjoitteluohjeessa kerrotaan etteivät korut kuulu työpaikalle. Mutta yllättäen harjoittelussa niitä näkee työntekijöillä. Kauluketjuja ja niissä olevia koruja. Ei sentään sormuksia. Riippuu varmaan työpaikasta ja siitä pysyykö kaulakoru tiiviisti kaulalla vai roikkuuko kauluksesta ulkona toimenpiteitä tehdessä. Infektioriski ainakin jos laittelee välillä takaisin paidan sisään.

Edited by Murse.fi
Posted

Onhan se myös turvallisuusriskikin, jos potilas siitä kiinni tarraa. Tai ainakin harmittaisi jos tärkeä koru katkeaisi kun siitä joku vetää. Varmaan riippuu työpaikasta millaisessa paikassa on ja ketä hoitaa.

Posted

Jos ei halua ottaa pois itselleen tärkeää korua työvuoron ajaksi niin ehdotan että pistää pienellä palalla heftaa sen riipuksen rintaansa kiinni niin se ei sitten valahda sieltä kenenkään virtsaputkeen.

Posted
12.8.2020 klo 12.31, AnneMariN kirjoitti:

Hei!

Mitä mieltä olette? Minulla on kaunis roikkuva risti. Voinko pitää sitä hoitotyössä. On minulle tärkeä.

 

Et. Koruja, kelloja, sormuksia, rakennekynsiä jne. ei pidetä hoityössä. Vapaa-ajalla voi raahailla ja kantaa ristejä ihan niin paljon kuin haluaa. 

Posted

Tää on mun mielestä vähän kaksinaismoralistista, koska näin silmälasi-ihmisenä on kakkulatkin aina päässä töissä, ja ei kovin kaukana kaulakorusta... En sitten tiedä, onko kaulakoru sen pahempi. Se sentään peseentyy suihkussa, silmälasit ei.

Posted

Siis kyllähän silmälaseja pestään!!!Jos nyt ei suihkussa mutta ihan kuule käsin juoksevan veden,saippuan avulla...

Posted
9 tuntia sitten, Päikkärä kirjoitti:

Siis kyllähän silmälaseja pestään!!!Jos nyt ei suihkussa mutta ihan kuule käsin juoksevan veden,saippuan avulla...

Eli peset siis silmälasit aina työpäivän aikana monta kertaa? Miksei kaulakoruakin sitten voisi pestä, jos se kerran riittää ja oikeasti niin tekee..? 

Posted

En oo vielä ikinä nähny, että joku pesis rilleistä pokat.

Posted

Minä ymmärtäisin, että tässä kysytään, voiko nimenomaan RISTIÄ käyttää, nyt kaikki ovat kommentoineet vaan koruasiaa. Itselläni on yleensä kaulassa sekä risti että Jumalansynnyttäjän ikonikoru ja molempia pidän myös töissä. Yleensä ovat paidan alla, mutta joskus näkyvät paidan päälläkin jos varsinkin kumartelen. Ortodoksisuus on niin iso osa identiteettiäni, että en halua koruista luopua töissäkään. Minusta hoitaja voi aivan hyvin pitää ristiä. Olen myös laulanut virsiä potilaan kanssa, kun potilas on sitä toivonut.

Posted (edited)

 

Minulla on eri mieltä sinun kanssa sitä, että koruja, kelloja, sormuksia, rakennekynsiä jne. ei pidetä hoityössä. Vapaa-ajalla voi raahailla ja kantaa ristejä ihan niin paljon kuin haluaa. Mielestäni meidän pitäisi hoitaa erilaisia ihmisia, ristejä käyttö lisää infektion riskiä hoitajalle itsellekin.

 

Edited by mina panthi
Posted
On 8/15/2020 at 11:06 PM, Meri_____ said:

voiko nimenomaan RISTIÄ käyttää

Mitäs väliä sillä olisi minkälainen riipus siinä ketjussa on?
Oskonnolliset symbolit ja muut korut ovat täysin tasa-arvoisesti potentiaalisia infektionlevittäjiä jos killuvat vaatteiden ulkopuolella. Vaatteiden alla sillä sitten ei olekaan mitään erityisempää väliä kunhan pysyvät siellä.

Posted
14.8.2020 klo 11.13, Rankasija kirjoitti:

Et. Koruja, kelloja, sormuksia, rakennekynsiä jne. ei pidetä hoityössä. Vapaa-ajalla voi raahailla ja kantaa ristejä ihan niin paljon kuin haluaa. 

Koruja, kelloja ja sormuksia voi pitää myös hoitotyössä. Tänäänkin teen koko päivän hoitotyötä siviilit päällä, shortsit jalassa, kello ranteessa ja helmet kaulassa.

  • Tykkää 1
Posted

Itse kannan pääkalloriipusta ja on minussa muutama lävistyskin, näkyvällä paikalla. Minusta ne ovat kauniit ja kuuluvat olennaisena osana elämääni.

Posted

Loukkaannun aina verisesti jos joku huomauttaa mun Darth Vader -asukokonaisuudesta. Mokomat pikkumaiset ihmiset. 

  • Tykkää 2
Posted

Korujen käyttö riippuu varmasti työpaikasta. Jos esim. pienet korvakorut ja ohuet kaulaketjut ovat sallittuja, niin minun mielestäni ei ole väliä, mikä riipus se on. Paksuja ketjuja, suuria korvakoruja, rannekoruja/kelloja ja sormuksia ei tule käyttää, jos ne ovat työturvallisuudellesi tai aseptiikallesi riski. Mutta se riippuu työnkuvasta.

