Jump to content
MAINOS

Vatsa-asento


Guest tehotyttö

Recommended Posts

Guest tehotyttö

Minkälaisia käytäntöjä muualla päin maailmaa on esim. ARDS potilaan makuuasennoissa. Käytättekö totaalista vatsa-asentoa, siis 180 ° vai 135° asentoa? Ja onko teillä vinkkejä kasvojen suojaamiselle tuossa 180° asennossa? Näin jossain kuvan vaahtomuovista leikatusta tyynystä. Tyynyyn oli siis leikattu ikäänkuin Halloween kurpitsaan kolot silmille ja nenälle jne... Onko ehkä käytössä jossain päin?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Molempia asentoja käytetään. 135° on helpompi henkilökunnalle ja se mahdollistaa paremman kontrollin esim. tuubille. Jonkin tutkimuksen ( en muista mikä), väitti että 180 ja 135 ei niin suurta eroa ole. Mutta jos ajatellaan ihan fysiologisesti, niin kyllähän ventiloitu ilma tavoittaa täysin mahallaan olevan potilaan vaikeasti ventiloitavat alueet paremmin.

Me käytämme Tempurin patjoja ja tyynyjä, jotka ovat suunniteltu maha-asentoon. Hyvä tuki lantiolle ja kasvolle. Mahdollistaa helposti endotrachaalisen imun.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Guest tehotyttö

Pile: Mikä sen firman nimi on? Tempur? Mahtaiskohan niistä patjoista olla netissä enemmän infoa. Meillä on välillä ihan katastroofista toimintaa... Jokunen aika sitten oli firma Hillromilta lainassa yksi patja maha-asentoa varten, mutta joko emme osanneet käyttää sitä optimaalisesti tai potilaamme ei ollut kooltaan (165 cm ja 130 kg) patjalle sopiva. Patjassa oli nimittiäin ne ilmakammiot, joista tarpeen mukaan voi vähentää ilmaa jne... Möys kasvoille oli jonkinlainen hökötys, mutta sen kanssa emme tulleet toimeen lainkaan.Luulen että siinä oli kyllä tosiaankin "vika" potilaassa, sillä hänellä ei ollut minkäänlaista kaulaa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä molempia asentoja käytetään ilman sen kummempia virityksiä. Päätä varovasti kääntäen poski tyynylle. Ittehän sitä melkein samassa asennossa yöt makaa, ja päivät...

close enough for rock´n roll

Link to comment
Share on other sites

Guest täystuho

Olen samma mieltä! Ei siihen mitään ihmeellisiä patjoja ja tyynyjä tarvita.

Potilas käännetään vatsalleen, tyyny kasvojen alle, huolehditaan ettei korvanlehti ole taittunut ja että silmä on vapaa. Ja sitten odotellaan vain toivottua keuhkotuuletuksen paranemista!

Link to comment
Share on other sites

Ensin kääntyy verikaasut, sitten ventilaattorin säädöt ja viimein potilas. Käänteistä ventilaatiota....

close enough for rock´n roll

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...