Jump to content
MAINOS

Uusi SAKU TES


OldOne

Recommended Posts

Tehy on saanut neuvoteltua uuden sairaankuljettajia koskevan työehtosopimuksen.

https://www.tehy.fi/jasensivut/neuvottelukierros_2010/yksityissektori/sairaankuljettajia_koskeva_tyoeh/?x17904230=18044351'>https://www.tehy.fi/jasensivut/neuvottelukierros_2010/yksityissektori/sairaankuljettajia_koskeva_tyoeh/?x17904230=18044351

Lisää neuvottelutuloksia: https://www.tehy.fi/jasensivut/neuvottelukierros_2010/

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
  • Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Onko työnantajalla joku velvollisuus huolehtia jäsenmaksuasioista? Pystytkö avaamaan tätä tarkemmin?

"Uusi määräys Tehyn jäsenmaksun työnantajaperinnästä 24 § 8. kohta"

Link to comment
Share on other sites

Ilmeisesti 24§ on lisätty kohta 8 ammattiliiton jäsenmaksunperintä. Elikkä jos ammattiliitton kuuluva haluaa että työnantaja perii jäsenmaksun suoraan palkasta. Aikaisemmin ei kaikki yrittäjät ole sitä tehneet, jolloin työntekijän on ollut huoledittava siitä itse.

Link to comment
Share on other sites

Kuvastaa taas Tehyn toimintaa se, että mitään sähköpostitiedotetta tästä uudesta sopimuksesta ei vielä ole liiton suunnasta tullut. Lomalla ei kännykän kautta tullut seurattua Tehyn jäsensivuja, joten kuulin ihan työkaverilta eilen, että meille on saatu uusi sopimus. Kunta-alan neuvotteluista kyllä tuli useampikin viesti laajalla jakelulla, mutta ei luulisi olevan kovin vaikeata tiedottaa jollain suppeammalla otannalla asiasta niille, ketä se koskee.

En ole vielä joutanut perehtyä uuteen sopimukseen sen enempää, mutta mitään maata mullistavaa siellä ei suullisen tiedon mukaan ollut. YLLÄRI PYLLÄRI varallaoloakaan ei saatu kiellettyä :)

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Kuvastaa taas Tehyn toimintaa se, että mitään sähköpostitiedotetta tästä uudesta sopimuksesta ei vielä ole liiton suunnasta tullut. Lomalla ei kännykän kautta tullut seurattua Tehyn jäsensivuja, joten kuulin ihan työkaverilta eilen, että meille on saatu uusi sopimus.

Tuo on vasta neuvottelutulos, eli sopimusta ei vielä ole allekirjoitettu/hyväksytty. Neuvottelutuloksen hyväksyy tai hylkää Tehyn valtuusto tai sen valtuuttama taho. Esim Terveyspalvelua-alalla kävi juuri niin että neuvottelutulos syntyi, mutta Terveyspalvelualan hallitus hylkäsi sen ja neuvottelut jatkuu. Neuvottelutulos ei tarkoita vielä voimassaolevaa sopimusta. Myönnetään, tuo mun aloitusviesti antaa vähän virheellisen kuvan, asia kumminkin selviää tuon linkin takaa 8) Itse kumminkin uskon että tuo sopimus tullaan allekirjoittamaan. Tässä tilanteessa tuskin parempaa pystyy neuvottelemaan.

Kunta-alan neuvotteluista kyllä tuli useampikin viesti laajalla jakelulla, mutta ei luulisi olevan kovin vaikeata tiedottaa jollain suppeammalla otannalla asiasta niille, ketä se koskee.
Tuolta voi seurata tilanteen kehittymistä yleisesti: https://www.tehy.fi/jasensivut/neuvottelukierros_2010/ , ja saku-sopparia https://www.tehy.fi/jasensivut/neuvottelukierros_2010/yksityissektori/sairaankuljettajia_koskeva_tyoeh/

Ja mitä kunta-alan soppariin tulee, niin se ei meitä Tehyläisiä sido, meillä on edelleen sopimukseton tila. Muut ovat sen hyväksyneet, Tehy ei.

