Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

eveliina

infuusiot ja lisäykset

Recommended Posts

eveliina

Hei! Olisiko tiedossa hyvää kirjaa tai netissä osoitetta, jossa selvisi lääkeaineiden yhteensopimattomuuksia. Pharmaca sanoo esim. ettei KALIUMKLORID BRAUN 150 mg/ml:lla ole yhteensopimattomuuksia ja neste-ja ravitsemushoitokirja sanoo kuitenkin samasta, että saa sekoittaa ja lisätä vain sen kanssa yhteensopiviin lääkevalmisteisiin.  Mistä siis voin varmaksi tietää, jos potilaalla esim. subclaviakanyyli ja perusnestetipassa jo valmiiksi lisäyksiä, että voinko laittaa samaan aikaan tippumaan antibiootteja ja kipulääkkeitä?. Onko tullut vastaan paljon lääkeaineita, jolloin suljette juoksevan tipan lääkkeen annon ajaksi. Meillä on laitettu aminohappoliuoksessa kaliumkloridin kanssa tippumaan kolmitiehanasta metrodinazolet ja zinacefit normaalisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guldan

eihän noita voi tietää muuten kun testaamalla.. tai yleensä osastolla (teholla ainakin on) on myös lista jossa näkyy mitkä yleiset lääkkeet sakkaavat keskenään. ja antiloopit kannattaa laittaa cv:n huuhtelusettiin. jos siis puhutaan 2/3 luumisesta cv-katetrista tai swanz-katetri, niissähä niitä johtoja riittää minne lääkkeet tiputtaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
{BS}

Mä oon jossain nähnyt tuollaisen listan. Olikohan se srl-apteekin tekemä...

Ja sitten jossain nestehoitoa käsittelevissä kirjoissa oli jotain perusteita tuosta sakkautumisesta (eli mitä aineita sisältävät nesteet sakkautuvat keskenään)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ladytakkutukka

Meilahden teho-osasto 23:lla on tehty havaintojen perusteella sellainen taulukko eri lääkevalmisteista ja niiden sakkautumisesta keskenään. En tiedä mistä sen saa. Itselläni on siitä kolleegalta saatu kopio.

muoks. Siis tämä kyseinen taulukko on kyllä ihan julkaistu jossain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...