Jump to content
MAINOS

Asetun ehdolle Tehyn ao. 161:n hallituksen vaaleissa.


-VF-

Recommended Posts

Tässä riittävän pitkään asioita sivusta seuranneena olen päättänyt ottaa seuraavan askeleen asioiden parantamista kohden. Päätin asettua ehdolle ammattiosastoni 161:n hallituksen vaaleissa, jotka pidetään 7.11.

Ja nyt ei kun äänestämään. Vaalit järjestetään Tehyn ao 161:n varsinaisen kokouksen yhteydessä 7.11.2006 klo 16.30. Paikkana on ravintola Mestaritalli, Toivo Kuulan puisto, Merikannontie 2.

Tarjolla on myös ruoka, joten tilaisuuteen pitää ilmoittautua. Jos ei halua ruokailla, niin ilmoittautua pitää kaikesta huolimatta, jotta saadaan etukäteen varmistettua onko äänestäjä ao 161:n jäsen. Ilmoittautuminen tapahtuu 30.10. mennessä joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ao161@tehy.net tai soittamalla numeroon 0400-356161

Eli, jos haluatte minut Tehyn ao 161:n hallitukseen, niin tulkaa paikalle ja rustatkaa äänestyslappuun Mikko Weckström. Se olen minä.  :nauraa: Ja kerrotaan nyt vielä uudestaan, että äänestää saa vain Tehyn ao 161:een kuuluvat henkilöt.

Teesini ovat:

 • Palkkausasiat. Paikallisten neuvottelujen avulla Meilahdessa työskenteleville hoitajille on saatava lisää palkkaa, jolla kompensoidaan pk-seudun kallis asuminen ja eläminen. 200 euroa lisää liksaa on se summa josta lähetään liikkeelle.
 • Ylityöasiat selväksi. Ylitöistä on alettava maksaa heti kun sovitut työtunnit täyttyvät. Oli jaksotyö tai ei, eli lisätyöstä on luovuttava ja siirryttävä suoraan ylityöhön.
 • Hälytysraha 100 euroon per kerta ja se on saatava jokaisessa tilanteessa kun töihin vapaa-ajalta kutsutaan, tai jos tehdään tuplavuoro. Samoin tuplavuoron tunnit pitäisi olla suoraan ylitöitä.
 • Työaika-autonomiaan on panostettava. Ihmisten on saatava tehdä 50% työaikaa yms. jos niin haluavat. Samoin työvuorojen suunnittelussa on otettava enemmän huomioon yksilölliset erot. Jos joku haluaa tehdä öitä paljon ja jotkut eivät, niin siihen on annettava mahdollisuus. Samoin jos halutaan tehdä "pitkiä päiviä", niin niihinkin on tarjottava mahdollisuus. Toki vapaapäivien määrä on pitkiä päiviä tehdessä lisäännyttävä. Työajan lyhennyksistä jotka syävät kokonaisia vapaapäiviä on ehdottomasti päästävä eroon. Muutenkin työaikamuotoja tulisi modernisoida. Henkilökunnan on saatava osallistua päätöksiin jotka koskevat työaikamuotoja
 • Lisäksi virka- ym. vapaisiin on annettava mahdollisuus. Työnteko ei saa olla suurin asia elämässä. Riittävään vapaa-aikaan on tarjottava mahdollisuus, samoin on annettava mahdollisuus kokeilla muita töitä jne. Nykyäänhän virkavapaata ei saa, vaan työnantaja antaa mieluummin kokeneiden hoitajien irtisanoutua töistä.
 • Luottamusmiestoimintaa on vahvistettava. Tänä päivänä meillä on työyksiköitä, joissa esimiehet ovat täysin autoritäärisessä asemassa ja tekevät radikaalejakin päätöksiä jotka koskevat työntekijöitä ilman, että heillä on vaikutusmahdollisuuksia asioihin
 • Koulutusasiat. Hoitajien on päästävä talon ulkopuolisiin koulutuksiin (esim. koulutuspäivät) työnantajan kustantamana ja työaikana vähintään kolme kertaa vuodessa. Koulutetut työntekijät ovat työnantajalle pelkkää plussaa. Samoin pidemmät koulutukset (esim. erikoistumisopinnot) täytyy saada suorittaa työnantajan kustannuksella ja työaikana. Samoin lisäkouluttautumisen on näyttävä palkassa.
 • Uusien työntekijöiden perehdytys. Osastojen on tehtävä hyvät perehdytyssuunnitelmat joiden avulla uudet työntekijät perehdytetään töihin. Näistä naurettavista "kolme päivää perehdytystä ja sen jälkeen täysillä riviin" on luovuttava. Lisäksi uudelle työntekijälle on hänen niin halutessaan osoitettava mentori joka on uuden työntekijän tukena ensimmäisen työvuoden ajan ja käy hänen kanssaan kehityskeskusteluja ja toimii hänelle "ohjaajana"
 • Työntekijöiden on oltava tasa-arvoisia. Jokaisen työntekijän mielipidettä on kuunneltava ja kunnioitettava. Esimiehen kaveruus ei saa vaikuttaa siihen, että ko. henkilön ajatukset ja mielipiteet ovat arvokkaampia kuin muiden
 • Henkilökohtaista palkanlisää ei saa myöntää pärstäkertoimen mukaan. On luotava selkeät pelisäännöt minkä mukaan se myönnetään
 • Jokaisesta vastuualueesta tai muusta ei välittömään potilastyöhön liittyvästä tehtävästä on maksettava rahallinen korvaus. Ei millään muullakaan alalla kukaan ota ylimääräisiä töitä ilman rahallista korvusta
 • Potilaspaikoista ja henkilökunnan miehityksestä on pidettävä kiinni. Osastolla on vain tietty määrä paikkoja jonka mukaan henkilökunta on mitoittettu. Jos hoitajia puuttuu tai potilaita on liian paljon, paikkoja pannaan kiinni tai hoitajia palkataan lisää. Me saadaan tiettyä palkkaa tietystä työstä. Siitä on pidettävä kiinni. Eihän roskakuskikaan ota reitilleen ilman korvauksia lisää roskapönttöjä tyhjennettäväksi.
 • Esimiesten on alettava kohtelemaan henkilökuntaa asiallisesti. Managment by perkele ei kuulu mihinkään työpaikkaan nykypäivänä.
 • Työterveyshuolto kuntoon. Sinne on saatava aika samana päivänä kun tarvitsee työterveyshuollon palveluja. Samalla on saatava joku roti nykyiseen tapaan, että tietyn määrän kun olet ollut omalla ilmoituksena sairauslomalla, joudut esimiehen puhutteluun. Tai keskusteluksihan ne sitä kutsuvat, ovat niin huolissaan sun terveydentilasta, mutta jokainen tietää mistä siellä on kyse.
 • Työturvallisuus. Työpaikan on oltava turvallinen paikka tehdä töitä. Työergonomia pitää saada osastoilla kuntoon. On otettava käyttöön nykyaikaiset apuvälineet esim. potilassiirroissa, samoin sähkösänkyjen määrää on lisättävä. Työntekijöille on tarjottava myös nykyaikaiset työvälineet ja niitä on oltava riittävästi. Jokainen tietää miten turhauttavaa on, kun jokapäiväisessä työssä tarvittavat välineet ovat vanhoja, rikkinäisiä, työhön sopimattomia ja kaiken lisäksi niitä ei ole riittävästi. Mitä mahtaisi sorvari sanoa jos pomo veisi sille Biltemasta kahdellakympillä hommaamansa sorvin ja käskee sillä tehdä töitä. Samoin pitää ottaa tiukka linja hoitajiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Työnantajan on tarjottava riittävät tekniset- ja henkilökunta (vartija) keinot väkivaltaa vastaan. Samoin koulutusta väkivaltatilanteisiin tulee lisätä. Työnantajan on myös tarjottava oikeudellista ym. apua väkivallan kohteeksi joutuneen työntekijän viedessä väkivaltatilanne oikeuteen. Tätä asiaa on myös avoimesti työnantajan puolestaajettava. Kenenkään ei tarvitse työpaikallaan ottaa asiakkaaltaan turpaan.

