Jump to content
MAINOS

Asukkaiden vaatteiden merkkaamiseen ideoita


Petra

Recommended Posts

Työskentelen vanhainkodin sairasosastolla.  Asukkailla on käytössä sekä omia että talon vaatteita. Pesulassa menee kaikki sekaisin ja osa asukkaista kokee kärsimystä hukkaan menneistä vaatteista. Koska hoitajien aika menee ihan perushoitoon jää pyykkikärryjen selvittelyyn vähän aikaa ja osa kollegoista tyrkkää t-paidat liiniksen hyllylle katsomatta.

Vaatteiden tunnistaminen onkin harvojen ominaisuus, sillä vaatteiden merkintää varten oleva kynän jälki ei montaa pesua kestä. Onko mitään hyvää pesulan kestävää merkintätapaa jollain tiedossa?

- Jännittää, sanoi mummo, kun kahvimerkkiä vaihtoi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Ne samat kankaiset kapeat laput mitkä on kai alunperin lasten vaatteiden nimikointiin tarkoitettu. Siis ne mihin saa haluamansa tekstin ja halutessaan myös jonkun kivan kuvan. Ne ovat osoittautuneet pesulassa pesussa käyvissä vaatteissa kaikkein toimivammaksi ratkaisuksi. Ainakin osasta firmoja saa myös muovisia kiinnitys nappuloita, jos ei jaksa ommella niitä muutamia pistoja lapun kiinni saamiseksi.

Varmaan googlettamalla löytyy monta firmaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Esim. Annoja voi osastolla olla monta. Tästä syystä suosittelisin numeroita eli jokaiselle oma numero ja numerot listaan. Kankaiset, ommeltavat/silitettävät laput ovat parhaita. Sen ompelun voi myös delegoida omaisille...Monella mummulla omatkin kädet toimivat sen verran, että pari ommelta saavat aikaiseksi. Siinä olisi yhteistä puuhaa vierailuille...

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meillä merkkaillaan tekstiilitusseilla ja sitten jos alkavat haalistua niin kirjoitetaan siihen päälle uudestaan. Minusta pysyvt kuitenkin suht hyvin. Kirjoitukset on joko pesuohjelapussa taikka sitten paidan alareunassa/kauluksessa jne.

Osalla on pieni kangasnauha (en tarkalleen tiedä, mikä sen nimi on, tai mihin sitä ompelussa käytetään) johon on nimi kirjotettu joko kuulakärkikynällä tai tekstiilikynällä ja ommeltu vaatteeseen kiinni. Nämä toimivat esim. mustissa vaatteissa hyvin.

Sukat meillä on merkkailtu pääasiassa langoilla - jokaisella asukkaalla on oma väri. Esim. ykkös asukkaalla punainen, kakkosasukkaalla vihreä jne. Listassa on sitten jokaisen oma väri ja nimi perässä, josta voimme omistajan tarkistaa.

Kyllähän sitä itsekin harmittelisi, jos vaatteita katoaisi pesussa. Etenkin jos se olisi se lempipusero! Meillä kyllä nämä nimettömät pinotaan sitten omaan pinoon ja skarpeilta asukkailta kysytään, onko heidän vai jonkun muun? Joskus löytyy omistaja näinkin. Tai sitten niin, että vihainen omainen tulee kyselemään jotakin vaatetta...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Nani tarkoittaa varmaan nimikointinauhoja, joita valmistaa ainakin http://www.euroteam.fi

Helppoja ja käytännöllisiä.

Kiitos Piiu! Juuri noita tarkoitin, en vain jaksanut lähteä googlailemaan, kun netti toimii pätkien. Meillä on tilausohjeista ja tilauskupongeista kopioita osastolla, jolloin sellainen on helppo antaa omaiselle.

Meidän käyttämä pesula vaatii asukkaan koko nimen, talon nimen ja osaston. Joten tuollaista rimpsua ei voi useinkaan selkeästi kirjoittaa vaatteissa valmiina olevaan "pesuohje lappuun". Osa omaisista on ostanut valkoista kanttinauhaa ja kirjoittanut siihen tarvittavat tiedot, toimii yhtä hyvin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 kuukausi myöhemmin...

meillä vaateiden merkkaus jätetään omaisten tehtäväksi tai sitten jos ei ole omaisia talon pyykkihuoltaja merkkaa ne.

Itse olin aikoinaina harj. vanhustenkodissa, niin sielläkki jätettiin omaisten tehtäväksi. Mutta pesussa tahto tussin jälki haalistua, joten kyllä hoitajatkin joutu sitä merkkailee... Yökkö lähinnä.  ;D

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 kuukausi myöhemmin...

Erässää geriatrisessa yksikössä laitoimme pesuun meneviin vaatteisiin  hakaneulan, johon oli kaiverrettu potilashuone- ja paikkanumero esim. H2-2. Sitten listalta näimme, kuka paikalla asuu. Pesun jälkeen hakaneulat otettiin pois, vaatteet vietiin potilaan kaappiin ja taas seuraavalla pesukerralla hakaneulaa käytettiin taas... Hakaneulat oli paikkakohtaisessa lokerikossa, josta ne löytyi helposti. Aika hyvin toimi, jos vain muisti laittaa hakaneulan pesuun meneviin vaatteisiin.  Ja mikä tärkeintä... potilaat saivat olla omissa vaatteissaan, joka lisäsi viihtyvyyttä silmin nähden. Laitosvaatteita ei käytetty lainkaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 4 vuotta myöhemmin...

Villasukkiin, tumppuihin ja kenkiin on kätevä apteekista saatava leukoplast teippi ja vedenpitävä tussi/kuulakärkikynä. Muihin vaatteisiin on ihan kuulakärkikynällä tullut merkattua pesuohjelappuun nimi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Meillä merkataan tussilla vaatteen pesuohjelappuun tai omahoitaja neuloo kanttinauhanpalan jos ei mitään lappuja ole. Säännöllisesti muistutetaan, että aina ken vaatteen riisuu ja vie pyykkiin  varmistaa et nimi/nimikirjaimet näkyy. Pykkäri kokoo nimettömät tiettyn paikkaanjosta sitten tunnistellaan niitä.

On ne niin erilaiset raulit, toinen on herkkä ja ujo, toinen taas suuna päänä

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 kuukautta myöhemmin...
  • 3 kuukautta myöhemmin...

Meillä on pieni hoitokoti, 12 asukasta. Vaatteet siis pestään hoitajien toimesta. Merkkauspulma ollaan ratkaistu värilangoilla. Jokaisella asukkaalla on oma väri ja lankakerä. Lanka ison neulan silmään ja yksi pisto vaatten läpi nurjalle puolelle saumaan tai pesuohjelappuun, sitten vain katkaistan ja solmitaan. Helppo homma ja kestää pesut.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...