Jump to content
MAINOS

Th/sh: Suositteletko ammattiasi?


Balina

Recommended Posts

Pääsisin opiskelemaan terveydenhoitajaksi, mutta vielä en ole ottanut opiskelupaikkaa vastaan koska  on todella ristiriitaiset fiilikset. Neuvolantäti olis ihan unelmaduuni, ja siksipä koulutukseen hainkin, mutta onko se sittenkään kannattavaa?

Suosittele/epäsuosittele ammattiasi! Millainen on normipäivä? Entä palkka? Varsinkin aikuisten alanvaihtajien kokemukset kiinnostaa, oliko hyvä päätös lähteä opiskelemaan?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Positiivista on, että töitä on aina, jos ei neuvolatätinä niin sairaanhoitajana.

Negatiivista, että työtä ja kiirettä on eikä kunnon palkkaa vastuuseen verrattuna.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Unelma-ammattini, neuvolan terveydenhoitaja. Työllistyin pian opintojen päätyttyä, mutta kouluterveydenhoitajaksi. Töitä on riittänyt, kiireeksi ja stressiksi asti. Työmäärä on valtava ja lisää pusketaan mutta näitä ei huomioida työajassa. Työn ohessa tulisi päivittää tietotaitojaan ja olla aktiivinen lisäkoulutuksiin. Kaikki siihen käytetty aika on pois tehollisesta työajasta ja joka vuosi pitää raportoida, ehtikö tehdä kaiken työmäärän. Ihan mahdoton yhtälö. Palkka on todella vaatimaton korvaus siitä, että joutuu laittamaan itsensä täysin likoon.

Työvuosien karttuessa olen huomannut että lasten vanhemmat ovat vuosi vuodelta haastavampia, lapsista puhumattakaan. Aina ei katsota hyvällä sitä, että perheitä ja lasta yritetään auttaa, vaan työ on jatkuvaa negatiivisen palautteen ja uhkailun sietämistä. Nyt yli 20 vuoden ammatissa olon jälkeen huomaan että on aamuja jolloin pelkään avata Wilma viestejä, lukea mitä sieltä on viikonlopun aikana yön pimeinä tunteina vanhemmat suoltaneet tulemaan. Ihmisiltä on kadonnut käytöstavat ja moraali. Kokoajan on pieni pelko että joku vanhempi uhkailee oikeustoimilla kun terveydenhoitaja ei tee kuten hän käskee tai määrää kirjaamaan. Kun perheneuvolat eivät vedä, lastenpsykiatrian palveluita ei käytännössä ole, on tilanne mahdoton.

Link to comment
Share on other sites

Ensinnäkin normipäivää ei ole, koska päivät vaihtelevat.Hyvää on varma työllistyminen.Huonoa taas heikohko palkka.Ainakin toistaiseksi.

Ehkä terveydenhoitajana on laajempi mahdollisuus yksilöllisempää työhön esim. työterveyshuollossa?

Opiskelujen aikana näet ja koet paljon.Sen myötä ajatukset kirkastuu siitä, onko ala sinua varten.Tapaat myös muita opiskelijoita, joiden kanssa on kiva tutustua.

Onnea matkaan!

 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...