Jump to content
MAINOS

Hoitokoti Päiväkumpu Stadissa


Vieras: Hippu

Recommended Posts

Hoivakoti hakee molin kautta lähihoitajia. Onko kellään kokemusta tästä paikasta? Millainen ilmapiiri, vaihtuvuus, palkkaus jne. Kiitos kaikille, tiedot tärkeitä!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 5 kuukautta myöhemmin...
MAINOS

Hoitajavaihtuvuus suurta, potilaat huonokuntoisia joita hoitaa ihan liian vähän ihmisiä kuntoisuuteen nähden. Keikkalaisina saattaa olla kaksi opiskelijaa keskenään. Kodinomainen, mutta sotkuinen. Johtajat kuulema hoitavat asiat huutamalla. Palkkaus sosiaalialan tes, eli taitaapi olla alan matalimmat palkat. Ollut käsittääkseni vasta muutaman vuoden toiminnassa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

En ole montaa keikkaa Päviäkumpuun tehnyt, mutta toisenlaisen kuvan olen saanut kuin TyttiL. Kodinomainen oli todellakin, mutta siisti ja ympäristö mielestäni todella viihtyisä. Ne asukkaat joita hoidin, olivat melko hyvän kuntoisia, mutta poikkeuksia tietenkin oli, mutta näinhän se menee tällä alalla, toiset tarvitsevat enemmän kuin toiset. Tuollaisesta johtajien hoitajille huutamisesta en ole kuullut mitään,

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Päiväkumpu on tosiaan perustettu 2001. Mutta itselläni kokemusta uudemmasta yksiköstä, siitä isommasta, joka on ollu kolme vuotta toiminnassa. Ei ole enää montaa alkuperäistä hoitajaa töissä ja sen verran olen siellä töitä tehny että tiedän mistä puhun. Uupumusta ja loppuunpalamista hoitajilla, niillä vähillä jotka kykenee ottamaan vastuuta. Omistajat suhtautuu nihkeesti jos valittaa uupumista ja haluaisi työterveyteen. Oletko Johnny ollu koska siellä keikalla ja millä osastolla? Tiedä vaikka tunnettais:) Itselläni tiedot ja kokemukset uusia.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tuskinpa tunnetaan. En sano, etteikö asiat joita mainitset pidä paikkansa tai ettet olisi niitä niin kokenut. Sanon vain, että tekstistä kyllä tunnistaa katkeruuden ja mielestäni tämä foorumi on väärä paikka yrittää korjata koettu epäoikeudenmukaisuus. Tällä alalla liian usein asiat hoidetaan selän takana puhumalla ja valheita levittämällä, kuin, että sanoisi suoraan sille, jonka tuntee loukanneen. Ehkä tämä helpottaa hetkeksi, mutta pitkällä tähtäimellä varmasti ymmärrät, että toisin olisi pitänyt toimia. Jos työnantaja on toiminut väärin ja epäoikeudenmukaisesti, niin niiden asioiden käsittelyyn on omat tahonsa. Ja vielä lopuksi: ei tämäkään asia minulle kuulu, mutta osui vain silmään tuo sinun tilitys, josta kyllä tunnisti sen oikean motiivin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ei ole syytä mulla olla katkera, koska olen käynyt paikassa vain kääntymässä. Ihmettelen vain miten siellä asioita hoidetaan ja ajattelin kysyjälle vastata (tosin viiveellä). Ihmettelen kyllä omaa suhtautumistasi, kun olet noin hyökkäävä, ettet vain olisi yksi omistajista nimimerkin taakse piiloutuneena?? Jos et ole, niin omat kokemuksesi ovat kyllä kovasti poikkeavia paikan vakkariporukan kokemuksista. Ja nimenomaan tämä foorumi on paikka jossa kerrotaan kokemuksia eri paikoista. Nyt on työtekijän markkinat ja mielestäni on ihan soveliasta kertoa kokemuksia niitä kysyvälle, niin hyvässä kuin pahassakin. Nyt vain sattuivat kokemukseni olemaan tällaisia. Anteeksi jos loukkasin tunteitasi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mutta kerrotaanko täällä kokemuksia vai jotain mitä on kuullut muilta. Oletko ottanut selvää siitä pitävätkö asiat paikkansa, koska sanoit vain että olet ollut kyseisessä paikassa vain kääntymässä? Jos et ole ottanut selvää asioista ja et voi vahvistaa väitteitä paikkaansa pitäviksi, niin miksi teet muiden mielipiteistä omiasi. Kertoiko joku sinulle että johtaja hoitaa asiat huutamalla, vai huusiko johtaja sinulle? Kysyitkö johtajan mielipidetää kyseiseen asiaan, mitä hän sanoi? Jos et kysynyt niin miksi? Miksi uskoit automaattisesti jonkun väittämän? Entä jos tämä ihminen joka asian kertoi sinulle on väärässä? Mitä jos sellaista ei ole tapahtunut ja nyt levität asiaa tapahtuneena, vain koska kuulit joltain niin. Mitkä ovat omat kokemuksesi lyhyiltä käynneiltä ja muodostitko mielipiteen omasta hoitotyöstäsi ja objektiivisesta havainnoinnista vai muiden mielipiteistä? Muodostatko omat mielipiteesi yleensä muiden puheista vai omista kokemuksistasi. Muiden kertomukset eivät ole omia kokemuksiasi jos et ole myös kokenut, tiesitkö sen? Joskus on (lue usein on) - jos itse on kyllästynyt paikkaan tai ihmiseen tai asiaan - ihmisillä tapana sanoa "minä olen kuullut muilta..:" kun halutaan tehdä jostain yleinenmielipide eikä omaa ja näin pidetään itse asiasta erossa (ja pyhänä ja hyvänä); "Eihän tämä minulle kuullu, mutta näin olen kuullut", "Muut sanoo näin".

