Jump to content
MAINOS

Lapsen huoltajan kohtaaminen


Rillit_huurussa
 Share

Recommended Posts

Tässä yövuoron pikkutunneilla tuli kollegan kanssa pohdittua, että saako hoitajat koulutusta lapsipotilaan huoltajan kohtaamiseen vai mennäänkö vuorovaikutustilanteissa vaan niinkuin vaisto neuvoo? Tottakai hoitajan kokemustausta antaa soppaan omat mausteensa, mutta onko esim. erikoistumisalalla tai työpaikalla merkitystä saadun koulutuksen/ohjeistuksen kannalta? 

Itselläni ei ole omia lapsia, mutta oletan olevan eri asia olla itse potilaana esim. ambulanssissa tai siirtymässä kiireelliseen päivystysleikkaukseen, kuin katsoa vierestä oman lapsen olevan akuuttihoidon tarpeessa.

Sen enempää asiaa googlaamatta kaipailisin teiltä siis kokemuksia, mielipiteitä ja ajatuksia! 

 

Link to comment
Share on other sites

Muistan kyllä koulussa olleen puhetta omaisten kohtaamisesta, mutta käytännössä varmaan aika pitkälti kaikki toimivat oman persoonansa mukaan. Muutaman tunnin luennoinnilla ei kai oikein pysty käyttäytymismalleihin vaikuttamaankaan. 

Oman kokemuksen mukaan potilaan tai omaisten kohtaamiseen ei yleensä liity mitään kovin isoja odotuksia heidän suunnaltaan. Riittää, kun on edes vähän kohtelias ja saa annettua vaikutelman, että tietää suurinpiirtein mitä on töissä tekemässä. Plussaa on, jos tietää milloin voi kertoa vitsin. 

  • Tykkää 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...