Jump to content
MAINOS

Koronavirus ja tulehdusarvot/pvk


onnih

Recommended Posts

Saattaa olla tyhmä kysymys, ja olen etsinyt tietoa netistä mutta en löytänyt, 

missä määrin koronavirustartunta vaikuttaa ihmisen tulehdusarvoihin tai perusverenkuvan arvoihin, eli voiko niiden perusteella poissulkea tartuntaa? Jos ihmisellä on ns. oireeton koronavirustartunta, näkyisikö tämä kuitenkin veriarvoissa jotenkin? Yleensähän virusinfektioissa crp esim ei niinkään nouse mutta jos crp on hyvin matala ja/tai labrat (leukosyytit, trombosyytit jne) muuten ok, voiko ajatella että ihmisellä ei tartuttavaa koronakantajuutta olisi? Ihan mielenkiinnosta vain kyselen. Saa valistaa jos tässä oli jotain virhekäsityksiä minulla. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Ei mitään logiikkaa. Ei sitten mitään, ei ainakaan mitään semmosta mistä lääkärit saisivat kiinni vielä tässä vaiheessa. 

Joillakin crp 3 joillakin 300 ja oireet samat, tai eri. 

 

Kannatta kuunnella mitä asian parissa työskentelevä lääkäri ite sanoo. Ihan hullu tauti!

Tässä linkki https://m.soundcloud.com/keuhkopodcast

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/kohoaako-crp-koronavirustartunnoissa/

Quote

Infektiosairauksien professori, TYKS:n infektiotautien vastuualueen ylilääkäri Jarmo Oksi, kohoaako CRP lievissä koronatartunnoissa?

– Lievissä koronavirustautitapauksissa CRP voi pysyä jopa täysin normaalina. Laajaa omaa kokemusta ei tosin vielä ole.

Jos CRP-arvo kohoaa, niin kuinka merkittävästi?

– Noin kymmenen sairaalahoitoisen tapauksen kokemuksella vastaisin seuraavasti: Voimakasoireisilla potilailla CRP on useimmiten yli 100.

Joillakin vakavilla tai kriittisillä potilailla CRP voi olla jopa 300–600, vaikka ei saada mikrobiologista varmistusta komplisoivasta bakteeritaudista esimerkiksi veriviljelyillä tai virtsan pneumokokkitestauksella.

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Oman kokemukseni mukaan CRP voi olla ihan laidasta laitaan, ei korreloi myöskään oireiden voimakkuuden kanssa, ts. olen hoitanut hyvinkin voimakaisoireisia potilaita, joilla CRP on ollut vain melko lievästi koholla. Osalla taas CRP huitelee pilvissä - toisinaan taustalla on jokin muu hoitoa vaativa infektio. 

Toinen esimerkki taas on iäkäs monisairas potilas, kaatunut kotona, kuumeeton, krooninen yskä jossa ei omaisten mukaan pahenemista. Kovin väsynyt ja voimaton. Osottautui koronavirukseksi, missään vaiheessa ei nousseet tulehdusarvot merkittävästi, ei kuumetta tai muita selkeitä oireita, ainoastaan pari viikkoa kestänyt valtava väsymys ja voimattomuus. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...