Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

NS

Perus/ hoitotason tentti?

Recommended Posts

NS

Voiko jo ennen valmistumista käydä perus- ja hoitotason tenteissä? Kuka ja missä niitä järjestetään?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maailman vahvin tyttö

Toivottavasti ei ainakaan hoitotason. Ennen valmistumista siis. Kattelin että valmistut lähihoitajaksi, joten perustasolta aloitetaan ja siitä sitten ajan myötä hoitotasolle jossei laki muutu sitä ennen. Ensin kokeneemman pariksi ja jossain vaiheessa sitten tenttiä kokeilemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kake

Onhan se mukava jos jo opiskelu aikana kiinnostaa hoitotason hommat. Valitettava tosiasia kuitenkin on se, ettei koulussa opi ihan kaikkea tai vaikka oppisikin vaatii hoitotasolla työskentely pohjalle hieman myös kokemusta. Minusta hoitotasolle ei pitäisi päästä ennen kuin on ollut vähintään 2 vuotta työssä perustasolla. STM:n uusien ohjeiden mukaan ei lähihoitaja pohjalla voi päästä hoitotasolle. Hoitotasolle vaaditaan AMK-paperita (luetaan noin 17 kiloa kirjallisia töitä). Meilläpäin on sellainen käytäntö että se TK, jonka alueella toimit järjestää perustason tentin.  Niillä koululla suoritetuilla "perustason"tenteillä ei ole merkitystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bifaasinen

Meilläpäin on sellainen käytäntö että se TK, jonka alueella toimit järjestää perustason tentin.  Niillä koululla suoritetuilla "perustason"tenteillä ei ole merkitystä.

Riippuu kai paikasta mitä koulun testaus merkitsee. Meillä ainakin omana opiskeluaikana piti Pt koulutuksen Shp:n Eh henkilöstö ja tentti oli sama tilaisuus, missä alueen sairaankuljettajat kävivät.

Näyttökoe oli vielä Shp:n tiloissa myöhemmin kirjallisenosan läpäisseille.

Opintosuunnitelman mukaan meidän piti olla valmiita valmistumisen jälkeen toimimaan perustason sairaankuljetuksessa, eli me vaadittiin koululta Pt testaus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...