Miksi tulkitset minun mielipiteeni hyökkääväksi? Koska se on omasi vastainen? Koetko aina näin?

Miksi ajattelet heti että minä olen yksi omistajista, enkö voisi olla yksi niistä työntekijöistä, jotka viihtyvät paikassa? Voiko asia liittyä siihen, että omistajat ovat jollain tavalla omassa mielessäsi läheisenä tässä asiassa ja automaattisesti kytket minut siihen mielen sisäiseen kuvaan? Voisiko olla että tämä hyökkäävyys jonka tulkitset minulta onkin omaa aggressiotasi jota yrität täällä purkaa? Jos ei niin miksi ei? Toin vain oman mielipiteeni esiin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

"Se koira älähtää, kehen kalikka kalahtaa." Purkauksesi johdosta nyt ainakin kaikki uskoo että johtajan toimintaa / tonttia ei Päiväkummussa arvostella tai sinut leimataan vähintäänkin vajaaälyiseksi. Olisi varmasti vähempikin riittänyt tätä todistamaan:) Harrastelija psykologin analyysisi kääntyy tässä kyllä itseään vastaan. Näin siis Päiväkummussa toimtaan, älä kritisoi tai saat tuntea sen nahoissasi! Anteeksi purkaukseni, hieman harmittaa kun aliarvioidaan ja yritetään tukkia suu älyyn (tai sen puutteeseen) vedoten. LähihoitajaOPISKELIJAKSI olet kyllä mielenkiintoisen roolin itsellesi ottanut ja kun opiskelet, et ole voinut itsekään kauaa siellä työskennellä? Keikkalaisenako? Hyvin tunnut kuitenkin asioista perillä olevan, mikä ihmetyttää kovasti.

