Jump to content
MAINOS

Hoitajaksiko?


Miesmiesmies

Recommended Posts

Moi! Tääl kirjoittelee 22v mies jolla ei ole vielä ammattia ja miettinyt sairaanhoitajaksi opintoja (monen muun vaihtoehdon lisäksi...). 

Mitä ylipäätään sairaanhoitajan työ sisältää? Vähän olen YouTubesta katsellut videoita, hakusanalla "sairaanhoitaja" 😅

Leikkaussalihomma ei vaikuta kauhean kiinnostavalta! 

Oon siis luonteeltani melko rauhallinen ja vähän hiljainen. 

Alalla ei vissii ole paljoa miehiä, miten miehiin suhtaudutaan ja miten pärjäävät alalla? Ei olisi kauhean mukavaa jos suhtauduttaisiin kummajaisena/herättäisi erityistä huomiota hoitajana. 

Mitä siis ala vaatii, millaisia työtehtäviä, yms? 

Onko myös sairaanhoitajalla paljon ns. likaisia hommia? ( En tiedä miten sanoisi tuon, mutta esimerkiksi ulosteiden puhdistamista. ) En oo luonnollisesti semmoista tehnyt ja mietin että pystyisikö semmoiseen. Kait siihenki tottuu?

 

Sekava ja epäjohdonmukainen teksti, sori! 😆

 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Hei aika laaja johdatus sulla tässä.Asiakaskenttähän on aika laaja.Vauvasta vaariin ja kaikki siltä väliltä. Psyk puolella on miehiä töissä reilusti.Samoin ensihoidossa.

Oletko persoonaltasi hoivaaja-tyyppinen vai kaipaatko menoa ja meininkiä.

Aika vaikea on vinkata.Tutkaile itseäsi.Mieti eri vaihtoehtoja kun olet jo mm pyörinyt netin ihmeellisessä maailmassa.

Kannustan opiskelemaan ja hankkimaan ammatin. Hoitoalasta on moneen.Joskus liiankin moneen. Taattu leipä.Kapea sellainen. Aika paineinen työ .

On hyvä että erillaisia ihmisiä on tekemässä näitä töitä tulevaisuudessakin.Miehiä ja naisia ja kaikkia siltä väliltä.

Tervetuloa!

  • Tykkää 1
Link to comment
Share on other sites

Ilmeisesti sivusto ei ole kovin aktiivinen/ koronan takia kukaan ei kerkeä/jaksa! 

Link to comment
Share on other sites

Sote-alalla on kasvavissa määrin miessukupuolisia työntekijöitä, joten sukupuolesi on yksi pienimmistä huolissasi, mikäli päädyt hakeutumaan hoitoalalle.

 

Sairaanhoitajilla on koulutuksen tasoa ja työn vaativuutta vastaamaton palkka. Kaikkialla on olemattomat työsuhde-edut. Urapolku on vitsi, joka ei mihinkään muuhun alaan rinnastaen ole yksilölle taloudellisesti kannattava vaihtoehto. Tähän vielä bonuksena tutkitusti terveydelle lukuisilla tavoilla haitallinen kolmivuorotyö. Osa hoitohenkilökunnasta hakeutuu tervehdellisistä syistä päiväklinikoille - jos talous kestää, sillä ilman ilta- ja yötyön lisiä  palkkasi on vielä huonompi. Näiden lisäksi vielä suorana terveysriskinä vuosittain lisääntyvät suoran ja epäsuoran väkivallan riskitilanteet ja itse väkivalta.

 

Niinkuin valtaosa ikääntyvistä julkishallinnon rakennuksista, niin suurin osa vanhenevista sairaaloista on sisäilma- ja homeongelmaisia tasakattoisia betonikuutioita. Uusia sairaaloita rakennetaan ympäri Suomea tyylillä ”halvalla ja nopeaan”, niin eiköhän myös noidenkin sisäilmassa homeitiöt lentele ennen kuin ehdit edes valmistua. Saavat  henkilökunnat taas tekemistä aloittaessaan uudet taistelut työnantajapuolien kanssa pyrkiessään todistaa astmoja ja ”mystisesti” puhjenneita allergioita työperäisiksi samalla kun työnantajataho yrittää kaikin keinoin luikerrella pois vastuusta.

 

Sinulla tulee olemaan velvollisuus jatkuvaan ammattitaidon ylläpitämiseen, johon harva työnantaja kuitenkaan antaa riittäviä resursseja. Pääset uusimaan joka viides vuosi lääkehoidon tentit, vaikka et lääkehoitoa työssäsi edes tekisikään. 

