Jump to content
MAINOS

infuusiot ja lisäykset


eveliina

Recommended Posts

Hei! Olisiko tiedossa hyvää kirjaa tai netissä osoitetta, jossa selvisi lääkeaineiden yhteensopimattomuuksia. Pharmaca sanoo esim. ettei KALIUMKLORID BRAUN 150 mg/ml:lla ole yhteensopimattomuuksia ja neste-ja ravitsemushoitokirja sanoo kuitenkin samasta, että saa sekoittaa ja lisätä vain sen kanssa yhteensopiviin lääkevalmisteisiin.  Mistä siis voin varmaksi tietää, jos potilaalla esim. subclaviakanyyli ja perusnestetipassa jo valmiiksi lisäyksiä, että voinko laittaa samaan aikaan tippumaan antibiootteja ja kipulääkkeitä?. Onko tullut vastaan paljon lääkeaineita, jolloin suljette juoksevan tipan lääkkeen annon ajaksi. Meillä on laitettu aminohappoliuoksessa kaliumkloridin kanssa tippumaan kolmitiehanasta metrodinazolet ja zinacefit normaalisti.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

eihän noita voi tietää muuten kun testaamalla.. tai yleensä osastolla (teholla ainakin on) on myös lista jossa näkyy mitkä yleiset lääkkeet sakkaavat keskenään. ja antiloopit kannattaa laittaa cv:n huuhtelusettiin. jos siis puhutaan 2/3 luumisesta cv-katetrista tai swanz-katetri, niissähä niitä johtoja riittää minne lääkkeet tiputtaa :)

I´am Wizard

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mä oon jossain nähnyt tuollaisen listan. Olikohan se srl-apteekin tekemä...

Ja sitten jossain nestehoitoa käsittelevissä kirjoissa oli jotain perusteita tuosta sakkautumisesta (eli mitä aineita sisältävät nesteet sakkautuvat keskenään)

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meilahden teho-osasto 23:lla on tehty havaintojen perusteella sellainen taulukko eri lääkevalmisteista ja niiden sakkautumisesta keskenään. En tiedä mistä sen saa. Itselläni on siitä kolleegalta saatu kopio.

muoks. Siis tämä kyseinen taulukko on kyllä ihan julkaistu jossain.

Totuus ei pala tulessakaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...