Mutta asiaan; Olen jo iso ihminen, alalla pitkään toiminut, osaan tehdä eron omien ja toisten tunteiden sekä kokemuksien välille. Tyylisi kirjoittaa ja käsitellä tätä asiaa (edelleen hyökkäävä) paljastaa, että sinulla on suurempi intressi puolustella toimia(si) kuin tavallisella "rivihoitajalla". Nämä asiat varmaan tiedätkin, mutta vastaan kysyttäessä; olen näitä kommentteja kuullut useilta hoitajilta jokaisella osastolla niin pidempään kuin lyhyemmänkin aikaa siellä olleilta. Kaikki samansuuntaisia kokemuksia. Huutamista olen ollut itsekin todistamassa. Johtaja on huutanut hoitajille mm jos tämä on tuonut epäkohtia esille (esim kertonut ettei resurssit riitä filosofian toteuttamiseen). Huutamista on selitelty väsymyksellä (tekevät töitä yölläkin. Huom. kirjoitusaikasi viime yönä, sattumaa?), stressillä ja sukuriidoilla. En työskentele enää Päiväkummussa, omasta tahdostani, eikä siis ole enää kiinnostusta jatkaa tätä väittelyä. Tämä on hyvä foorumi jakaa kokemuksia, kuten sanoin hyvässä ja pahassa. Ja nämä Päiväkummun asiat, kyllä niistä on johtajienkin kanssa puhuttu ja tietävät aivan hyvin ongelmat. Eräskin heistä myönsi huutamisensa ja sanoi yrittävänsä parantaa tapansa. Katsotaan, koska näin tapahtuu.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Hakee näköjään taas, useampaa lähäriä. Ennen ainakin siellä valvottiin yksin ja asukkaita 60 neljässä eri kerroksessa. Toinen oli varalla, mut saatto olla alan koulutusta vailla ja toisessa osoitteessa nukkumassa. Itse suhtautuisin hieman varauksella näihin yksityisiin, joissa omistaja on pomona. kaikki otetaan henk.koht. joskus epäasiallisestikin ja rahat on tiukilla. Yleensä sitä laajennetaan että saadaan kuluja jaettua useammalle pääluvulle, mut kannattaisko ekaks saada vanha yksikkö toimimaan, ennen kuin perustetaan uusia?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 4 viikkoa myöhemmin...

Uusi yksikkö perustetaan, jotta saadaan lisää tuloa kattamaan vanhan yksikön kuluja. Siitä kierre alkaa ja päätty vasta kun asiansa osaava johtoporukka on ruorissa.

Aseet eivät vaarallisia, mutta aviomiehet, jotka tulevat liian aikaisin kotiin ovat.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Meneppä keikalle ja kuuntele vakituisien puheita. Hoitajien vaihtuvuus suurta, johtunee johtoportaikon toiminnasta. Huutaminen pomoilta hyvin yleistä,heidän kanssa ei pysty keskustelemaan normaalisti. olettavat että hoitajat joustavat loputtomiin. Mukavia hekin osaavat olla ja ensi vaikutelmalla varmasti ihania. Mutta silloin kun ne haluavat hoitajilta taas joustoa. Aivan liian vähän henkilökuntaa ja usein kaksi uutta keikkalaista/opiskelijaa keskenään vuorossa. Asukkaiden hoitoisuuteen nähden aivan liian vähän hoitajia vuorossa.(Tähän asiaan on luvattu muutosta tuhanteen kertaan.)

