Jump to content
MAINOS

Triage8/ sedatoitu ptlas


Guest medi

Recommended Posts

Guest medi

Huomasin tossa yhden kumman jutun.

Oli koneessa heroiiniylinnos, ASB:llä.

Oli ollut jo useemman päivän, eli annetut/saadut lääkeaineet aika hyvin kontrollissa.

Otin siitä piruuttani sitten Triage8 pikatestin ("huumeseulan"), sehän näyttää opiaatit, metadonin, THC (tetrahydrocannabinolin),barbituraatit ja trisykliset antidepressantit, bentsodiatsepiinit, amfetamiinin/metamfetamiinin ja kokaiinin.

Poka oli sedatoitu propofolilla ja toi Triage8 näytti positiivista opiaatelle ja jostain syystä bentsoille, vaikka ei taatusti ollu saanu muutamaan päivään muuta kun mainittua propofolia. Vaikka ajattelis jotain vanhaa bentsoa, niin puoliintumisajat tulee vastaan (max. n. 50 tuntia).

Voisko se tulkita propofolin bentsoks, vaikkei se sitä oo?? Barbituraateille näytti miinusta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest täystuho

Oliko potilaalla mahdollisesti myös oligurinen tai jopa anurinen? Meillä oli jokunen aika potilas, jolla viivästynyt herääminen selittyi bentsojen kumuloitumisella ja anurian johdosta eliminoituminen pitkittynyt...

Link to comment
Share on other sites

Guest medi

Siis oliko oliguria tai anuria? Vai siis mikä oligurinen tai anurinen? Tarkoitat varmaan, että oliko poka oligurinen tai anurinen?

Pokalla oli lievä oliguria, totta. Anamneesissa ei bentsoja -tiettävästi-, mutta eiköhän kaikki käyttäjät ole jollain lailla sekakäyttäjiä, l. kaikki kelpaa.

Link to comment
Share on other sites

Guest täystuho

Sorry. Juuri sitä tarkoitin, siis mahtoiko potilas olla anurinen tai oligurinen. Toi suomi tihkaisee välillä niin mahdottomasti, etenkin öitten jälkeen!!! Enpä taida enää uskaltaa Suomeen töihin lähteäkään tälläisenä kielipuolena!!!Hävettää... cry.png

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...