 

Hoitajana sinun tulee osallistua vuosittaisiin tartuntatautilain velvoittamaan influenssarokotukseen. Pääset osallistumaan osaksi jännittävää testiryhmää mitä yli 40 vuotta vuosittaisia influenssarokotuksia tekee immuunijärjestelmällesi. Puhumattakaan tulevista rokotteista, joista kukaan ei tiedä vielä mitään.

 

Kannattaa punnita tuhat kertaa haluaako työllistyä terveysalalle. Sillä arjellinen työ on raadollista ja raskasta. Palkka on huono ja tulee pysymään huonona.

 

Ennen alalle hakeutumista kannattaa ehdottomasti perehtyä hoitajia koskevaan lainsäädäntöön, joka tehokkaasti orjuuttaa hoitoalaa pitäen sen matalapalkkakuopassan estäen kaikki tehokkaat työtaistelutoimet. Valmiuslaki sitoo sinua koko loppuelämäsi, vaikka päättäisin tulevaisuudessa vaihtaa alaa. Hoitajaksi valmistuttuasi olet lopun elämääsi valtion käytettävissä oleva resurssi, jonka voi heittää pandemian silmään.

 

Kutsumuskaan ei pidemmän päälle elätä, eikä työ terveysalalla oli verrattavissa mihinkään TV-sarjaan missä kiidetään pelastamassa ihmishenkiä. Ala on sopiva niille, jotka ovat valmiita raskaaseen työhön huonoilla resursseilla  ja olemattomalla palkalla. Ja se mitä korona-kriisi on tähän saakka opettanut - niin ethän välitä myöskään omasta tai lähimmäisiesi terveydestä. Sillä pandemia aikaan altistut takuuvarmasti infektiosairauksille, koska työnantajallasi ei ole antaa välineitä suojautumiseen.

 

Ja kyllä - ulostetta pääset kaapimaan jo ensimmäisellä osastoharjoittelujaksollasi. Kaikki mahdolliset ihmiskehon eritteet ovat osa hoitotyötä lähes kaikissa hoitoyksiköissä.

 

Run boy run! Arvosta itseäsi ja valitse ihan mikä tahansa muu ala.

Link to comment
Share on other sites

Yllä olevassa viestissä on aika totuudenmukaisesti kuvattu, mitä tämä työ on. Lisäksi arvostusta ei näy muualla kuin korulauseissa ja juhlapuheissa. Jopa potilaiden mielestä tämä on työ, jota joutuu tekemään, ei sellainen, mitä saa tehdä. Harva se päivä saa kuulla potilaiden suusta: "Voi sinua raukkaa kun joudut tämmöstä tekemään".  Tulisko kenellekään mieleen sanoa esim. opettajalle, kaupan kassalle tai insinöörille että voi sinua raukkaa kun joudut tätä työtä tekemään. Ei. Hoitoalalla ollaan monien mielestä siksi, kun sinne on jouduttu, ei koska sinne on haluttu. 

Kehotan miettimään tarkkaan. 

Link to comment
Share on other sites

Sairaanhoitaja ammattikuntana on moninainen ja niin myös sun tulevaisuuden työllistymismahdollisuudet. Voit tehdä jotain ihan muutakin kun pyyhkiä ulostetta homeisessa sairaalassa (niinkuin yllä niiden kerrottiin olevan). Myös jatkokouluttautuminen esimerkiksi YAMK on mahdollisuus. Ihan täysin omista intresseistä ja lähtökohdista kiinni mihin haluaa alalla suunnata, opintojen aikana toki "joutuu" laajemmin alan eri paikkoja harjoittelun muodossa tarkastelemaan. Sairaanhoitaja voi tehdä työtään myös ihan muualla kun itse kliinisen hoitotyön parissa. Itse mm. koulutan osittain työkseni. Kannattaa kuitenkin tosiaan pohtia, mikä olisi se oma juttu, ettei kolmen vuoden koulutuksen kohdalla v*tuta hukkaan heitetty aika ja haalittu opintolaina.

