Jump to content
MAINOS

Hoitosuunnitelma


huslainen

Recommended Posts

Tehdäänkö muualla Suomessa tai esim Ruotsissa HOI- lehteä? Siihenhän potilaan omahoitaja kartoittaa sosiaaliset taustatiedot ( mm. kotona pärjääminen, apuvälineiden käyttö, omaiset yms.) sekä muut hoitajien kannalta tärkeät asiat. Itse teen lehden, jos potilaan hoitojaksosta on tulossa pitkä. Luen myös mielelläni toisten hoitajien tekemiä HOI- lehtiä mm. ottaessani potilasta vastaan tai antaessani raporttia eteenpäin. Siitä saa usein paljon sellaista tietoa, mihin lääkärit eivät kiinnitä huomiota. Kokemusta asiasta omaavat, ottakaa kantaa!!

Työ on vain sarja nälän aiheuttamia pakkoliikkeitä

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Mikä on HOI-lehti?

Onko se joku aatteellinen tai ammattiyhdistys julkaisu vai esim. teema-lehti? Liittyy ilmeisesti sairaanhoitoon?

Link to comment
Share on other sites

Mikä on HOI-lehti?

Onko se joku aatteellinen tai ammattiyhdistys julkaisu vai esim. teema-lehti? Liittyy ilmeisesti sairaanhoitoon?

Hehee, aateppa hyvinkin. Huslainen tarkoitta käsittääkseni sitä Hoi lehteä mikä meillä on atk:lla. Meidän srlassa kaikki potilaskertomukset siirtyvät sähköiseen tietokantaa. Siellä on esim SIS, KIR ja muut erikoisalalehdykät. Hoitajille on tuo HOI-lehdykkä mihin väsätään yleensä osastoilla hoitosuunnitelmia...
Link to comment
Share on other sites

Jälleen kerran menee asian vierestä, mutta menköön. Onko kenelläkään käytännön kokemusta atk:lla olevan hoitosuunnitelmalomakkeen käytöstä ensiavussa. Meille tuollainen hienous on tulossa. Kannettava tietokone on jo kahvihuoneessa sokerin ja pullamurujen peitossa ja tositoimiin päästään, kun saadaan vielä pyörillä varustettu räkki tietsikalle.

Voi jo kuvitella, kuinka elvytystilanteessa toisella kädellä kirjailen lääkkeitä tietokoneelle...reaaliajassa tietty. Ainoa keksimäni "hyöty" koko ajatuksesta on käsialojen standartisoituminen, mutta liekö mitää muuta ?

Työn orjat sorron yöstä nouskaa..maan ääriin kuuluu KUTSUMUS ?

Link to comment
Share on other sites

Guest makelant

Jälleen kerran menee asian vierestä, mutta menköön. Onko kenelläkään käytännön kokemusta atk:lla olevan hoitosuunnitelmalomakkeen käytöstä ensiavussa.

On. Sellaista ei ole kellään ohjelmistotuottajalla. tulevaisuus???

Meille tuollainen hienous on tulossa. Kannettava tietokone on jo kahvihuoneessa sokerin ja pullamurujen peitossa ja tositoimiin päästään, kun saadaan vielä pyörillä varustettu räkki tietsikalle.

Voi jo kuvitella, kuinka elvytystilanteessa toisella kädellä kirjailen lääkkeitä tietokoneelle...reaaliajassa tietty.

Näin jos teet niin haluan on vierellä katsomassa =).

Ainoa keksimäni "hyöty" koko ajatuksesta on käsialojen standartisoituminen, mutta liekö mitää muuta ?

Hyödyt ovat isot, tosin hoitaja näkee vain pienen osan tästä hyödystä. Eli hauskin taitaa olla se että saa vihdoinkin kirjoituksesta selvää =), no sitten paperi on välillä aina hukassa, koneella ei. Joillakin on tullut sellainen mielikuva että kone tekee kaiken puolestasi. Eli jos potilas sanoo ai niin kone kirjaa sen välittömästi ja siinä lukisi kipua. Annetaan MO rutkasti. No tätähän se ei ole. Toosa kun ei osaa edes ajatella saatikka sitten toimia yhtä epäloogisesti kuin ihminen toimii.

Hyötyjä saadaa kaikilla osaalueilla jopa potilaskin hyötyy. Koneella kun pystyy tekemään sellaisia asioita joita paperilla ei voi edes ajatella. Vrt vuosittain haettava todistus voi olla napinpainallus lääkärille kun ennen se piti aina sanella uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

Toivottavasti kannettavanne ei jää sokerivuoren alle makaamaan sillä silloin teillä mennään juuri väärään suuntaan. Se mikä yleensä harmittaa on se että vastustetaan sitä asiaa joka kannattaa ottaa jopa mielellään vastaan ja vastustamisen syynä on pelkästään se että ei osaa käyttää konetta. Ja siinä olevaa käyttöjärjestelmää joka kuitenkin on WinBlows....

heh

t:

LAsu,,,,, punainen hattu..

p.s. Terve Osku

Link to comment
Share on other sites

Guest nikodemus

Itse teen lehden, jos potilaan hoitojaksosta on tulossa pitkä. Luen myös mielelläni toisten hoitajien tekemiä HOI- lehtiä mm. ottaessani potilasta vastaan tai antaessani raporttia eteenpäin. Siitä saa usein paljon sellaista tietoa, mihin lääkärit eivät kiinnitä huomiota. Kokemusta asiasta omaavat, ottakaa kantaa!!

