Jump to content
MAINOS

Kutsu tutkimukseen: Vaaratapahtumassa osallisena olleen hoitotyöntekijän tukeminen työyhteisössä


MarjutM

Recommended Posts

OLETKO OLLUT OSALLISENA VAARATAPAHTUMASSA?

Pyydän sinua osallistumaan tutkimukseen, jonka tarkoituksena on kuvata työyhteisön keinoja tukea vaaratapahtumassa osallisena ollutta hoitotyöntekijää. Tutkimuksessa selvitetään, millaisessa vaaratapahtumassa olet ollut osallisena, millaisia vaikutuksia vaaratapahtumalla oli ja miten toivoisit kollegoiden ja esihenkilön tukevan sinua vaaratapahtuman jälkeen. Tutkimuksessa halutaan kuulla omakohtaisia kokemuksia hoitotyöntekijöiltä (sairaanhoitaja, kätilö, lähihoitaja, ensihoitaja, perushoitaja), jotta organisaatiot voivat kehittää keinoja tukea hoitotyöntekijää. 

TAUSTA: Tässä tutkimuksessa vaaratapahtumalla tarkoitetaan mitä tahansa potilaan turvallisuutta vaarantavaa tapahtumaa. Vaaratapahtuma voi liittyä esimerkiksi lääkehoitoon, laitteisiin tai tapaturmaan. Vaaratapahtumassa osallisena oleminen tarkoittaa, että olet esimerkiksi antanut väärän lääkkeen potilaalle, laitteessa on ilmennyt toimintahäiriö sinun ollessa paikalla tai hoitamasi potilas on satuttanut itseään tahallisesti tai tahattomasti. Potilaille sattuneet vaaratapahtumat voivat vaikuttaa myös tapahtumassa osallisena olleeseen hoitotyöntekijään. 

SÄHKÖINEN KYSELY: Tähän tutkimukseen pyydetään mukaan 50 vaaratapahtumassa osallisena ollutta hoitotyöntekijää. Sähköinen kysely sisältää taustatietoja koskevia kysymyksiä ja avoimia kysymyksiä, joihin pystyt vastaamaan omin sanoin. Oikeita tai vääriä vastauksia ei ole, vaan kyse on omasta kokemuksesta. Aikaa vastaamiseen kuluu noin 15-20 minuuttia. Vastaamaan pääset alla olevan linkin kautta. Henkilötietoja, kuten nimiä ei kerätä. Vastajaa ei pystytä tunnistamaan vastauksista. Aineistot säilytetään ja käsitellään luottamuksellisesti. Aineistoja säilytetään viisi vuotta, jonka jälkeen ne hävitetään.

VAPAAEHTOISUUS: Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja kyselyyn osallistujalla on oikeus keskeyttää tutkimukseen osallistuminen koska tahansa. Tulokset tallentuvat tutkijalle vasta, kun painat Lähetä -nappia. Tallentamisen jälkeen vastausten poistaminen tutkimusaineistosta ei ole mahdollista. 

TULOSTEN JULKAISEMINEN: Tutkimus on osa pro gradu -tutkielmaa, josta tullaan kirjoittamaan myös tieteellinen artikkeli. Tutkielmasta julkaistaan ainoastaan tiivistelmä yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa. Artikkelia tarjotaan julkaistavaksi alan hoitotieteellisiin lehtiin. Pro gradu -tutkielman ohjaajina toimivat Professori Elina Haavisto ja Yliopistonlehtori Riikka Ikonen. 

 

Voit osallistua tutkimukseen osoitteessa: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=r0Rp-nzM2EyRVMARMnmJEFbiNFmut0BFlmJCl-DgauZURFMxMkNaUlNXSjlZNFlIWE5HQU5VR01KQi4u 

 

Mikäli haluat kysyä lisätietoja, ota yhteyttä:

Marjut Moilanen, Sairaanhoitaja AMK, TtK, TtM opiskelija

Tampereen yliopisto, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Terveystieteet

marjut.moilanen@tuni.fi 

Edited by MarjutM
Link to comment
Share on other sites

Kyselyyn osallistujia tarvitaan edelleen! Mikäli olet ollut osallisena potilasturvallisuuden vaarantavassa vaaratapahtumassa, käythän osallistumassa. :) 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...