Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

Osastojen ylikuormitus lisää hoitajien mielenterveysongelmia

Recommended Posts

Reportteri

Työterveyslaitoksen johtaman seurantatutkimuksen mukaan suuri vuodeosastolla hoidettujen potilaiden määrä kasvattaa lääkehoitoa vaativien psyykkisten häiriöiden, kuten masennuksen riskiä työntekijöillä. Asiasta kertoo Mediuutiset.fi. Tutkimukseen osallistui yli 7000 erikoissairaanhoidossa työskentelevää hoitajaa ja lääkäriä.

-On tärkeää, että osastojen kuormituslukuja seurataan sairaaloissa. Pitkään jatkuvan ylikuormituksen ehkäisy sairaalaosastoilla on kaikkien etu, sanoo tutkimusprofessori Mika Kivimäki

http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=1386876

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cardina

Pitkään jatkuvan ylikuormituksen ehkäisy sairaalaosastoilla on kaikkien etu, sanoo tutkimusprofessori Mika Kivimäki

Tiedän osastoja, joilla on -90 -luvun säästöistä asti ollut ylikuormitusta ja lukuja seurataan, mutta johto vaan toteaa, että "kyllä meidän tytöt osaa ja pystyy"  angry.png  ...että ehkä arkirealismia on kuitenkin se, että pitäisi päästä korjaamaan tilannetta ja sen jälkeen ehkästäisiin ettei ajauduta uudelleen ylikuormitukseen.

Mutta kun ylihoitajat vain nykyään tuntuu huokailevan, että "mitäs teet, kun ei saa hoitajia mistään". Voi, juma...kun nämä kaikki asiat on olleet ennaltaehkäistävissä ja tiedossa jo ainakin viimeiset 20 vuotta.... "Kaikki tietää, mitä pitäisi tehdä - vaikeinta vaan on se tekeminen".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kipusisko

Tässä täytyy aloittaa ottamaan vähän lunkimmin, mutta mistäs otat? ;D,täytyy alkaa vähän priorisoimaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...