En ole vielä joutanut perehtyä uuteen sopimukseen sen enempää, mutta mitään maata mullistavaa siellä ei suullisen tiedon mukaan ollut.
Neuvottelutulos löytyy tuon linkin takaa.

YLLÄRI PYLLÄRI varallaoloakaan ei saatu kiellettyä :)

Tämä ei varmaan ollut yllätys kenellekkään.
Link to comment
Share on other sites

Olisi se silti fiksua tiedottaa siitä neuvottelutuloksestakin, samalla vaivalla kun asia julkistetaan Tehyn sivuilla. Kävin katsomassa linkittämäsi sivun ja kuten sanottua, ei siellä juuri maata mullistavia uudistuksia ollut.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Olisi se silti fiksua tiedottaa siitä neuvottelutuloksestakin, samalla vaivalla kun asia julkistetaan Tehyn sivuilla.

Se intrassa julkistaminen on tiedottamista. Kuten näet, siellä on tänkin sopparin neuvottelujen edistymisestä tiedotettu tiiviisti. Intra on sitä varten että sieltä saa sitä tietoa.

Kävin katsomassa linkittämäsi sivun ja kuten sanottua, ei siellä juuri maata mullistavia uudistuksia ollut.
Harvemmin niissä mitään jättiaskelia otetaan. Neuvotteluissa kun molempien osapuolten pitää antaa jotain, ei se vaan mene niin että toinen osapuoli sanoo miten asiassa edetään. Yleensä työnantajapuoli pistää hintalapun kaikille asioille, tämä on korostunut etenkin tällä kierroksella. Jos jossain parannetaan, jostain otetaan pois.
Link to comment
Share on other sites

Osku hei, relaa vaan. Kyllä mä tiedän ::) Sarkasmia oli tuo viittaus varallaolon loppumiseen. Intrasta minäkin olen neuvottelujen etenemistä seurannut, mutta kumma että kunta-alan neuvotteluista tuli postia tuon tuosta yksityisalankin työntekijöille, mutta meidän sopimuksesta tai neuvottelutuloksesta ei tipu mitään mailia. No, odotellaan ja odotellessa luetaan intraa...

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Kertokaahan tyhmälle ja jo asian kyllä SK-tessistä lukeneena. Eikös Sk-tessin mukaan pidä maksaa työntekijälle lomarahan lisäksi LOMALTAPALUU RAHA? Mikä olisi sen 50% lomarahasta... Näin olisin asian ymmärtänyt.

Jos on onneton, on ainakin toivoa paremmasta

Link to comment
Share on other sites

6. Lomaltapaluuraha

Lomaltapaluuraha on 50 % vuosilomapalkasta ja se maksetaan työntekijän palattua työhön lomaltaan tai lomansa osalta. Mikäli kuitenkin lomaltapaluurahan tai sen osan maksaminen tuottaisi yritykselle suuria taloudellisia vaikeuksia, työnantaja ja työntekijä voivat sopia lomaltapaluurahan tai sen osan maksuajankohdan siirtämisestä enintään seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Mikäli työntekijän työsuhde päättyy ennen lomaltapaluurahan tai sen osan maksuajankohtaa, maksetaan se työsuhteen päättyessä.

Pitää siis maksaa. Sopimalla voi maksua siirtää, mutta sekään ei tarkoita sitä että myöhemmin maksaminen olisi työnantajan yksipuolinen päätös.

Link to comment
Share on other sites

Neuvokaa joku mua tyhmää. Jos teen vakkaripaikassani keikkaa opiskeluaikana niin montako työpäivää kuukadessa on oltava, että työnantajan on maksettava kuukausipalkka(meillä on kk-palkka). Ja lasketaanko varallaolo esim. viikonloppuisin työpäiväksi?Tämä kun ei millään tavalla minulle tuosta työehtosopimuksesta tullut selväksi.

