Jump to content
MAINOS

Koronavirustestit


Lähäri20

Recommended Posts

Itseäni mietityttää ja huolestuttaa tämä vähäinen testaaminen Suomessa. Hallitus on luvannut että testaamista lisätään, mutta mikähän mahtaa olla totuus. Miksi ei voida nyt ottaa mallia maista, joissa on jo pidempään viruksen kanssa kamppailtu ja varmasti dataa ja tietoa on kerätty, sekä mitkä keinot on koettu hyviksi. Vai onko oikeasti kysessä raha??? Tällaiseen artikkeeliin törmäsin tänään.  https://tekniikanmaailma.fi/italialaiskyla-testasi-kaikki-asukkaat-ja-tulokset-ovat-ristiriidassa-whon-kanssa-sairaaloista-voi-tulla-infektion-keskeisia-leviamispaikkoja/?fbclid=IwAR0bZzoer6NoFXlCzMs1XHnfPT278dgATl1hKzxX6x5NQwusuemkkTS_bRs

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Minun käsitykseni mukaan pula on

a) testaukseen soveltuvista laitteistoista

b) testauksessa käytettävistä reagensseista

c) osaavasta henkilöstöstä näytteiden ottoon ja analysointiin.

Eli näytteiden käsittelykyky terveydenhuollossa on nyt rajallinen. Yliopiston puolelta ainakin yksi tutkija ilmoitti, että he olisivat valmiita yhteistyöhön terveydenhuollon kanssa osallistumalla näytteiden analysointiin koska heillä on välineistöä ja henkilöstöä tähän.  Se, että voidaanko tätä yliopistomaailman tarjoamaan apua käyttää, on sitten jo toinen juttu... Toivottavasti tämä ei kaadu johonkin lupaprosesseihin. Onhan nyt voimassa poikkeusolot.

Edited by pekka
Link to comment
Share on other sites

Eilenkään ei saatu ottaa testiä yskivästä ja huonovointisesta riskiryhmään kuuluvasta potilaasta, tein työturvallisuusilmoituksen. Järkyttävää välinpitämättömyyttä. 

Link to comment
Share on other sites

En ymmärrä alkuunkaan tätä touhua. Seuraan ulkomaiden tilannetta sekä tietysti kotimaan. Täällä ollaan auttamattomasti myöhässä, ja lainsäädännöstä johtuen toimenpiteet alkoivat ja alkavat liian hitaasti. Olen myös lähdössä töihin niin pian kun vaan saan itseni kuntoon. Tänään tehtiin pieni toimenpide ja nyt alkaa toipuminen. Mutta rehellisesti sanottuna pelottaa. Tämä on kuin sotaan valmistautumista ja hyppy tuntemattomaan, eikä kukaan tiedä miten tässä tulee käymään. Me hoitajat sekä lukuisat muut ammatit emme voi jäädä sohvalle tekemään etätöitä. Riskeeraamme itsemme ja terveytemme, läheisemme, työkaverit, potilaat jne. koska kuka tahansa voi olla viruksen kantaja. Jo muutenkin minimiin supistettu sosiaalinen elämäni loppuu todennäköisesti työhön palaamisen jälkeen kokonaan. Tulevaisuus näyttää nyt siltä, että olen töissä ja vapaa-ajan, kuinka paljon sitä sitten loppujen lopuksi on edes, olen yksin kotona. En näe lapsiani, koska en halua että he saavat mahdollisesti tartunnan minulta. Tämä kaikki ahdistaa, surettaa, pelottaa ja myös vihastuttaa. Edelleen on niitä jotka uhmaavat suosituksia pysyä kotona jos mahdollista. Tänään luin, että esim. Valkeakoskella on karanteenissa olleet ihmiset käyneet kaupassa ym. ja nyt siellä pikkukaupungissa on jo useita vahvistettuja tartunta. Plus ne ketä ei ole testattu. Ja tätä tapahtuu varmasti joka puolella. En ymmärrä ihmisten välinpitämättömyyttä, vähättelyä ja minä -asennetta. Niinkuin muualla maailmaassa on todettu, että aggressiivisella testaamisella on saatu hyviä tuloksia ja tautia hillittyä. Toivon todella, että tähän mennään myös meillä mahdollisimman pian. 

Pahoittelut sekavasta vuodatuksesta. Paljon on nyt ajatuksia ja kysymyksiä mielen päällä. Pidetään huoli itsestämme ja toisistamme! ❤️ Toivon todella että tämä painajainen loppuu, toki sitähän ei osaa kukaan varmasti sanoa milloin. 

Edited by Lähäri20
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Lähäri20 said:

Täällä ollaan auttamattomasti myöhässä, ja lainsäädännöstä johtuen toimenpiteet alkoivat ja alkavat liian hitaasti.

Eikö täällä itseasiassa olla vähän epidemian suhteen perässä naapurimaita ja toimittu ihan nopeasti? Rauhoittakaa nyt. Aurinko nousee vielä huomennakin. Tänään sai kaupasta jo jauhelihaakin pitkästä aikaa. 

Tilanne on vakava ja poikkeuksellinen, mutta sokan irrottaminen ei auta nyt mitään.

  • Tykkää 3
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Julma said:

Tilanne on vakava ja poikkeuksellinen, mutta sokan irrottaminen ei auta nyt mitään.

Tämä! Kertaa 100!

Link to comment
Share on other sites

Joo jauhelihaa tosiaan löysin minäkin pitkästä aikaa. :) Mutta lähinnä nyt omia ajatuksiani halusin purkaa. Tämäkin päättyy joskus. Tsemppiä meille kaikille! 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...