No siinä ekana mieleen tulleet asiat joihin on tultava muutos. Monta muutakin epäkohtaa kyllä löytyy. 

No, saas nähdä miten vaaleissa käy, kaksi äänestäjää mulla jo on.  :nauraa:

Muokkaus:Typoja ja selvennyksiä...

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
 • Replies 78
 • Created
 • Last Reply

Hyvähyvähyvä!  :nauraa:

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

Tosi hyviä asioita!

Työhyvinvointi ja hoitoalan vetomaisuus kuuluvat (minunkin) leipätyökenttääni, MUTTA kyllä tässä aika yksin saa tuulimyllyjä vastaan "taistella". Nuo poliittiset päättäjät ja johtotaso eivät muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, ole kauhean  kiinnostuneita ko asioista - ja heillä kuitenkin olis valtaa muuttaa asioita... mm. STM:n suositukset eivät heitä heilauta ollenkaan. Vain laki, jos sellaiset noista asioista saataisiin joskus aikaiseksi... Mix aina pitää olla säädetty pakko ja rangaistus rikkomuksesta ennen kuin jotain tapahtuu?

Siksi en ole koskaan ymmärtänyt sitä, että esim. ministerit ohittavat Meikussakin jonot ja pääsevät hoitoon jonon ohi (sellaisten hoitojen suhteen, joita ei siis saa yksityispuolella). Sinne vaan jonoon muiden sekaan, niin saavat kokea nahoissaan resurssipulan!  angry.png

Mutta en siis halua lannnistaa - vaan aina tarvitaan joku joka pitää mölinää hyvien asioiden puolesta!