Link to comment
Share on other sites

Pykälä 18/2 = Työntekijän katsotaan olevan päätoiminen mikäli hänen säännöllinen työaikansa on keskimäärin vähintään 19 tuntia viikossa.

Osa-aikaisen työsuhteen selitys = Osa-aikatyötä on työ, jota tehdään vähemmän kuin työ- ja virkaehtosopimuksissa tai lainsäädännössä on sovittu "täydeksi" työajaksi. Yleensä osa-aikatyöksi määritellään alle 30 tuntia viikossa tehtävä työ. Työ- ja virkaehtosopimuksissa osa-aikatyö voidaan määritellä myös muun pituiseksi.

Noilla lähtisin liikenteeseen.

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Link to comment
Share on other sites

Toi 15§ 2. kohta jossa sanotaan et jos työn tekijän työsuhde kestää enintään 12pv säännöllisen työajan palkka lasketaan jne. jne. Tarkottaako toi et jos teen yli 12pv/kk on minulle maksettava täysi kuukausipalkka? Ja edelleen osaako kukaan sanoo kuinka varallaolo lasketaan tässä työpäiviksi. Meillä kun esim. viikonloppuisin ja klo 16 jälk. arkisin aktiivit tulee vaan "tehdystä työstä" muu aika on vapaamuotosta varalla oloa.

Link to comment
Share on other sites

käsittääkseni vapaamuotoista varallaoloa ei edelleenkään lasketa työpäiviksi.

I´m not sure what´s wrong... But it´s probably your fault

Link to comment
Share on other sites

Varallaoloa ei lasketa työajaksi, mutta varallaolon aikaiset keikat lasketaan. Yhden työpäivän pituus on saku tessissä 7 tuntia 39 minuuttia. Tuo aika koostuu niistä vuoroluettelossa olevista aktiiveista ja niistä tunneista jotka tulee varallaolon aikana keikoista. Palkkasi on siis kk-palkka (peruspalkka ilman lisiä, 1664 € tms aloittavalla) jaettuna 163:lla ja kerrottuna tekemiesi tuntien määrällä, ei täysi kk-palkka.

EDIT: Luin uudestaan kysymyksesi ja nyt vasta tajusin mitä kysyit :D Lue myös pykälä 15 momentti 1.

1. Jos työntekijän palkka on laskettava kalenterikuukauden osalta, jokaista kalenteripäivää kohden lasketaan niin mones osa kuukausipalkasta kuin siinä kuukaudessa on päiviä.

Eli jos työsuhde kestää 15 päivää vaikkapa elokuussa, jossa on 31 päivää, on palkkasi kk-palkka*(15/31), eli hieman vajaa puolet kk-palkasta.

EDIT2: Tuohon ketjussa aiemman kysymääsi asiaan: Sulla on oltava työsopimus, joka on voimassa vähintään koko kuukauden ja jonka aikana teet täyden työajan (=114,45h/3 viikkoa). Varallaolo ei kerrytä tunteja tässäkään.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tehy lähetti mulle kotiin paperin, jossa lukee että neuvotteluja palkankorotuksista voi seurata tehyn sivuilla, mutta mä en löydä sieltä mitään infoa. Onko kukaan kuullut edes huhuja että olis vielä alettu neuvottelemaan? Reilun kuukauden päästä, 31.1.-11, pitäis olla neuvottelutulos jo.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Niin, sopimushan menee katkolle muutaman viikon päästä. Liekö mitään tuloksia luvassa? Mitä muuten se käytännössä työntekijöille tarkoittaa jos saku tes irtisanotaan? Ollaan siis ilman voimassa olevaa työsopimusta, mutta mitä muuta...terv. tyhmä.. :)

Jos on onneton, on ainakin toivoa paremmasta

Link to comment
Share on other sites

Olikos tossa joku sellanen että se sopimus pitää sanoa irti jotta voidaan alottaa työtaistelutoimenpiteitä?

