Jump to content
MAINOS

_Lilinkotisäätiö_Helsinki_


Arskahoitaa

Recommended Posts

Pitää nyt kirjoitta aiheesta, vanha lanka kun oli vuodelta 2012...

Ajat ovat muuttuneet vuosien varrella ja huonompaan suuntaa.

Palkka oli todella hyvä vuonna 2012, nyttemmin ei sitten ole päivittynyt samalle tasolle mitä aikoinaan oli. Mikä on näkynyt vanhojen konkareiden siirtymisenä muualle missä arvostetaan osaamista ja siitä ollaan ainakin maksavinaan paremmin.

Työterveyshuolto on tasolla minimi, täällä jäät samalle tasolle kuin työttömänä. Eli jos on jonninmoista vaivaa, terveydenhoitaja ohjaa julkiselle puolelle. Jopa hitaammin mitä itse hoitaisit asian. TTLääkäri ei soita takaisin ja tuntuu olevan tavoittamattomissa.

Kaikki pakotetaan yövuoroihin, aikaisemmin joustettiin toisille enemmän jos halusivat tehdä. Työvuoroja voi suunnitella itselleen, aiemmin hyvinkin... Kunnes tulivat uudet ohjeet ettet voi suunnitella miten vain... Tuonkin jälkeen osa henkilökunnasta tajusi äänestää jaloillaan "Fiksut" 

Lilinkotisäätiö on pitkäaikaisista mielenterveysogelmista kärsivien asuntola. Aiemmin hoitajien ohjausten ja päätösten takana seisoivat esimiehet. Nyt asia on toisinpäin ja aika sairaalla tavalla. Esimerkkinä jos et vie asukkaalle aamupalaa, päivällistä, iltapalaa huoneeseen Sepänkodissa, joka on tuon säätiön yksi toimipaikka. Saat johtajalta kirjallisen varoituksen!!!

Aiemmin potilasta/asukasta tuettiin ja mentiin yhdessä ruokailemaan. Nyt johtaja tulee laitostumista huoneeseen. Tämä nyt yhtenä esimerkkinä.. Niitä löytyy jonossa enemmänkin, mutta parempi olisi että löytyisi toinen säätiön anonyymihoitaja kommentoimaan.

Lilinkotisäätiöön on otettu paljon Niuaniemen potilaita, heitä saatta olla samassa talossa, jopa useita. Isolla osalla henkillökunnasta ei ole lainkaan kokemusta kohdata näin vaikeahoitoisia potilaita. Iso-osa jopa pelkää... ja oikeastaan syystä. Myös Niuanniemen potilaan voivat lopettaa lääkityksensä, kun parin vuoden seuranta heillä päättyy. Vartija järjestelyitä ei oteta, siski koska se MAKSAA. Turvaudutaan poliisiin ja pelastuslaitokseen, kun kerkiävät paikalle..

Lilinkotisäätiössä potilailla/asukkailla ei ole pakko ottaa lääkitystään, mikä johtaa loputtomaan oravanpyörään suljetusosaston hoidon ja sieltä paluun takaisin ja taas lääkkeitä kieltäytymiseen---> mikä johtaa taas suljetulle osastolle, kun on vaaraksi itselleen tai muille...

Yksi mielenkiintoinen järjestely on sijaiset. Heiltä ei vaadita lääkekokeita tai -lupia, henkilökunnalta on vielä vaadittu. Vain vakinaista henkilökuntaa koulutetaan.

Aiemmin Lilinkotisäätiöllä oli noin 4-5 vuoden välillä kierto toiseen säätiön laitokseen, jotta ei jäykistyisi yhteen säätiön taloon. Nyt tämä koskee vain kuraportaan duunareita. Koskikodissa on sosionomit esimerkkinä onnistuneet kieltäytymään tästä, vaikka tekevät täysin samaa ns. Ohjaajan työtä... Tasa arvo ei tuolla toteudu, naamakerroin on se valttikortti miten pääset eteenpäin. Varsinkin jos olet omallatavallasi ERILLAINEN, mikä on nykypäivän trendi...

Koko psykiatria on ollut murroksessa, itsemääräämis oikeuden kasvaessa jopa mielisairaisiin mittoihin. Ketään EI kiinnosta viikottain junan alle HYPÄNNEET. Kaikki eivät tietenkään ole Lilinkodin potilaita, mutta heitäkin on tilastoissa. Kuvastaa myös missä kunnossa voi potilas lähteä ulos, kun haluaa..

Vastavalmistuneet naivit vuoret, täälläkin ovat parantamassa potilaita... Sitten näkevät kokonaisuuden, se kestää 5-6 vuotta ja sitten muualle töihin

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Itsekin aikoinaan säätiöllä ollut töissä. Jo silloin oli aika jännää meininkiä. Sisäänpäin kääntyneitä kuvioita. Pomojen suosikkeja. Sukulaisia. Eksiä ja ties mitä.

Palkkaus oli hyvä. Työyhteisöjen hyvinvointi ei niinkään.

Tuo Niuvanniemen kuvio on ihan oma lukunsa. Vaatii kyllä vahvaa osaamista kohdata tämän tyyppisiä henkilöitä nyt normi asumisen puitteissa.

 

Voimia meille kaikille🙏

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 6 kuukautta myöhemmin...

Kävin kyseisen säätiön työhaastattelussa alkuvuodesta ja totesivat vain että työnhaku päättyy tammikuun lopulla eikä mitään ilmoitusta ole tullut sen jälkeen.Maskit laittoivat naamalle haastattelua varten ja ihmettelin onko kyseisessä paikassa koronaa vai mitä? Tuli kyllä heti tunne etteivöt halua minua sinne.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...