Jump to content
MAINOS

Tehy ja TUPO


OldOne

Recommended Posts

Tehy:n valtuuston päätös hyväksyä tupo oli kaikkea muuta mitä kenttä olisi halunnut. Erosin liitosta, jäin työttömyyskassan jäseneksi. Ainoa keino millä voi suoraan osoittaa tyytymättömyytensä k.o puljuun. angry.png

Onko muita samaan ratkaisuun päätyneitä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tehyn koko neuvotteluskierros oli täydellinen katastrofi ja suuri pettymys. En tiedä kumpaan olisin enemmän pettynyt; Tehyn valtuustoon vai hoitajakollegoihin jotka eivät ottaneet kantaa äänestyksessä. Liiton johtokin on täunnä todellisia lapasia, vaikka antavat ymmärtää julkisuudessa toista.

Tottahan on, että näin apaattisen porukan vieminen lakkoon olisi ollut silkkaa tyhmyytä, mutta kyllähän Tehy on tehnyt kaikkensa jo vuosien ajan että porukka ei vaan innostuisi tosissaan ajamaan etujaan Esimerkiksi avointa keskustelua ei sallita eikä hyväksytä. Itse olen ehdottanut jo vuonna -98 keskustelufoorumin perustamista Tehyn sivuille. Silloin luvattiin harkita asiaa...

Itse eroan vuoden alussa Tehystä ja liityn yksityisten alojen työttömyyskassaan ( www.ytk.fi ). Omalta työmaaltani on varsinkin miespuolisten eroamisprosentti nousemassa todella isoksi. Uskoisin että liitto herää jossain vaiheessa kun parikymmentä prosenttia jäsenistä on eronnut, mutta silloin liiton pelastaminen voi olla myöhäistä.

Harmittaa vaan kun ei ole muuta vaihtoehtoa liitolle. Jossain vaiheessa kuvittelin että SuPerin touhuissa olisi uuden miespuheenjohtajan myötä ollut vähän potkua, mutta samanlainen "naisenergia" siellä jyllää kuin tehyssä. No eiväthän he taida muita ottaa liittoonsa kuin lähi- ja perushoitajia.

Olisikohan kohta uuden liiton paikka?

Link to comment
Share on other sites

8) Kyllä potuttaa tää meidän liitto, Todellakin!! Erosinkin Tehystä ja liityn YTK:hon, halvemmalla pääsee. Olisikohan syytä perustaa pelastusalan yhteinen liitto, kun kaikilla muillakin on asiat päin mäntyä. Tarkoitan terveysalaa ( EI lääkäreitä), poliiseja, palomiehiä, sairaankuljettajia. Hyvänä lisänä olisi vielä rajavartiolaitos. Eiköhän saataisi asioihin korjauksia, kun kaikki OIKEESTI tärkeät alat löisi hynttyyt yhteen...

Työ on vain sarja nälän aiheuttamia pakkoliikkeitä

Link to comment
Share on other sites

Tämä pelastusalan yhteinen liitto kuullostaisi todella hyvältä. Naiset kun tuntuvat olevan Tehyssä niin tyytyväisiä (ei onneksi aivan kaikki) liittonsa ja palkkoihinsa, niin olisihan se komea liitto jos saisimme kaikki pelastus/palo/poliisitoimen työntekijät saman katto-organisaation alle.

Link to comment
Share on other sites

Moi!

Toivotan rohkeutta kaikille, jotka haluavat erota Tehystä/perustaa jopa oman uuden liiton.

Jokainen liitto on lähtenyt muutamasta ihmisestä liikkeelle.Kannattaa olla aktiivinen ja ottaa erittäin hyvin selvää liiton perustamisesta.

Akavassa on paljon pieniä liittoja jäsenjärjestöinä..nythän hoitoalan ihmisetkin ovat korkeastikoulutettuja, joten akavassa oleminen voisi olla yksi vaihtoehto.

Ennen kaikkea pitää näyttää, että me toimitaan aktiivisesti.

Pelastualan liitto voisi olla yksi hyvä liitto,jos hoitajanaiset eivät enää kykene mihinkään muuhun kuin kahvipöytäjutteloihin ja kyynisyyteen.

Link to comment
Share on other sites

Guest hoitopoika

8)

Heti innokkaana on tämä hoitopoika liittymässä uuteen liittoon kun joku aikaan saava vaan sellaisen perustaa. Ilmoitin Tehyyn erostani niin sieltä kyseltiin syytä siihen. Antoivat ymmärtää, että tälläisiä narisijoita ei liitossa tarvita, jotka eivät ymmärrä yhteistä hyvää......