 

Miessukupuolesi vuoksi olet haluttu lisä työyhteisöön 👌😊

Link to comment
Share on other sites

Täällä yksi leikkurihoitsu vm 98! Leikkurissa on vaikka mitä erikoisalaa minne sijoittua päiväkirrasta avosydänleikkauksiin, riippuu myös sairaalasta missä oot töissä - keskussairaaloissa pitää jo hallita vähän kaikkee. Tämä pätee koko sh ammattikenttään eli valinnanvaraa sulla tulee olemaan koko ihmisen vaivojen kirjo. Terkkariksi/ kätilöksivaaditaan käsittääkseni vielä vuoden opinnot sh tutkinnon päälle. Perushoito kuuluu myös sairaanhoitajille, eikä siinä ole mitään iljettävää. Potilasraukka voi olla todella nolossa pinteessä ja sinä olet se joka ystävällisesti ja ammattitaidolla pelastaa! Mitään et tee paljain käsin, ja jos tarvitset apukäsiä kollega auttaa ja teette yhdessä. Kaikkeen todellakin tottuu, jo opiskeluaikana pitää kehittää ammatillinen ”suojamuuri” omien emootioiden turvaksi. Et myöskään saa välittää liikaa potilaistasi. Kuulostaa ehkä julmalta, mutta jos rakastat jokaista hoidokkiasi, sä alat miettimään niiden vointia kotonakin - ja palat loppun alle vuodessa. Ammatillisuus mulle tarkoittaa sitä että teen oman osuuteni niin hyvin kun voin ja sen pitää riittää. Jos potilas kuolee, en sure. Kaikkia ei vaan voi yksi sh pelastaa ja jokaisella meillä on aikamme. Voimia pitää riittää seuraavaan päivään. 
 

jos sulla on kielitaitoa - ruotsi, englati, saksa - niin ala on myös taloudellisesti houkutteleva. Voit lähteä ulkomaille töihin vaikkapa vain vuoden pestiin - samalla opit sekä hoitotyöstä, eri kulttuureista että itsestäsi! Suosittelen!

 

mitä tulee siihen että olet poika. Kuule ei tunnu missään. Ala on täynnä vaikka minkä sukupuolenedustajia ja se on yksityisasia. Töissä olet Hoitaja, et mies tai nainen. Ketään ei saa arvostella saati diskriminoida sukupuolenperusteella!

 

kaikenlaiset persoonat voivat olla hyviä hoitajia. Hiljaiset, ujot, äänekkäät, rempseät, ihan kaikki. Koulutuksen aikana on käytännön jaksoja jossa voi syttyä johonkin tiettyyn tai voi kristalloitua että tämä ei nyt ainakaan ole se mun juttu. 

suosittelen lähtemään mukaan, ala ON hieno javaatova japalkitseva

Link to comment
Share on other sites

Ihan ok vaihtoehto, työtä ainakin riittää.

Itse puolestaan pohdin juuri opiskelujen jättämistä kolmen vuoden jälkeen. Tähän toki vaikuttaa monikin asia. Olihan moni juttu jo ennen opiskelun aloittamistakin tiedossa, kuten suht huono palkka, mutta tämä nykytilanne on avartanut näkemyksiä entisestään.

Resurssipulaan pääsee tutustumaan jo opiskeluaikana verkkokurssien ja lähiopetuksen vähäisyyden muodossa. Ryhmäkoot aina maksimissa, moni tentti ja kurssisuoritus tehdään myös ryhmätyönä. Teoriaopetuksessa palautetta oppimisesta tai tenteistä ei juuri saa, ellei erikseen pyydä, jos sittenkään. Laboraatiotunteja ja simulaatioita karsitaan jatkuvasti. Ja ne vähätkin käydään läpi kauhealla kiireellä suurissa ryhmissä. Asioita myös ulkoistetaan käytännön harjoitteluihin, missä sitten taas ihmetellään, että eikö muka koulussa opetettu.

No jaa, ehkä tämä saa kuulostamaan alan aika ankealta.

Link to comment
Share on other sites

2.5.2020 klo 03.18, RunForrestRun kirjoitti:

Sote-alalla on kasvavissa määrin miessukupuolisia työntekijöitä, joten sukupuolesi on yksi pienimmistä huolissasi, mikäli päädyt hakeutumaan hoitoalalle.

 

Sairaanhoitajilla on koulutuksen tasoa ja työn vaativuutta vastaamaton palkka. Kaikkialla on olemattomat työsuhde-edut. Urapolku on vitsi, joka ei mihinkään muuhun alaan rinnastaen ole yksilölle taloudellisesti kannattava vaihtoehto. Tähän vielä bonuksena tutkitusti terveydelle lukuisilla tavoilla haitallinen kolmivuorotyö. Osa hoitohenkilökunnasta hakeutuu tervehdellisistä syistä päiväklinikoille - jos talous kestää, sillä ilman ilta- ja yötyön lisiä  palkkasi on vielä huonompi. Näiden lisäksi vielä suorana terveysriskinä vuosittain lisääntyvät suoran ja epäsuoran väkivallan riskitilanteet ja itse väkivalta.

