Jump to content
MAINOS

Koronan ennaltaehkäisy hoivakodeissa


Hoitsujenpuolesta

Recommended Posts

Kuinka hoivakodeissa on ohjeistettu ennalta ehkäisemään koronaa? Onko tiloja rajatttu? Tuleeko ruokailutilanteisiin enemmän kuin 10 asukasta kerrallaan? Onko muualla niin että vasta jos asukkaat alkavat oireileen niin sitten rajataan? 
 

terv huolestunut hoitaja

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Meillä ei-tehostetussa mt-kuntoutujen asumisyksikössä ei ole rajattu muuta  kuin yhteiset kuntouttavat ryhmät on peruttu mutta muuten ohjeistus on hyvin leväperäistä..asukkaat liikkuu pitkin kaupunkia kyliä ja kauppoja..

Link to comment
Share on other sites

Viriketoiminta peruttu yleiset tilat rajattu istuma paikkoja harvennettu ja ovet kiinni. Kauppakassit otetaan vastaan tuulikaapissa. Kerrottu asukkaille ettei ole hyvä liikkua nyt kaupoilla. Syövät kotona tai palvelutalon ruokalassa 10 hengen porukkana.

Link to comment
Share on other sites

Vierailut kielletty, myöskään asukkaat ei saa käydä kuin ihan välttämättömillä reissuilla (eli jos sairaalassa joku pakollinen kuvaus tai kontrollikäynti tms.). Ulkopuolisille ruokailijoille järjestetty ruoan kuljetus kotiin. Pohdittu miten toimitaan, jos ns. toisella osastolla korona (miten ruokien haku yms. järjestetään). Hoitajia ohjeistettu mitä pitää pyyhkiä viikonloppuna siivoojan ollessa pois.

 

Ruokasaliin tulevat edelleen syömään, yritetään kuitenkin ohjata käsien pesussa ja käsidesin käytössä sitä ennen. Eipä noita oikein huoneisiinkaan voi sulkea, on meinaan hyvin pienet ja osalla nimenomaan tavoitteena kuntoutua esim. kävelykykyiseksi (-> kotiutua). Toisella osastolla taas osa sillein muistisairaita, että heidät sais oikeesti lukita sinne, että pysyisivät asunnoissaan... 

 

On myös rajattu ketä potilaita mikäkin yksikkö ottaa jatkossa vastaan. Meillä siis myös kuntoutujia, mutta toistaiseksi panostamme enempi pitkäaikaishoivaan (/muista yksiköistä meille siirtyviin pidempiaikaisiin kuntoutujiin), ja muut menee muihin yksiköihin. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...