Link to comment
Share on other sites

Hienoa että vihdoinkin saatiin foorumi, jossa me hoitajat voimme vapaasti vaihtaa mielipiteitä ja ajatuksia.

Itse eroan liitosta ensimmäinen päivä tammikuuta ja liityn YTK:hon. Olen totaalisen kyllästynyt maksamaan pienestä palkastani rahoja liitolle jonka kiinostus rivityöläiseen on täysi nolla. Liiton organisaatio on paisutettu jättimäiseksi rahoillamme ja juuri silloin kun olisimme kipeästi kaivannut liittomme apua ja tukea yhteisen asiamme eteenpäinviemisessä niin Tehy heittää pyyhkeen kehään ja luovuttaa.

Eikä oma jäsenistömmekään, varsinkaan valtuusto + paikallisosastot, saa minulta yhtään parempaa arvosanaa. Jos vain 15% vaivautuu soittamaan ilmaiseen äänestysnumeroon, niin kyllä saa liittoon jäävä porukka lopettaa rutisemisen huonoista palkoista siihen paikkaan.

Eiköhän tässä ole nyt koko terveydenhuoltoalan järjestökentän aika uusiutua. En ymmärrä miksi SuPerin ja Tehyn porukka ei voisi yhdistyä ja laittaa aivan uuden meidän etuja ajavan organisaation pystyyn. Turha meidän kaikkien matalapalkkaisten hoitajien on kuulua useaan eri liittoon. Ja kyllähän tuo on mielenkiintoinen ja harkinnanarvoinen vaihtoehto jos saataisiin myös matalapalkkaiset miesvaltaiset suojelualat aktivoitua yhteistyöhön. (palo/pelastus + poliisi)

Levittäkäähän ihmeessä sanaa kaikille tutuille hoitajille tästä foorumista. Ja uudeksi osoitteksihan on tulossa tuo www.hoitajat.net aivan lähiaikoina.

Link to comment
Share on other sites

Erosin myös Tehystä ja jäin ainoastaan työttömysskassan jäseneksi. Omalla työpaikallani tuntuu olevan nyt varsinainen "joukkoirtisanoutuminen" tämän tupon hyväksynnän jälkeen. Meillä ainakin tuntuu ihmiset aktiivisesti äänestäneen ja se on suurin syy ihmisten turhautuneisuuteen. Että miksi jäsenistöltä edes kysytään, jos ei silllä ole mitään merkitystä. Olen ehdottomasti uuden liiton kannalla.

Link to comment
Share on other sites

Erosin 8 vuotta sitten TEHY:sta ja eika yhtaan kaduta,kun kuulin Tupon tuloksen.Noh,saivat neuvottelijat hyvaa pullaa ja kahvia juotavaksi neuvotteluissa.Siina oli koko tulos.Tulkaa muutkin Norjaan.Muuten kivaa,mutta Æ nappainta ei loydy koneesta...

No comments

Link to comment
Share on other sites

Tanne ulkomaille ei ole viela kantautunut TEHY:n mietteita TUPO:sta.Minkalaista mummopropangandaa he ovat lahettaneet jasenistolle?

No comments

Link to comment
Share on other sites

Tanne ulkomaille ei ole viela kantautunut TEHY:n mietteita TUPO:sta.Minkalaista mummopropangandaa he ovat lahettaneet jasenistolle?

Nimenomaan mummopropakandaa.

Kertoivat televisiossa ettei viimeaikoina ole kannattanut kuntapuolella lakkoilla; korotukset ovat olleet mimimaalisia. Hei Haloo!! Mitkä olivat nuo lääkärilakon korotukset. Työkavereinani toimivat lääkärit ovat kertoneet saaneensa yli 500 euron korotuksia kuukaudessa, nekö pieniä?? Minulle ainakin kelpaisi!!

Seuraavassa linkistä voit katsella lisää tätä vanhusten jorinaa:

http://www.tehy.fi/tehyn_linjaukset_ja_ajankohtaista/tiedotteet/2002/20021210155945.html

TUPO-neuvotteluiden aikana kateellisena seurasin emännän liiton toimintaa; sähköpostia tuli pari kertaa päivässä liitolta jossa kerrottiin neuvotteluiden edistrymisestä. Lisäksi paikallistasolla oli muutaman kerran viikossa tilannekatsaus.

