Jump to content
MAINOS

Jokelan uhrien joukossa myös terveydenhoitaja


OldOne

Recommended Posts

Jokelan eilisen koulusurman uhrien joukoissa oli myös koulun terveydenhoitaja. Hoitajat.net haluaa esittää syvän osanottonsa ampumavälikohtauksessa menehtyneen kollegan sekä muiden uhrien omaisille.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Osanotto kaikille osapuolille. Kuulin hetki sitten radiosta, että myös kollega oli uhrien joukossa  cry.png

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Osanotto.

Tunnelma on melkoisen matalalla, olen justiinsa kouluterkalla harjoittelussa.

Jos on jotain valittamista, voitte mennä sanoon mun iskälle.

Link to comment
Share on other sites

Kun kuulin tapauksesta, mieleeni tuli oma opiskeluaika samaisessa lukiossa. Jokelan koulukeskus oli kiva, pieni ja rauhallinen koulu. En osannut kuvitella, etta tallaista voisi tapahtua Suomessa, saati sitten omalla kylalla.

Nykyaan asun ulkomailla ja kyseinen tapahtuma on ollut myos taalla hyvin nakyvilla mediassa. Tapahtumaa on seurannut koko maailma.

Osanottoni omaisille ja voimaa selviytymiseen tilanteesta.

A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof was to underestimate the ingenuity of complete fools.

- Douglas Adams

Link to comment
Share on other sites

Sanattomia ollaan että meillä täällä oikeesti voi sattua tuollaista. Ensireagtino jälkeen kiinnitin huomiota sellaiseen seikkaan kuin kuri. (Tiedän, jokainen reagoi järkytykseen eritavalla ja kait tämä on minun tapa?) Lapset, nuoret ja henkilökunta olivat selvinneet koulusta ulos kukin omalla tavallaan, osa ikkunoiden läpi! Pihalle juostiin hengen hädässä, vastassa oli muutama pelastushenkilökuntaan kuuluva ihminen ja heidän ei tarvinnut kuin kättään heilauttaa kun juoksijat muuttivat suuntaa. Samoin bussiin siirtymiset yms. näytti sujuvan erittäin hienosti. Jos oltaisiin oltu esim. Espanjassa olis uskottavasti toiminta ollut hieman erinäköistä? Samoin vanhemmat jotka ei tienneet lapsistaan... äiti seisoi paikallaan ja itkua pidätellen kertoi että ei tiedä missä lapsi on. Seisoi kun joku luultavasti oli sanonut että "odota siinä, selvitellään asiaa"? Esimerkillistä toimintaa.

Eilinen ilta istuttiin sylikkäin lasten kanssa. Hiljaista oli.

Hei me heilutaan vaan eikä yhtään väsytä...kolmessa vuorossa vuorotta?

Link to comment
Share on other sites

Osanotto kaikille osallisille. Jotenki mä vaan oon ollu sinisilmänen ja kattellu maailmaa ruusunpunaisten lasien läpi, koska olen kuvitellu että Suomi on turvallinen maa, enkä tällasta osannut oikeesti uskoa tapahtuvan.

I'm selfish, impatient and little insecure. I make mistakes, i'm out of control and at times hard to handle, but if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Link to comment
Share on other sites

Jotenkin tuntuu ettei tällaiseen hetkeen löydy oikeita sanoja.

Samanlainen tunne. Hiljainen osaanottoni.

Totuus ei pala tulessakaan.

Link to comment
Share on other sites

Osanottoni kollegan poismenon johdosta... järkyttävä tapahtuma, jota en ymmärrä. Miksi tällaista tapahtuu?

Mieleen palasi väkisin Rauman 1989 tapahtuma ja se tunne, kun viidesluokkalaisena pyöräilin koulusta kotiin kaverin kanssa ja koko ajan pelkäsimme, että ampuja odottaa jossain pusikossa. Meille oli kerrottu hänen piileskelevän metsässä ja kotimme sijaitse aika lailla metsän reunassa. Lapsena asiat tuntuu vielä pelottavammilta kuin nyt. Voimia kaikille Jokelan koululla olleille. Läheisten aikuisten tukea tarvitaan nyt.

Elä, älä ole!

Link to comment
Share on other sites

Osanottoni kaikille, joita tapahtuma koskettaa läheltä ja vähän kauempaa. Erityisesti voimaa menehtyneen kollegan läheisille. :itkee:

Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa kunnioitettiin tänään menehtyneiden muistoa klo 11 pidetyssä muistotilaisuudessa. Koulun johdolle kiitokset reagoimisesta, samoin opiskelijapastorille hänen kauniista sanoistaan.

Optimisti näkee rinkilän. Pessimisti vain reiän.

Link to comment
Share on other sites

Eilinen oli synkkä päivä, osanottoni jokaiselle, joka jäi heitä kaipaamaan. Sanattomana sitä toivoo, että jokaisella on joku joka ottaa syliin ja ettei kukaan jää yksin, vaikka puhuttavaa ei olisikaan.  cry.png

Link to comment
Share on other sites

Lämmin osaanottoni uhrien omaisille ja voimia niille, jota asia koskettaa.

Entisenä kouluterkkarina mietin, että kuinka olisin toiminut tilanteessa. Ehkäpä samoin, kuin hän!

-kynttilä ikkunalla-

Kyllä se siitä!!!

Link to comment
Share on other sites

Kolleegan ja muiden uhrien muisto kunnioittaen.

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Link to comment
Share on other sites

"Aina ei voi tietää onko aikaa

paljon vai vähän,

yht’äkkiä vain huomaa

se päättyikin tähän.

Kun sammuu sydän läheisen

on aika surun hiljaisen."

Syvä osanotto kaikille joita tämä murheellinen tapaus on koskettanut

Link to comment
Share on other sites

Olen pahoillani. Ja sanaton tämän kaiken edessä. Kun ei voi mitenkään ymmärtää, niin ei ole mitään sanottavaa. Osanottoni.

Link to comment
Share on other sites

Sanaton syvän empatian viesti uhrien omaisille, heidän läheisilleen, paikalla olleille, pelastajille ja auttajille sekä muille, joita tapahtuma on koskettanut - ja myös surmaajan läheiset taitavat olla uhreja, eivät syyllisiä.

Ehkä osa palstan lukijoista on jo tuntenut, ettei sitä lintukotoa aina ole, ei ehkä ole koskaan kunnolla ollutkaan, mutta tehnyt silti parhaansa. Yritetään tehdä työtä ja saada silmiä muuallakin avautumaan, että jotain siihen lintukodon suuntaan päästäisiin vielä rakentamaan. Peloilla emme kuitenkaan ehkä rakenna, vaan tuhoamme.

Tämä on varmasti yksi niitä hetkiä, jolloin täytyy muistaa oma ja läheisten jaksaminen. Heillä, joilla läheisiä ei ehkä juuri nyt ole vierellä, riittää hyvin, että myötätunnossa ollaan hetki läsnä.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...