Mukavia,hyviä ja asukaslähtöisiä ja JOUSTAVIA hoitajia  kyllä löytyy mutta todella moni on loppuunpalamisen partaalla kun muutosta ei ole näkyvissäkään. Myöskin epäoikeuden mukaiset vuoro järjestelyt; usealla osastolla luvattu osalle hoitajista aamuvuorot ja viikonloppu vapaat. Loput saavat ollakkin ainoastaan iltavuoroissa ja viikonloppuisin töissä ja kuunnella lausetta: "KYllä täytyy joustaa!" Eli jos ilta-ja viikonloppuvuoroista tykkää niin töitä riittää! Uusi yksikkö aukesi juuri kun edellisenkin asiat on rempallaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Luottamusmiestä ei ole, ikäväkyllä. Vakkarit ovat suunnitelleet ottavansa yhteyttä työsuojelupiiriin, koska niin paljon pahaaoloa hoitajilla. Epäkohdat liittyy just tuohon Mimmun ja Tytin kertomaan kohteluun. Ja lisäksi kuormitukseen. Kaikki on periaatteessa kunnossa, mitoitukset ja muut, MUTTA potilaat ovat kaikkea muuta kuin tehostettuun palveluasumiseen kelpaavia, ravat yhdelläkin osastolla 4 pintaa, silloinhan kuuluttaisiin sairaalaan tai vastaavaan. Lisäksi potilasryhmät ovat sekoitettu ikävästi keskenään, dementikkoja ja arvaamattomia neurologisia alle 65 vuotiaita hoidetaan samassa. Ja eikös dementiaosastolla kuuluisi olla oma yökkö? Nyt 60 potilasta valvoo yksi valvova yökkö ja toinen nukkuu osan yötä, potilaat on sentään 4 kerroksessa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Eikös jossain pykälässä(en nyt muista missä) sanota jotain tuosta potilasmäärästä joka saa olla yhden yökön vastuulla, tietysti jos on ns. yliyökkö tai varamies niin se ei ehkä päde. huh.gif

Muistelen vaan että entisessä työpaikassani yrittivät vähentää yökköjä. Tällä hetkellä on 1yökkö/22 potilasta ja suunnitelmissa oli että olis 1 yökkö/44 potilasta ja se ei menny läpi jonkun pykälän takia, onneksi...  ;D Ei edes sen kiertävän yliyökön olemassaolosta huolimatta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Kehäkukka

Tietääkö joku tuon lakipykälän (vai onko vain joku suositus) missä on määritelty yöhoitajan vastuulla olevan potilasmäärän maksimimäärä?kiitos.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kävin keikalla pitkän tauon jälkeen ja tässä muutamiin edellä olleisiin vanhentuneisiin tietoihin infoa. Itä-Pasilan yksikössä on kaksi yökköä eli 30 asukasta per yökkö. Toinen yököistä sh toinen lh. Vakkari lähäreillä palkkaluokka pääsääntöisesti G20.

Alle 65v neurologiset ja työikaisten alzheimer yksiköt erotettu toisistaan – tämä mahdollistui kuulemma uusien lisätilojen myötä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

ihmetyttää tämä uusi yksikkö, siellä ei ole edes kaikki huonekalut paikalla ja silti se avataan  keskeneräisenä. muutama päivä sitten siellä ei ollut edes kuumemittaria ja joka puolella lojuu tavaraa odottamassa paikkaansa. asukkaiden kohtelu oli siellä kyllä ihan mallikasta vielä ainakin

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kyllä se tieto oli suosituksesta joka koskee henkilöstö mitoitusta...

"Erinomaisen 1,2 ja hyvän 0,80 henkilökuntamitoituksen rajaksi on selvityksen

luonnoksessa (30.1.2001) määritelty kaksi yötyöntekijää yötä

kohti kahdenkymmenen viiden potilaan osastolla. Tällä henkilöstömitoituksella

turvataan muun muassa kuntouttava työote vanhustyössä.

Keskivertoon henkilökuntamitoitukseen 0,40–0,60 päästään, kun on

yksi yöhoitaja kahtakymmentäviittä potilasta kohti. Mikäli potilaiden

lukumäärä on kaksikymmentäviisi tai yli ja hoitajia on yötä kohti yksi,

on kyse riittämättömästä 0,32 miehityksestä, jolloin potilaiden perustarpeita

huolehtiminen ei ole mahdollista, kun potilaat ovat huonokuntoisia

ja dementoituneita.1

Selvitysten mukaan ikääntyvien palvelujen henkilöstön määrän valtakunnalliset

keskiarvot ovat vanhainkodeissa 0,42 ja terveyskeskuksissa

0,66. Riittämättömällä mitoituksella 0,32 ei kyetä turvaamaan potilaiden/

asukkaiden perustarpeita silloin, kun he ovat huonokuntoisia ja dementoituneita.