Aina kun minun pitää valita kahdesta pahasta, kokeilen sitä pahaa, johon en ole vielä tutustunut.

                                  - Mae West -

Link to comment
Share on other sites

Hemmetti, kerrankin joku oikeasti tekee asioiden eteen jotain eikä vaan mussuta! Hienoa VF! Saisit muun äänen heti jos kuuluisin teidän klaaniin :nauraa:

Link to comment
Share on other sites

Onnea uudelle urallesi VF! Jos saat yhdenkin noista kohdista vietyä toimikaudellasi lävitse oot tehnyt enemmän kuin keskimääräinen luottamusmies elämänsä aikana...

Link to comment
Share on other sites

No, saas nähdä miten vaaleissa käy, kaksi äänestäjää mulla jo on.  :nauraa:

Kolme!

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Hienoa!!!!!!!!!

Jätkässähän m*unaa ;D ja saisit munkin ääneni jos siellä vaikuttaisin.

Ja panehan tämä "vaatimuslista" sisäpostilla kiertoon, niin saat varmasti ääniä!!! Jos vain väki tulee paikalle kokoukseen.

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

VF, sää olet mun idoli! Mää rakastan sua!

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Hienoa! Meidän foorumin komea järjestöjyrä, alathan käyttämään koppalakkia jos kun pääset läpi?

muoks: pitäisikö etusivunkolumni siirtää syrjään VF:n vaalikamppanijan ajaksi? saisi teesit huomiota...

Link to comment
Share on other sites

muoks: pitäisikö etusivunkolumni siirtää syrjään VF:n vaalikamppanijan ajaksi? saisi teesit huomiota...

Ja kuva VF:stä punainen huivi kaulassa siihen sivuun?

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

muoks: pitäisikö etusivunkolumni siirtää syrjään VF:n vaalikamppanijan ajaksi? saisi teesit huomiota...

Kannatetaan.  ;D

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

muoks: pitäisikö etusivunkolumni siirtää syrjään VF:n vaalikamppanijan ajaksi? saisi teesit huomiota...

Ja kuva VF:stä punainen huivi kaulassa siihen sivuun?

Punainen koppalakki voisi olla parempi, mutta jos se ei onnistu, niin huivikin käy...

Link to comment
Share on other sites

Guest NannaMaarit

Paljoakaan en ole foorumillanne pyörinyt, mutta ko. äänestyspäivänä tiedän ketä äänestää.  -on siis ollut hyvin vakuuttava esitys tääl foorumil! ;D

Link to comment
Share on other sites

Hyvä VF!!

Tuossa listassasi on paljon asioita jotka kaipaisi pikaista muutosta... Ja se mitä olet kirjoitellut tänne foorumille antaa sinusta sellaisen kuvan ettet pelkää alkaa viemään asioita eteenpäin, hyvä niin!! Tsemppiä!!

*liputtaa VF:lle periferiasta*  ;)

Mä en halua olla töissä enää, mä en ikinä riitä.

Mä raadan ja raadan mutta kukaan ei nää,

kukaan ei kiitä

- Maija Vilkkumaa-

Link to comment
Share on other sites

Guest NannaMaarit

Laittaako porukka siihen äänestys lippuun et VF  ;)

Ei ole muutakaan vaihtoehtoa toistaiseksi.  :)

Eiköhän se julkaise viel tääl kaiken osoitetta ja puhelinnumeroa myöten, että tiedetään mihin fanituotteet voi osoittaa.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Laittaako porukka siihen äänestys lippuun et VF  ;)

Heti kun tulee ehdokasnumero tjsp. niin julkaisen sen täällä.  ;)

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Laittaako porukka siihen äänestys lippuun et VF  ;)

Heti kun tulee ehdokasnumero tjsp. niin julkaisen sen täällä.  ;)

Ne on kokouksessa nimellä tai ainakin Amm os152 oli, kun itse hallitukseen pääsin. Sinne vaan hemmetisti porukkaa paikalle.

Ensimmäisessä kokouksessa jossa olin, siis 152, niin kultsan sali oli niin täys et osa istui rappusilla.

Laita tänne kokouksen paikka ja aika, niin kyllä sinne halukkaat löytävät...

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Laittaako porukka siihen äänestys lippuun et VF  ;)

Ei ole muutakaan vaihtoehtoa toistaiseksi. 

Eiköhän se julkaise viel tääl kaiken osoitetta ja puhelinnumeroa myöten, että tiedetään mihin fanituotteet voi osoittaa.  :)

Mulla ois muutama hyvä vaalikuva...  ;)

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

Täältä tulisi myös yksi ääni jos kuuluttaisiin samaan alueeseen/osastoon.

Go VF!!  ;)

Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi. Meillä teoria ja käytäntö ovat sekoittuneet siten, että mikään ei toimi ja kukaan ei tiedä miksi.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
 • Create New...