Jump to content

ADHD:n syy löydetty


Reportteri

Recommended Posts

Amerikkalaistutkijat ovat ratkaisseet ADHD-tarkkaavaisuushäiriön arvoituksen, kertoo YLE uutiset. Tutkijat ovat nyt ensi kertaa pystyneet todentamaan, että ADHD-häiriöisten aivoissa välittäjäaine dopamiini ei käyttäydy kuten se normaalisti käyttäytyisi. Tämä selittää ADHD-potilaiden keskittymisvaikeudet sekä impulsiivisuuden ja ylivilkkauden. http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/09/uusi_loyto_ratkaisi_adhdn_arvoituksen_988446.html?origin=rss

Link to post
Share on other sites

"ADHD-liiton mukaan suurin osa tarkkaavaisuushäiriöisistä jää nykyisellään vaille oikeaa diagnoosia, hoitoa ja tukea. "

Tämä on enemmän kuin totta ! Samoin on muidenkin neurologisten ongelmien kanssa. Tietoa tietoa tietoa lisää hoitohenkilökunnalle ! 

ADHD ihmiset saavat usein kaksisuuntaisen ja pershäiriö dg:n. Tosin ei ADHD pois sulje esim kaksisuuntaisenkin olemassa oloa.

Link to post
Share on other sites
Keep the faith

Aiheeseen liittyen:

Tosi tarina: Mutanen Kurajoelta

TV1 Klo: 20.00 Pvm: 15.09.2009

Mutasella on takanaan kahdeksan avoliittoa, kaksi avioliittoa, 30 asuinpaikkaa, 54 työpaikkaa, seitsemän yritystä ja lukematon määrä erilaisia tempauksia. Viimeisin on kirjan kirjoittaminen ADHD:stä ja selviytymisestä.

www.telkku.com

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...

Hm, Lancetissa taas kerrotaan, että ADHD:n, autismin, bipolaarihäiriön, vakavan masennuksen ja skitsofrenian taustalla saattaa olla geneettisiä riskitekijöitä, jotka liittyvät hermoston kalsiumkanavien toimintaan vaikuttaviin geeneihin. Aiheesta Lancetin kirjoituksessa 1.7.2013: http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(13)61143-5/fulltext.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...