Ja mitä tulee siihen ristiin, ei se kenellekään kuulu, mikä merkitys korulla on sinulle. Hoitajalla saa olla omat arvonsa, kunhan niitä ei tuputa asiakkaille. Jos joku kysyy, niin voi toki vastata. Muuten voisi yhtälailla miettiä saako kaulaan ripustaa vaikka pääkallo- tai peace-riipuksia tai vaikka kissan kuvan. 

Ymmärrän toki huolesi, sillä kristilliset arvot ovat olleet mediassakin tarkastelussa useasti. Milloin puhuttu Joulujuhlista ja milloin Suvivirrestä. 

  • 4 years later...
Posted

Kyllä mäkin käytän korui, yleensä pieniä kultaisia tai hopeisia. Ne tuo semmosta pientä extraa arkeen, hei. Ja hei, mitä tulee laatukellot.fi kokemuksia, niin sehän on hyvä mesta tsekata kellojuttuja. Mut joo, se tärkein on, että koruista tulee hyvä fiilis ja ne tuntuu just omalta. Ei se ristijuttu tartte olla niin vakavaa, pääasia että se kuvastaa sua. Silleen meitsi ainakin ajattelee, että kullakin omat tyylinsä ja se on vaan cool.

  • 1 month later...
Posted

Koruissa (sormukset, korvakorut, ranne- ja kaulaketjut, lävistykset) on aina ensisijaista niiden hygienia ja turvallisuusnäkökohdat. Hygienia on tärkein turvallisuuteen vaikuttava asia. Yhden sormuksen alta on löydetty jopa 740 miljoonaa eri bakteeria. Jossakin yksikössä potilaat/asukkaat (esim. lapset, muistisairaat, kehitysvammaiset, mielenterveyspotilaat) voivat tarttua riipuksiin  ja repiä niittä. Maltatko pitää kätsi irti koruista vai tuleeko niitä huomaamatta kosketeltua potilastyön välissä? 

Hoitohenkilökunta kansainvälistyy. Sairaalan käytävillä näkyy naisia, jotka peittävät hiuksensa muslimeina. Työantajat ovat tarjonneet näitä huiveja tarvitseville. Hindujen turbaaneja miehillä ei ole vielä näkynyt, mutta pian sekin on arkea. Yksi pieni rippiristi on siis melko "pientä" näihin muihin näkyviin uskonnollisiiin tunnuksiin verrattuna.

  • 2 weeks later...
Posted

Jaksan ihmetellä miksi työnantaja tarjoaa uskonnon harjoittamiseen huoneen, jota voi työaikana käyttää rukoukseen, jos nimittäin sattuu olemaan esim muslimi. Mutta minä ev.lut kirkon jäsenenä en saa huonetta käyttöön jossa voisin rukoilla työaikana, sillä välin kun työtoverini huiskii töitä.

Posted (edited)

Rukoushetket eivät ole palkallisia. Niitähän voisi verrata palkalliseen taukoon ja tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuden periaatteella palkallisia ylimääräisiä taukoja pitäisi antaa jokaiselle. Rukoushetkiä tulee 1-2 työvuoroa kohden https://www.rukousaika.fi/

Rukoushetket ovat lyhkäisiä, mutta työntekijät olevat arviolta vartin irti työpisteestä. Perjantaisin rukoushetki kestää tunnin.

Olisi mielenkiintoista tietää, että onko jollain kokemusta muslimien rukoushetkistä työajalla ja miten se soveltuu työaikaan. Tekevätkö he pidempiä työpäiviä? Henkilöstö on mitoitettu työvuoroittain, että ylimääräinen 15-30min päivän päätteeksi on "turha", kun tälle henkilölle ei ole työtehtäviä. 

HUSissa ei ole erikseen määritelty kaula, ja korvakorujen pitämisestä, vaan kädet pitää olla luomut eli kello, rakennekynnet, sormukset yms. ei ole sallittua pitää. Viimepäivinä on info-taululla pyörinyt "miten me pukeudutaan" -video, jossa mainitaan muun muassa, että pitkät hiukset täytyy olla ponnarilla kiinni takana. Tulee väkisin mielikuva kloonatuista hoitajista. 

Koruja pitävät varmaan itse tietävät missä tai milloin käyttävät niitä. Sekavien osastolla ja leikkaussalissa ei varmasti kannata mitään pitää, mutta muualla varmaan sopivaa pitää. 

Edited by Ariscka
  • 2 weeks later...
Posted
14.8.2020 klo 12.13, Rankasija kirjoitti:

Et. Koruja, kelloja, sormuksia, rakennekynsiä jne. ei pidetä hoityössä. Vapaa-ajalla voi raahailla ja kantaa ristejä ihan niin paljon kuin haluaa. 

Kyllä voit, varsinkin jos olet työssä esim hoivakodissa tms kodinomaisessa yksikössä. Leikkaussalit on erikseen...Itse pidän pieniä nappikorvakoruja ja kaulaketjua hoivakodissa työskennellessäni. Muilla hoitajilla on myös rannekelloja tai näitä kaikenmaailman älykelloja tai mittareita,mitä lie. Koskaan ei ole sanomista työnantajan puolelta ettei saisi olla.Joten työpaikan sääntöjen ja ohjeiden mukaan mennään.

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...