 

Niinkuin valtaosa ikääntyvistä julkishallinnon rakennuksista, niin suurin osa vanhenevista sairaaloista on sisäilma- ja homeongelmaisia tasakattoisia betonikuutioita. Uusia sairaaloita rakennetaan ympäri Suomea tyylillä ”halvalla ja nopeaan”, niin eiköhän myös noidenkin sisäilmassa homeitiöt lentele ennen kuin ehdit edes valmistua. Saavat  henkilökunnat taas tekemistä aloittaessaan uudet taistelut työnantajapuolien kanssa pyrkiessään todistaa astmoja ja ”mystisesti” puhjenneita allergioita työperäisiksi samalla kun työnantajataho yrittää kaikin keinoin luikerrella pois vastuusta.

 

Sinulla tulee olemaan velvollisuus jatkuvaan ammattitaidon ylläpitämiseen, johon harva työnantaja kuitenkaan antaa riittäviä resursseja. Pääset uusimaan joka viides vuosi lääkehoidon tentit, vaikka et lääkehoitoa työssäsi edes tekisikään. 

 

Hoitajana sinun tulee osallistua vuosittaisiin tartuntatautilain velvoittamaan influenssarokotukseen. Pääset osallistumaan osaksi jännittävää testiryhmää mitä yli 40 vuotta vuosittaisia influenssarokotuksia tekee immuunijärjestelmällesi. Puhumattakaan tulevista rokotteista, joista kukaan ei tiedä vielä mitään.

 

Kannattaa punnita tuhat kertaa haluaako työllistyä terveysalalle. Sillä arjellinen työ on raadollista ja raskasta. Palkka on huono ja tulee pysymään huonona.

 

Ennen alalle hakeutumista kannattaa ehdottomasti perehtyä hoitajia koskevaan lainsäädäntöön, joka tehokkaasti orjuuttaa hoitoalaa pitäen sen matalapalkkakuopassan estäen kaikki tehokkaat työtaistelutoimet. Valmiuslaki sitoo sinua koko loppuelämäsi, vaikka päättäisin tulevaisuudessa vaihtaa alaa. Hoitajaksi valmistuttuasi olet lopun elämääsi valtion käytettävissä oleva resurssi, jonka voi heittää pandemian silmään.

 

Kutsumuskaan ei pidemmän päälle elätä, eikä työ terveysalalla oli verrattavissa mihinkään TV-sarjaan missä kiidetään pelastamassa ihmishenkiä. Ala on sopiva niille, jotka ovat valmiita raskaaseen työhön huonoilla resursseilla  ja olemattomalla palkalla. Ja se mitä korona-kriisi on tähän saakka opettanut - niin ethän välitä myöskään omasta tai lähimmäisiesi terveydestä. Sillä pandemia aikaan altistut takuuvarmasti infektiosairauksille, koska työnantajallasi ei ole antaa välineitä suojautumiseen.

 

Ja kyllä - ulostetta pääset kaapimaan jo ensimmäisellä osastoharjoittelujaksollasi. Kaikki mahdolliset ihmiskehon eritteet ovat osa hoitotyötä lähes kaikissa hoitoyksiköissä.

 

Run boy run! Arvosta itseäsi ja valitse ihan mikä tahansa muu ala.

Tuleepa mieleen esimerkiksi opettajat, jotka työskentelevät homekouluissa. Mietipä heitä? Onko heillä mukavaa?

 

Palkka ei ole hyvä, mutta voi olla, että tämän koronakriisin jälkeen aletaan tähän epäkohtaan tarttumaan. 

Palkka ei itsellä kyllä ole mitenkään ensisijainen vaihtoehto ammattia valittaessa. Mun mielestä markkinat ei toimi "oikeudenmukaisesti" ylipäätään, eli se, joka saa paljon rahaa, ei monesti mun mielestä edes ansaitse sitä. Olemalla hyvä ihminen, et rikastu. 

Itselle työn mielekkyys on ensisijainen asia. Työssä olet melkein kokoajan, jos ei ole lomia. Otetaanpa esimerkki: töissä klo 7-15.30. Itse siis herään silloin 5.40. Aamusta periaatteessa 1,5h menee jo työhön valmistautumiseen. 