Tiedän, että joissain paikoissa HOI-lehteä käytetään osana hoitotyön kirjaamista, niin myös meidän yksikössä. Lähinnä sitä on kuitenkin käytetty esim. psykiatrisen hoitojakson hoitotyön yhteenvedoissa, koosteissa tai hoitotyön lähetteissä. Siten esim. vuosia kestävästä hoitosuhteesta saa HOI-lehdelle kerättyjen puolivuosikoosteiden avulla hyvän kokonaiskuvan.

NikodemuS

Link to comment
Share on other sites

Kyllä se helpottaa huomattavasti jos potilaan tilanteesta on tehty jonkinlainen yhteenveto, on se sitten hoi-lehdellä tai atk:lla. Itse olen aina ikikiitollinen niille hoitajille jotka osastoilla viitsivät kirjoittaa jonkinlaista yhteenvetoa, ennen kuin potilas tuodaan meille leikkuriin. Sis ja Kir lehdet ovat usein niin pitkiä sepustuksia, ettei niitä ehdi tarkkaan lukea. Yleensä parissa minuutissa pitää saada jonkinlainen mielikuva potilaan kunnosta. Joitakin asioita voi jäädä siinä "kiireessä" huomaamatta, jos ne pitää poimia monilta eri lehdiltä.

Meidä nosastoilla käytettävä tulotilanteen haastattelulomake on hyvä kokonaistilanteen hahmottamisessa. Jotkut kirjaavat lisäksi sitä hoi - lehteä.

Link to comment
Share on other sites

Guest nikodemus

Oikaiskaa, jos olen väärässä, mutta HOI-lehti ei ilmeisesti kuulu virallisiin sairauskertomuksen lehtiin. HOI esiintyy ilmeisesti juuri sähköisissä sairauskertomusjärjestelmissä. Mielestäni tämän tyyppisten lehtien käyttöä tulisi kehittää edelleen.

NikodemuS

Link to comment
Share on other sites

Guest makelant

Oikaiskaa, jos olen väärässä, mutta HOI-lehti ei ilmeisesti kuulu virallisiin sairauskertomuksen lehtiin. HOI esiintyy ilmeisesti juuri sähköisissä sairauskertomusjärjestelmissä. Mielestäni tämän tyyppisten lehtien käyttöä tulisi kehittää edelleen.

NikodemuS

Jeps olet oikeassa ja HOI on vähän sellainen hmm hoitotieteelliseen hommeliin pohjautuva blanko joka nyt sattuu vain olemaan.

Se miten sitten näitä käytetään onkin jokaisessa paikassa oma taiteen lajinsa. Mielenkiinnolla seurailen näitä virityksiä joista jotkut ovat ihan hienoja ja hyviä, joidenkin kohdalla voisi sanoa että sillä on jopa huono vaikutus....

Tämä on sitten oma mielipiteeni. Jos valitaan jokin "ajatusmaailma" mitä halutaan kuvata tuolla HOI lehdellä niin pidetään tästä asiasta kiinni pidempään kuin 2 vkoa. Homman voi pistää välillä "katkolle" esim. jos työkiireet estävät oman työn kehittämisen. Sitä ei siis kannata lopettaa siihen kun ensimmäinen ( anteeksi seuraava ) vanhempi hoitaja alkaa motkottaa asiasta. Olen nähnyt näitä muutaman tapahtuvan ja kaikki meni sitten mönkään.

t:LASu

Link to comment
Share on other sites

Ruotsissa on monessa sairaalassa ns. larmsköterska joka ennakkoilmoituksen tultua ainoastaan kirjaa, ja suoraan tietokoneelle. Hyvä systeemi, tietysti täytyy muistaa ettei ruåtsalaiset tiedä henkilökuntapulasta mitään, vaan väkeä on niin paljon ettei sekaan meinaa sopia.

Musta se kyllä toimii hyvin suoraan datalle.

Mutta, EI SE MIKÄÄN HOITOSUUNNITELMA OLE vaan normaali patientjournal-anteckingar

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Guest suojelutyöläinen

hoi hoi moi moi, o hoi...

on joillakin hoito-osastoilla käytössä, se on niinkuin päivittäinen hoitosuunnitelma, jota täydennetään vastuuhoitajan toimesta ns. omanpotilaan hoilehtenä.

sähköisyys huuussissa antaa vielä odottaa itseään.

paperi on toisaalta luotettavampi, ei riipu sähköstä sen toiminta, kuten nyky-yhteiskunnassa jopa liikaakin monet asiat ovat täysin sähkön varassa..

hoihoi...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Guest Melinda

Meillä tehdään hoito ja palvelusuunnitelmat paperille jokaisesta asiakkaaasta ja päivitellää aina tarvittaessa. Meillä on myös monia monia monia monia kaavakkeita mihin saadaan hyvin koottua elämänhistoriaa, hoitohistoriaa, nykytilannetta..

Link to comment
Share on other sites

Guest Wilma

Meillä on vuodeosastolla käytössä hoitosuunnitelma, jonka idean yksi hoitajistamme toi mukanaan Norjasta... On itse asiassa todella kätevä käytössä, vaikka kaikki (yllättäen) eivät täällä samaa mieltä olekaan.

Kuitenkin siitä on helppo poimia potilaan "ongelmat", erityisesti akuuttivaiheessa, ja niihin suunnitellut hoidot. Raportointiakin helpottaa, kun potilaan liikkumiset ym. perusasiat saa poimittua siitä...

Se vaan, että loppujen lopuksi aika harvat sitä lappua täyttää...

EPK on tulossa vasta joskus ensi vuonna, siihen  asti käsinkirjaus jatkuu todennäköisesti entiseen malliin...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...