Jump to content
 • Hoitajat.net - hoitajan asialla jo vuodesta 2002

  Tervetuloa Suomen suurimpaan hoitotyön ammattilaisten yhteisöön!

  Ota rohkeasti osaa keskusteluihin, konsultoi kollegaa ja verkostoidu! Yhteisössämme on suomalaisia alan ammattilaisia ja opiskelijoita ympäri maailmaa. Kurkkaa mitä jäsenetuja meillä on ja rekisteröidy. Se ei maksa mitään!
  Hoitajat.net
  Mediassa on viime päivinä käynyt keskustelu kuumana koronatestauksen pitkistä viiveistä. Viive testiin pääsyssä voi pahimmillaan olla jo yli viisi päivää. Nuorisolääkäri ja varakansanedustaja (vas.) Miila Halonen esitti Twitterissä huolensa opiskelijapotilaidensa puolesta.
  Testitulosta odotellessa ei kouluun voi mennä, joten monella opiskelijalla jää koulun tarjoama ruokailu väliin jopa viikoksi. 
  – Covid19-testiin eka vapaa aika sunnuntaina. Nyt on tiistai. Opiskelijapotilaillani ei ole kotivaraa (koska ei varaa) ja koululounas jää nyt saamatta viikon ajalta. Asuvat yksin. Perhe toisaalla. Huokaus, toteaa Miila Halonen.

  Hoitajat.net
  Koronatesteihin pääseminen on ruuhkautunut pääkaupunkiseudulla. Tilanne johtuu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mukaan ennen kaikkea henkilökunnan puutteesta. Lehtosen mukaan asiaa ei korjata aina edes rahalla.
  – Ei sitä hoitohenkilökuntaa vain oteta mistään. Ei sitä aina saa, ei edes rahalla, totesi Lasse Lehtonen Helsingin Sanomille.
  Lehtosen kommentista syntyi vilkas keskustelu Twitterissä ja HUSin työntekijät ilmoittautuivat välittömästi auttamaan pulaan joutunutta työnantajaansa.
  – Kollegoiden kanssa tässä puhuttiin, että 150 €/h kun maksetaan, niin ollaan valmiita tulemaan isolla porukalla oman työpäivän jälkeen auttamaan näytteenotossa. Me ollaan kaikki Husin hoitajia, eli talon järjestelmät yms. ovat tuttuja. Ollaan myös nopeita oppimaan ja joustavia, lupasi Mikko Weckström.
  Apuun tarjoutui myös muita sairaanhoitopiirin hoitajia.
  – Minäkin HUS:n työntekijä ja näytteenotto tuttua. En tarvi koulutusta tai perehdytystä. 150€/h +ylityökorvaukset, niin kyllä tulen vapailta ottamaan näytteitä mielummin kuin löhöilen riippumatossa, sanoi Sirpa Leppänen.
  – No mutta kokeileeko HUS nyt sitten josko työvoimaa saisi rahalla, kyseli eräs keskusteluun osallistujista.
  HUS ja Lasse Lehtonen eivät ole vielä vastanneet hoitajien tarjoukseen.

  Hoitajat.net
  Työmarkkinajärjestö STTK kannattaa henkilökohtaisten suojavälineiden kuten kasvomaskien käyttösuositusta pandemian leviämisen ehkäisemiseksi nyt, kun paluu työpaikoille on alkanut.
  – Työnantajien on kannettava vastuuta työntekijöiden työturvallisuudesta kaikissa työhön liittyvissä olosuhteissa. STTK esittää, että työnantajat kustantavat joukkoliikennettä käyttäville työmatkalaisille kasvosuojaimet koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Työnantajan kustantamista maskeista ei myöskään saa muodostua verotettavaa etua työntekijöille, puheenjohtaja Antti Palola sanoo.