Kotimatka sitten on 10min, eli olet vähän ennen klo 16 kotona. Teet ruuan, kello on 17. Levähdät vähän, sitten saatat tehdä kotitöitä. Ehkä harrastuksia, lenkkiä tms. Vapaa-aikaa ei jää nimeksikään. Jos joutuu heräämään tuohon aikaan, menen nukkumaan klo 9. Syömisen jälkeen sulla on aikaa siis 4 tuntia. Otetaan esimerkiksi vaikkapa kuntosalitreeni tähän, menee suihkuineen ja matkoineen 2h. Jäljellä on enää 2h. Ehkä katsot TV:tä tai luet sen viimeisen ajan ennen kuin menet nukkumaan? 

 

Jos työstä ei nauti, jos se ei kiinnosta, ei motivoi eikä vastaa omia arvoja, se on ainoastaan sitä varten, että voit pitää itsesi hengissä. Kuitenkaan vapaa-aikaa ei jää juuri työnteon jälkeen, saati sitten jaksaisi mitään ihmeellistä tehdä. Silloin työ on yksi helvetti, josta odotat eläkkeelle pääsyä tai alanvaihtoa. Haluan siis tehdä jotain, mistä pidän ja mistä saan jotain henkisesti. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2.5.2020 klo 06.06, Tyrnikki kirjoitti:

Yllä olevassa viestissä on aika totuudenmukaisesti kuvattu, mitä tämä työ on. Lisäksi arvostusta ei näy muualla kuin korulauseissa ja juhlapuheissa. Jopa potilaiden mielestä tämä on työ, jota joutuu tekemään, ei sellainen, mitä saa tehdä. Harva se päivä saa kuulla potilaiden suusta: "Voi sinua raukkaa kun joudut tämmöstä tekemään".  Tulisko kenellekään mieleen sanoa esim. opettajalle, kaupan kassalle tai insinöörille että voi sinua raukkaa kun joudut tätä työtä tekemään. Ei. Hoitoalalla ollaan monien mielestä siksi, kun sinne on jouduttu, ei koska sinne on haluttu. 

Kehotan miettimään tarkkaan. 

Arvostusta ei ehkä näy Suomessa palkassa, mutta esim muissa Pohjoismaissa on. 

Eipä muutenkaan kiinnosta työ sen takia, saako muilta arvostusta. 

 

"Tulisiko kenelläkään mieleen sanoa esim kassalle, opettajalle tai insinöörille että voi raukkaa kun joudut tekemään tätä". 

Aivan varmasti moni on sanonutkin! Opettajat monesti ovat uupuneita työmäärään. Oppilaita saattaa olla todella paljon. Ja mieti niitä häiriköitä, niitä on paljon. Itse et saa mitään tehdä, vaan sun pitää olla yli-ihminen ja toimia "aikuismaisesti". Kiusaamistapaukset ja kaikki tämmönen. Lisäksi joudut vuodesta toiseen selittää yksinkertaisia ja samoja asioita mutta uudet oppilaat vaan. Ainiin, ne koulut on homeessa. 

 

Kaupan kassa, sehän se vasta tylsää ja pitköstyttävää hommaa on. Ei mitään haasteita. 

Itse olen tehnyt esim pakettien kuljetushommaa, kaupan kassalla, siivoojana, tehtaalla erinäisissä hommissa. Todella tylsiä hommia, palkka paskaa ja työkaverit puhuu lähinnä kaljasta, autoista ja heittää setämiesläppää. Kykenemättömiä ajattelemaan mitään syvällisempää ja melko juntteja, rasisteja ja suvaitsemattomia. 

 

Hoitoalalle ei KUKAAN Suomessa JOUDU. Se on varmaa, koska kukaan ei pakota sua opiskelemaan sitä ammattia. Lisäksi paskapuhetta ettei kukaan arvosta. Itse asiassa tutkimuksissa yksi arvostetuimmista ammateista, sairaanhoitaja. 

 

Toki Suomessa palkka ja työntekijöiden vähyys/kiire taitaa olla suurimmat ongelmakohdat. Mutta missäpä ammatissa ei olisi ongelmakohtia/ negatiivisia puolia?

 

Syksyllä meen lähihoitajaksi opiskeleen, tykkään vanhuksista. Mukava on auttaa ja ne on monesti yksinäisiä ja tykkää kun joku kuuntelee. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...