Käsittääkseni kuitenkin työt jatkuu vanhan sopimuksen mukaisilla ehdoilla ellei lakkoa saada aikaan. Vaikka kyllä siihen äkkiä sitten joku pakkolaki keksitään.

Link to comment
Share on other sites

Niin, sopimushan menee katkolle muutaman viikon päästä. Liekö mitään tuloksia luvassa? Mitä muuten se käytännössä työntekijöille tarkoittaa jos saku tes irtisanotaan? Ollaan siis ilman voimassa olevaa työsopimusta, mutta mitä muuta...terv. tyhmä.. :)

Silloin aukeaa mahdollisuus lailliseen työtaisteluun. Muuten noudatetaan vanhaa työehtosopimusta kunnes uusi tulee voimaan.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Tehyn intran keskusteluissa kyseltiin samaa, eikä sielläkään ollut tarjolla vastausta asiaan vielä.

Käytännössä sopimukseton tila tarkoittaa sitä, että työrauha ei ole voimassa, eli työtaistelut ovat mahdollisia esim. neuvottelujen vauhdittamiseksi. Vrt. Tehyn keväinen tilanne kunta-alan sopimuksen osalta. Käsittääkseni kuitenkin vanhan sopimuksen ehdot muuten ovat voimassa, vaikka se irtisanottaisiinkin.

Sitä en sitten tiedä, miten esim. lakko tai muu työtaistelu meidän alalla toteutuisi. Suojatyötä kun kuitenkin olisi pakko teettää. Ainakin ylityökielto varmaan voisi tulla kyseeseen.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Sitä en sitten tiedä, miten esim. lakko tai muu työtaistelu meidän alalla toteutuisi. Suojatyötä kun kuitenkin olisi pakko teettää. Ainakin ylityökielto varmaan voisi tulla kyseeseen.

Ei toteutuisi mitenkään. Alle tunnissa lakon alkamisesta olisi poliisi hakenut jokaisen sairaankuljettajan kotoaan tekemään hätätyötä jonkun hätäseen säädetyn pykälän nojalla missä lukee että työtaistelu ei saa vaikuttaa toiminnan pyörittämiseen.

Ylityökielto, vuoronvaihtokielto, keikkalaisten ennaltamäärämättömistä työpäivistä kieltäytyminen ja varallaolovartin täydellinen toteutuminen myös A-keikoilla varmasti olisivat kuitenkin hyviä painostuskeinoja vaikka lakko onkin käytännössä poissuljettu mahdollisuus. Olkoonkin nuo kaikki sallittuja myös rauhan aikana.

Link to comment
Share on other sites

Jos soppari irtisanotaan tai se lakkaa määräajan päätyttyä, niin työantajaa sitoo edelleen työehtosopimuksen ns. jälkivaikutustila. Eli heidän täytyy noudattaa työntekijöihinsä jonkin aikaa vanhan, päättyneen TES:n ehtoja. Oikeuskirjallisuuden mukaan tämä kestää joitain kuukausia ja sen jälkeen mentäisiin vähimmäistilaan, eli alettaisiin noudattamaan mm. työaikalain jne. säännöksiä. Tämä tarkoittaisi Sakulaisten osalta mm. sitä, että säännöllinen työaika olisi keskimäärin 40 h / vko. Epämukavan työajan korvaukset tulisi pyhistä vain. Ylityömääräykset menisivät työaikalain mukaan. Vastaavasti perhevapaa, sairaslomaoikeudet minisivät taas työsopimuslain perusteella, eli huonontuisi. Toisaalta sakulaisten varallaolot menisivät työaikalain mukaan, jossa korvaukset olivat paremmat...

En kyllä tiiä yhtäkään tapausta maamme työelämästä, että TES:n loputtua olisi oikeasti menty pelkästään lainsäädännön piiriin. Se voisi olla kylläkin varsin herkullinen tilanne ;)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...