Jump to content

Koronan ennaltaehkäisy hoivakodeissa


Recommended Posts

Hoitsujenpuolesta

Kuinka hoivakodeissa on ohjeistettu ennalta ehkäisemään koronaa? Onko tiloja rajatttu? Tuleeko ruokailutilanteisiin enemmän kuin 10 asukasta kerrallaan? Onko muualla niin että vasta jos asukkaat alkavat oireileen niin sitten rajataan? 
 

terv huolestunut hoitaja

Link to post
Share on other sites
Ativan5mg

Meillä ei-tehostetussa mt-kuntoutujen asumisyksikössä ei ole rajattu muuta  kuin yhteiset kuntouttavat ryhmät on peruttu mutta muuten ohjeistus on hyvin leväperäistä..asukkaat liikkuu pitkin kaupunkia kyliä ja kauppoja..

Link to post
Share on other sites

Viriketoiminta peruttu yleiset tilat rajattu istuma paikkoja harvennettu ja ovet kiinni. Kauppakassit otetaan vastaan tuulikaapissa. Kerrottu asukkaille ettei ole hyvä liikkua nyt kaupoilla. Syövät kotona tai palvelutalon ruokalassa 10 hengen porukkana.

Link to post
Share on other sites
Petite Infirmieré

Vierailut kielletty, myöskään asukkaat ei saa käydä kuin ihan välttämättömillä reissuilla (eli jos sairaalassa joku pakollinen kuvaus tai kontrollikäynti tms.). Ulkopuolisille ruokailijoille järjestetty ruoan kuljetus kotiin. Pohdittu miten toimitaan, jos ns. toisella osastolla korona (miten ruokien haku yms. järjestetään). Hoitajia ohjeistettu mitä pitää pyyhkiä viikonloppuna siivoojan ollessa pois.

 

Ruokasaliin tulevat edelleen syömään, yritetään kuitenkin ohjata käsien pesussa ja käsidesin käytössä sitä ennen. Eipä noita oikein huoneisiinkaan voi sulkea, on meinaan hyvin pienet ja osalla nimenomaan tavoitteena kuntoutua esim. kävelykykyiseksi (-> kotiutua). Toisella osastolla taas osa sillein muistisairaita, että heidät sais oikeesti lukita sinne, että pysyisivät asunnoissaan... 

 

On myös rajattu ketä potilaita mikäkin yksikkö ottaa jatkossa vastaan. Meillä siis myös kuntoutujia, mutta toistaiseksi panostamme enempi pitkäaikaishoivaan (/muista yksiköistä meille siirtyviin pidempiaikaisiin kuntoutujiin), ja muut menee muihin yksiköihin. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...