olivia-h Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Kuinka toimitaan elvytyksessä potilaan kanssa jolla on sydämen tahdistin, mitä erityistä? Kiitos jo näin etukäteen... :)
kops Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ei mitenkään protokollasta poikkeavasti. Defibrillaatiolätkiä ei tule ilmeisesti asettaa aivan tahdistimen päälle, mutta muuten mennään kuten on opetettu. Jos tahdistimen omaava potilas on saatu elvytettyä, tulee tahdistimen toiminta tarkistaa sairaalassa.
Söppe Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Lätkät ainakin meidän oppien mukaan laitetaan kylkiin, ei samaan vaan oikeaan ja vasempaan. Syy tähän on ettei käristetä tahdistimen virtapiirejä ja aiheutetan sen rikkoutuminen/sekaisinmeno. Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!
{BS} Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Jos tahdistimen huomaa, niin lätkät eri puolille, mutta joskus arpea ei näy ja laitetta ei tunnu. Tahdistimet aina tarkistetaan kardiologin toimesta sairaalassa. Uudet vehkeet kestää aika hyvin iskut, vanhemmat saattaa lopettaa toimintansa. Ja sitten on näitä potilaita, joilla ICD alkaa iskemään jatkuvasti ilman syytä. "If you ain't part of a solution, you are solid or gas."
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.