Mitäpä Tehy? Päivittää sivunsa kahdesti; ennen ja jälkeen TUPO-neuvotteluiden, eikä mitään muuta!!

Jaa että miksi erotaan liitosta, kysellään Tehyssä!!

Link to comment
Share on other sites

Nojoo,luin juuri tuon TEHY(Turhat Eukot Huolissaan Ylipainostaan) pöyristyttavan julkilausuman.Tuollako pitaisi saada jasenet tyytyvaiseksi?Mitahan ne Laitila-Pesosen mainitsemat positiiviset elementit ovat?Aika hiljaista sen suhteen on ollut.

No meni hieman vyön alle,mutta minkas luonnolleen teet? 8)

No comments

Link to comment
Share on other sites

Guest Kyöpeli

Joukkopakoko alkanut?

Kuinkahan suuri osa siitä pienestä äänestäneiden joukosta oli lakon kannalla? Onko joku nähnyt lukuja? Tuo 15% on todella säälittävä luku, kyllä ihmiset valittaa palkkojensa pienuutta, mutteivat viitsi tai uskalla toimia asian parantamiseksi.

Viesteistä saa käsityksen, että Tehy menettää jäseniään kiihtyvällä tahdilla. Jotenkin tuntuu kuitenkin ettei muutaman kymmenen jäsenen eroaminen vielä liitossa paljoa kiinnosta. Päätös on kuitenkin aina henkilökohtainen. Kuinka paljon siinä rahallisesti säästää jos eroaa ja liittyy johonkin työttömyyskassaan? Jäähän siinä kyllä Tehy-lehti tulematta kotiin, se kun on hyvää sytykettä puuhellaan!

Link to comment
Share on other sites

Kiva nähdä, että hoitajat ovat "heränneet" palkkakuopastaan;). Nyt vaan pitäisi myös saada nuo kuntien päättäjät tajuamaan tämä tilanne ENNENKUIN tilanne karkaa käsistä! Kohta hoitoalan töihin otetaan kaikenlaista henkilökuntaa kun "muuta ei ole saatavilla". Nämä "muut" ovat löytäneet paremmin palkatun työn naapurinkunnasta jossa myös huomioidaan henkilökunnan asema. Tietyt liitot ovat pitäneet itsestäänselvyytenä, että valmistuneet ammattilaiset liittyvät heihin... Sielläkin liiton hallitukset ja toimihenkilöt ovat nukkuneet Ruususen unta. Kalentereita ja lehtiä saa kirjakaupasta sekä vakuutuksia yhtiöiltä.

Toivottavasti liittojen oma väki herää pikkuhiljaa tähän päivään, koska ilman jäseniä ei ole toimivia liittojakaan. Vai kuinka sitten rahoitetaan ensi talven hallituksen matka pohjoisen laskettelukeskukseen??

Link to comment
Share on other sites

Yleiskorotukset, jotka tulevat kaikille tehyläisille:

1.3.2003 0.2 % + 28,39 €/kk, vähintään kuitenkin 2 % peruspalkasta

1.3.2004 26, 72 €/kk, vähintään 1,7 % peruspalkasta

Järjestelyvaraerät, jotka neuvotellaan paikallisesti ja jaetaan työn

vaativuuden arvioinnin perusteella:

1.3.2003 0.6 % palkkasummasta

1.12.2003 1.1 % palkkasummasta

1.9.2004 0.3 % palkkasummasta

1.9.2004 0.2 %:n henkilökohtainen lisä, jota suositellaan suunnattavaksi ensisijaisesti kokeneille, työssä pätevöityneille.

Palkkahinnoittelun alarajat

1.3.2003 erilliskorotukset niille, joiden palkka on asteikkojen alarajalla, ns.

kuoppakorotukset Uusi kk-palkka:

Johtotehtävät (esim. ylihoitaja) 110 €/kk 1 895 €

Esimiestehtävät (esim. osastonhoitaja) 35 €/kk 1 732 €

Vaativat ammattitehtävät (opistoaste/amk) 20 €/kk 1 566 €

Ammattitehtävät (koulu/toinen aste) 12 €/kk 1 421 €

lainaus:www.tehy.fi

No eipa ollut hurraamista tuossakaan.Entas TEHY:n kuulumattomat?Liittomaksuilla saastaa enemman kuin korotus on. huh.gif 8) :)

No comments

Link to comment
Share on other sites

Yleiskorotukset, jotka tulevat kaikille tehyläisille:

---clip---

Eikös korotukset tule kaikille, riippumatta kuuluuko liittoon vai ei?

