Jump to content
MAINOS

Onnittelut!


Vapaa

Recommended Posts

Morot. Vaikka olen viimeiseen asti tehyläinen, on pakko nostaa "sisarjärjestölle" , superille hattua... Oheinen lainaus on heidän sivuiltaan, eli ovat tapelleet hovioikeudessa erittäin hyvän ennakkopäätöksen koskien määräaikaisuuksia ja tasa-arvoa...::)

Onnittelut vielä kerran ja kiitos, että tälläinen päätös on saatu aikaiseksi

Superin työ laittomien määräaikaisten työsuhteiden kitkemiseksi tuottaa tulosta  (Julkaistu: 05.12.2008 12:04)

STTK:lainen Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer pitää Itä-Suomen hovioikeuden korvaustuomiota merkittävänä kannanottona laittomien määräaikaisten työsopimusten käyttöön. Tuomion perusteella Varkauden kaupunki velvoitettiin korvaamaan superilaisen perushoitajan työsuhteen perusteeton päättäminen sekä määräaikaisten työsuhteiden ketjutus. Tapaus on yksi esimerkki sadoista superilaisista tapauksista, joissa perusteettomiin määräaikaisiin työsuhteisiin on puututtu tuloksellisesti.

Hovioikeus katsoi, että Varkauden kaupungilla ei ollut perusteltua syytä ketjuttaa superilaisen perushoitajan määräaikaisia työsopimuksia. Päätöksen hovioikeus perusti siihen, että kaupungilla on ollut jatkuva perushoitajien sijaisten tarve. Lisäksi hovioikeus katsoi, että perushoitajan työsuhdetta olisi jatkettu entisin ehdoin, ellei hän olisi jäänyt äitiyslomalle.

Varkauden kaupunki velvoitettiin suorittamaan perushoitajalle kuuden kuukauden palkkaa vastaava korvaus työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä. Lisäksi kaupunki tuomittiin maksamaa perushoitajalle tasa-arvolain mukainen hyvitys, 6000 euroa sekä työntekijän oikeudenkäyntikulut.

SuPerin mukaan hovioikeuden ratkaisu on merkittävä kannanotto sellaisten ketjusopimusten laillisuuteen, jossa määräaikaisuuden vedotaan perustuneen sijaisuuteen. Laittomat määräaikaiset työsuhteet ovat ongelma etenkin hoitoalalla. SuPerin jäsenistä neljännes työskentelee määräaikaisissa työsuhteissa ja näistä valitettavan moni on laittomia määräaikaisia työsuhteita. - Useisiin tapauksiin liittyy lisäksi syrjintää joko iän tai raskauden perusteella, toteaa SuPerin edunvalvontayksikön johtaja Anne Sainila-Vaarno.

SuPer on tehnyt sinnikästä työtä jäsentensä perusteettomien määräaikaisten työsuhteiden karsimiseksi. Vuodesta 2006 lähtien liitto on saanut vakinaistettua satoja tällaisia työsuhteita. - Ongelmaa esiintyy useissa kunnissa, mutta määrätietoinen linjamme tuottaa tulosta ja lukuisia sopimuksia syntyy ilman tuomioistuinmenettelyä, sanoo Sainila-Vaarno.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kehäkukka

HIENOA tietenkin, mutta kun tää pitäis olla itsestään selvyys ja ei pitäis mennä ees noin pitkälle oikeusteitse ennekuin tälläinen asia saadaan kuriin työnantajan puolelta.

Liitolla pitäisi olla suoraan isommat valtuudet lähettää esim.sakko työnantajalle suoraan laittomasta toiminnasta jos katsoo sen aiheelliseksi. Korvaako tuo muutaman kk + tasa-arvosumma kuitenkaan vuosien? taistelun henkisesti hoitajalle-epäilen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...