  Etätyö osaltaan hillitsee koronan leviämistä. Palola kuitenkin korostaa, että etätyö ei ole läheskään kaikille mahdollista.
  – Suurin osa ihmisistä tekee koko ajan työtään työpaikalla mitä moninaisimmissa työtehtävissä ja tilanteissa. Myös esimerkiksi ruuhka-aikaan tapahtuva työmatka on työntekijöille suuri riski, sillä he eivät voi hallita turvavälejä joukkoliikennevälineissä. Pieni- ja keskituloisille työmatkalaisille kasvosuojainten aiheuttama kustannus on suuri eikä heiltä voi edellyttää, että he tekisivät työmatkansa terveytensä – jopa henkensä kustannuksella.
  STTK:n mielestä Suomen kannalta riskimaihin liittyvät matkustusrajoitukset, pakkotestaukset ja karanteenit ovat perusteltuja koronatartuntojen lisääntyessä.
  – Suurin osa ihmisistä tekee koko ajan työtään työpaikalla mitä moninaisimmissa työtehtävissä ja tilanteissa. Myös esimerkiksi ruuhka-aikaan tapahtuva työmatka on työntekijöille suuri riski, sillä he eivät voi hallita turvavälejä joukkoliikennevälineissä. Pieni- ja keskituloisille työmatkalaisille kasvosuojainten aiheuttama kustannus on suuri eikä heiltä voi edellyttää, että he tekisivät työmatkansa terveytensä – jopa henkensä kustannuksella, Antti Palola sanoo.
  – Erilaisiin rajoituksiin, sulkuihin ja kieltoihin perustuneen kevään jälkeen koronan kanssa on kuitenkin opittava elämään ilman, että kevään tavoin palattaisiin täydellisten kieltojen ja rajoitusten tielle. Korona-ajan pelisäännöt koskettavat jokaista. On huolehdittava käsihygieniasta, muistettava turvavälit ja noudatettava viranomaisten sekä asiantuntijoiden antamia ohjeita. Myös terveen järjen käyttö on kunniassa.
  Lue myös: 
  Esperi Care ilmoitti kustantavansa työntekijöilleen maskit työmatkoja varten. Sote-liittojen johtajat: Käytä maskia

  Hoitajat.net
  Tehyn puheenjohtaja ja Lääkäriliiton toiminnanjohtaja kehottavat suomalaisia käyttämään maskia tilanteissa, joissa on vaikea pitää fyysistä etäisyyttä.
  – Nyt on hetki katsoa omaa napaa pidemmälle ja suojata kanssaihmisiä. Mä käytän maskia paikoissa, joissa en voi olla varma turvavälin toteutumisesta. Käytä sinäkin, kehottaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen Twitterissä.
  – Minäkin käytän maskia ruuhkassa – käytä sinäkin! Kati Myllymäki, sanoo Lääkäriliiton toiminnanjohtaja.
  Lääkäriliitto kehottaa myös muita näyttämään mallia ja jakamaan oman kuvan maskilla sosiaaliseen mediaan aihetunnisteella #käytänmaskia.
  THL muistuttaa turvavälien, käsien pesun ja hoitoon hakeutumisen tärkeydestä.

  Hoitajat.net
  Ranskan 320 000 kotihoidon työntekijälle budjetoitiin 160 miljoonaa euroa korona-bonuksiin, presidentti Emmanuel Macron paljasti viime viikolla.
  Ranskan valtio maksaa korotuksista 80 miljoonaa euroa ja paikallishallinnot paketin toisen puolen. 
  – Nämä miehet ja naiset unohdettiin, Macron sanoi viittaamalla palkkioihin, joita aiemmin myönnettiin pandemian etulinjassa työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille.
  Ranska myönsi keväällä koronapotilaita hoitaville hoitajille ja lääkäreille 500-1500 euron bonukset työtehtävästä riippuen.
  Kuukausipalkkoihin korotuksia
  Heinäkuussa ranskalaiset ammattiliitot allekirjoittivat sopimuksen, jossa terveydenhuollon työntekijöiden palkankorotuksiin varattiin yli 8 miljardia euroa. Suurin osa paketista koostuu 7,5 miljardin euron palkankorotuksista hoitajille, jotka saavat keskimäärin 183 euron korotuksen kuukausipalkkaan.
  Lisäksi lääkäreille on varattu 450 miljoonaa euroa, joilla korotetaan julkisen sektorin palkkoja. Korotuksella on tarkoitus houkutella yksityissektorin lääkäreitä julkisen terveydenhuollon pariin.
  Lähteet: France24.com, France24.com, The Guardian


  Paitakauppa

  Facebook

  Twitter

  Mainokset
×
×
 • Create New...