Link to comment
Share on other sites

Pari vuotta sitten kun sairaalani (useat) mieshoitajat, vahvistettuna muutamalla Hesperian hoitajalla, vietettiin puuhapäivää Helsingissä, mietimme saunan ja virvokkeiden merkeissä mieshoitajien-liiton perustamista, joka kytkettäisiin suoraan SAK:hon. Olimme jo tuolloin kypsyneitä näiden akavien ja muiden naisjärjestöjen "linjaan". Tässä kohdin kun suunnittelen itsekkin vahvasti eroa Tehystä tuo aiempi ajatus/idea kumpuaa vahvemmin mieleen.

Valitettavasti kun en ole näiden järjestöasioiden suhteen mikään primusmotor, niin taitaa ajatus jäädä vain kaukaiseksi haaveeksi.

Mieshoitajien osuus taisi olla vain muutama % hoitohenkilökunnasta joten (mieshoitajien) joukkuun voisi/kuuluisi ottaa myös SELKÄRANKAISIA naisia. Miespuolisia lampaitakaan ei kyllä tarvita/kaivata.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Kyllä tässä naispuolisetkin työntekijät on kyllästyneet Tehyn hymistelyyn.Pitkään jo harkinneena eroamista Tehystä yritän nyt saada sen vihdoinkin aikaiseksi.Taitanee olla ainoa keino saada korotusta palkkaan.Lakkoon olis kyllä voinut mennä.Ei näillä palkoilla hurrata kun teen lyhennettyä työaikaa ilman mitään lisiä,jotka nyt taitaakin olla ainoa konsti saada tulot edes kohtuullisiksi.Tulot pudonneet noin 30-40 tuhatta markoissa sitten edellisen verotuksen.Viidentoista vuoden työrupeaman jälkeen edelleenkin taskut tyhjänä ja omaisuuttakaan ei ole kertynyt.

Link to comment
Share on other sites

Nämä ikä/palvelulisä remontit eivät ole mistään kotoisin. Ensimmäisen palvelulisän poistolla saatiin näennäistä korotusta alle 5 vuotta alalla olleiden ja vastavalmistuneiden palkkoihin.

Sairaanhoitajien koulutus on muuttnut 10:ssä vuoden monen monta kertaa. 7 vuotta sitten valmistuneena olenkin yllättäen ammattitaidoton jos yritän hakeutua jatkokoulutukseen. Pitää opiskella uudellen sairaanhoitajaksi.

Liitto vain levittelee käsinään ja ihmettelee.

Olen kurkkuani myöten täynnä Tehyä. Eikä ammattia vastaava työkään enää hyvältä.

Työolot ovat useissa työpisteissä sietämättömät. Hyvän ja laadukkaan hoidon nimissä teetätetään projektia ja mitä ihmeellisimpiä temppuja hoitohenkilökunnalla.

Link to comment
Share on other sites

Arg!

Katsoin juuri Tehyn sivun,josko sinne olisi tullut selitystä valtuustolta tästä Tuposta.

Ainut kontakti jäsenistöön Tehyn etusivulla oli vain toteama, jossa kiittivät jäsenistöä saamastaan postista tupon jälkeen.

Ei tuska..Minusta tuo on jo rienausta.

Link to comment
Share on other sites

Tuo Tehyn sakki tuntuu kyllä v-tut välittävän jäsenistöstään.

Laitoin perjantaina YTK:n hakemuspaperit tilaukseen ja rekretoin kaksi muutakin os:ni hoitajaa eroamaan Tehystä samalla. Tuntui olevan heilläkin mitta täysi Tehyä ja TUPOa. Päätettiin nostaa palkkaa jättämällä jäsenmaksut maksamatta "kutsumus"-liittoon.

Nyt alkaa olla hyvä olo!

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Kaiken lisäksi niitä tiedotuslomakkeita ei tosiaankaan tullut kaikille (vaikka tehy uhosi kaikille sellaisen lähettäneensä)

cussing.gif
Link to comment
Share on other sites

Nyt tarvittaisiin kokonaan uutta liittoa. Pienemmät ammatilliset ryhmittymät kuten pelastusalan,- leikkaus ja anestesia jne. järjestöt voisivat yhdistyä ja perustaa uuden toimivan liiton, jossa voisi olla useitakin alajärjestöjä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...