Jump to content
MAINOS

Matala pulssi


hensku

Recommended Posts

MAINOS

Jos pulssi laskee alle 30, asia on syytä selvittää. Toki on potilaita joiden leposyke on 40 tienoissa, mutta jos syke laskee alle 30:n ja asia on uusi, syy pitää selvittää pikaisesti. Toki pelkän pulssin perusteella aika vaikea sanoa mitään, mutta pahimmillaan kyseessä voi olla tilanne jossa voidaan tarvita tahdistinta, tai sitten esim pelkkä lääkityksen keventäminen voi riittää tms, skenaarioita on paljon.

Link to comment
Share on other sites

Ensimmäisenä käväisi mielessä lääkelistan tarkistus. Vaikea tosiaan sanoa, kun ei näe vanhusta eikä tiedä taustoja. 

pahimman vastustajani tiedän, minusta itsestäni sen löydän

Link to comment
Share on other sites

Tietysti riippuu siitäkin, käykö pulssi vaan 29:ssä vai onko pitempiä aikoja? Miten vanhus pärjää matalalla pulssilla? Jos tahdistinta ei voida laittaa, hoitolinja tuskin on muutenkaan kovin aktiivinen. Taitaa olla vuodepotilas kyseessä? Jos ei lääkitysten tarkistaminenkaan auta asiaa, ei taida olla muita vaihtoehtoja kuin odottaa, milloin vanhus enää EI pärjää tuolla matalalla pulssilla. Lopun enteitä mahdollisesti.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Arvailuksi menee koska taustat ei ole selvillä. Kyseessä voi olla mitä vaan akuutista tilanteesta saattohoitoon. Tällaset asiat pitäs selvittää lääkärissä. Odotan kauhulla seuraavaa aihetta; "meillä yks potilas lakkas hengittämästä, mitä nyt pitäs tehdä?" tms.

Link to comment
Share on other sites

Jos potilas pitkäaikaishoidossa eikä lääkityksen puolesta asialle ole mitään tehtävissä niin noudatetaan oireenmukaistahoitolinjaa. Tahdistimia ei meillä ole laitettu. Monilla meidän potilailla kyseessä sick sinus oireyhtymä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...