Työvuorossa on silloin yksi hoitaja kymmentä huonokuntoista

potilasta/asiakasta kohti. Yötyössä nämä suositukset ylittyvät

usein ja moninkertaisesti."[/i]

ja vieläpä suht vanhaa tietoa . Mutta etsin ajankohtaisempaa,ihan mielenkiinnosta  :P

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

ihmetyttää tämä uusi yksikkö, siellä ei ole edes kaikki huonekalut paikalla ja silti se avataan  keskeneräisenä. muutama päivä sitten siellä ei ollut edes kuumemittaria ja joka puolella lojuu tavaraa odottamassa paikkaansa. asukkaiden kohtelu oli siellä kyllä ihan mallikasta vielä ainakin

Kuulostaa tutulta, tota se oli Itä-Pasilassakin ja on edelleen. Omaisilta on palautetta tullut kun on niin sotkusta ja siivooja pyrittelee päätään kun tavaraa on joka paikka täynnä. Mut kun pitää saada neliöt tehokkaasti käyttöön että saadaan mahdollisimman paljon potilaita sisään, tilaa ei sitten jää asianmukaisille säilytystiloille.. Kustannustehokkuus ennen kaikkea. samalla sutinalla on näköjään uusikin pystytetty, olisi luullut jo opin mennen perille. Onko uudessa yksikössä huonekalut kierrätystä vai uutta tuotantoa? Itä puolelle huonekalut kerättiin kirppareilta ja osa oli jo valmiiksi rikki. Potilassängyt mm hotellin vanhoja runkopatjoja, tosi hygieenistä inkontinenssipotilaiden hoidossa ja hoitajien selät olivat lujilla matalien sänkyjen vuoksi.

Hyvä että potilasryhmät (dementikot ja neurologiset) ovat päässeet asianmukaisempaan hoitoon, kolme vuotta sitä ainakin odotettiin. Jos olisi joku omainen keksinyt valittaa läänille, olisi kai saatu muutosta jo aiemmin. Läheltäpititapauksia oli jatkuvasti kun potilasryhmien välille tuli kahnauksia, kun toiset provosoivat toisiaan ja saipa siellä hoitajatkin osansa tästä. Yksi vakava päällekarkaus oli ainakin jossa hoitajalle kävi tosi pahasti, nyt saa yksin taistella oikeuksiensa puolesta, omistajat vähättelevät tapahtunutta. Surullista.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Länsi-Pasilan yksikössä siistiä ja huonekalut uusia. Asukkaat toki tuoneet omia tavaroitaan. Kuumemittarikin oli ajallaan hankittu, joku oli laittanut sen väärään laatikkoon.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Länsi-Pasilan yksikössä siistiä ja huonekalut uusia. Asukkaat toki tuoneet omia tavaroitaan. Kuumemittarikin oli ajallaan hankittu, joku oli laittanut sen väärään laatikkoon.

Taidettiin sitten olla eri paikassa  tai sitten tämän nimimerkin takana on yksi omistajista puolustamassa omaansa

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Samaa mieltä. Omistaja on sanonutkin käyvänsä täällä katsomassa mitä puhutaan ja on pyytäny hoitajia kirjoittamaan positiivisia kommentteja Päiväkummusta. Eikä epäilystäkään että nyt näin on käynyt. Samoin kuin ketjun alussa Johnny, hän on myös omistajajoukkoa. Ei kellään ole tollasta paloa jyrätä kommentteja kuin omistajilla itsellään. Varsinkin kun näiden kirjoittajien mielipiteet ovat aivan päinvastaisia kuin hoitajilla jota siellä ovat olleet töissä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...