Jump to content
MAINOS

Näkökulma hallituksen roolista


sairashoituri

Recommended Posts

Paljon puhutaan siitä, mitä kokoomus on luvannut ja mikä on valtiovallan vastuu hoitajien palkka-asioissa. Kaikki tietävät, ettei valtio tai hallitus ole työmarkkinaosapuoli, toisaalta valtio rahoittaa kuntia ja asettaa niille vaateita. Myös ero kunnan ja valtion välillä esim. vastuun kannossa on usein lopulta häilyvä.  Lisäksi poliitikot ovat lupailleet mitä ovat. Usein kuulemme poliitikkojen väistelevän vastuutaan juuri toteamalla, ettei valtio tai hallitus neuvottele hoitajien palkoista.

Minusta tilanne on kuitenkin hyvinkin yksinkertainen.

Tehy neuvottelee palkoista KT:n kanssa. KT:n/kuntien tehtävä on tarvittaessa neuvotella hallituksen kanssa siitä, jos kunnat tarvitsevat lisää valtion tukea. Toki voimme, ja pitääkin, esittää mielipiteitämme ja vaateitamme myös hallitukselle, mutta ensisijainen kohteemme tulee olla KT. Voimme myös entistä enemmän painostaa KT:ta vaatimaan hallitukselta enemmän, jos rahat muutoin eivät riitä. Hallitusta kohtaan suunnatut vaateet taas voisi muotoilla useammin sävyyn "Lisää rahaa kunnille!" sen sijaan, että toitotetaan, mitä hoitajat haluavat.

Lopuksi muutama sana oppositiosta. Vaikka hyvin asiamme puolesta monet opposition jäsenet puhuvatkin, itse jätän moiset puheet suurelta osin omaan arvoonsa. Kyse on heille ensisijaisesti hallituksen vastustamisesta, ei meidän etujen ajamisesta. Tilanne olisi todennäköisesti koko lailla samankaltainen riippumatta siitä, mitkä puolueet ovat hallituksessa ja mitkä oppositiossa. Politiikka on aina politiikkaa, tällä hetkellä Tehy ja asiamme on oppositiolle suuren luokan moukari hallitusta vastaan. Se voi huonossa tapauksessa jopa heikentää asemaamme, koska hallituksen on varmasti jopa vaikeampaa nöyrtyä opposition kuin hoitajien edessä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Viisasta tekstiä ja olen samaa mieltä, että oppositio pelaa jo tulevia kunnallisvaaleja. Näyttäisi siltä, että sairaanhoitopiirit ulottavat katseitaan jo hallitukseen päin.

Se jää nähtäväksi, pitävätkö hallituspuolueiden rivit yhä, kun päästään kalkkiviivoille eli lähelle 19.11 ajankohtaa.

Link to comment
Share on other sites

Niin se on. Aikaa kuluu, mutta se kuluu meidän eduksemme. Mitä kiireempi tulee TA puolelle itse asiaa hoitaa, sitä parempi diili meille. Luuletteko todella, että nykyisellä hallituksella olisi kanttia kokeilla joukkoirtisanoutumisen toteutumista?

Link to comment
Share on other sites

Kannattaisi muistuttaa myös kuristaja K:ta ja Viiltäjä V:tä puolueineen, että on kunnallisvaalit tulossa ja jos kuntalaiset ei saa hoitoa kokoomuksen ja keskustan verosekoilujen vuoksi, niin kuntalaiset muistaa sen. Erityisesti jos yksikin potilas kuolee, niin murhaajapuolueen leima pysyy tiukassa, eikä välttämättä lähde eduskuntavaaleihin mennessäkään.

Hallitus on vastuussa siitä kuinka paljon valtionapua kunnille maksetaan. Kun sitä on pienennetty, niin kuntien rahat on tiukalla, minkä vuoksi tulee kuolleita ellei kokoomus ja katainen ala lunastaa äänestäjille antamiaan lupauksia.

Lupauksia siitä että terveydenhuollossa on riittävästi hoitajia, laittamalla palkat ajantasalle.

Link to comment
Share on other sites

OT tunnustus: Jyrki Kataisen henkilökohtainen avustaja on yksi parhaista ystävistäni  :D tää ei muuten ole vitsi

Ajat muuttuvat- muutu sinäkin!

Link to comment
Share on other sites

OT tunnustus: Jyrki Kataisen henkilökohtainen avustaja on yksi parhaista ystävistäni  8) tää ei muuten ole vitsi

Käske sanomaan terkkuja foorumin porukalta... Tietää varmasti millaisia  :D

Link to comment
Share on other sites

OT tunnustus: Jyrki Kataisen henkilökohtainen avustaja on yksi parhaista ystävistäni  :-X tää ei muuten ole vitsi

Käske sanomaan terkkuja foorumin porukalta... Tietää varmasti millaisia  :D

Kyllä se tietää,meillä on ollut hauskoja hetkiä keskenämme tästä aiheesta. Se kun sattuu käsittelemään ministeri kataisen paskapostin  8)

Ajat muuttuvat- muutu sinäkin!

Link to comment
Share on other sites

OT tunnustus: Jyrki Kataisen henkilökohtainen avustaja on yksi parhaista ystävistäni  :-X tää ei muuten ole vitsi

Käske sanomaan terkkuja foorumin porukalta... Tietää varmasti millaisia  :nauraa:

Kyllä se tietää,meillä on ollut hauskoja hetkiä keskenämme tästä aiheesta. Se kun sattuu käsittelemään ministeri kataisen paskapostin  ;D

Kehota sitä "vahingossa" joku päivä suodattamaan asiapostin ja pistämään "paskapostin" perille.

"Teen tätä työtä rahasta, jos kaipaat pyyteettömyyttä, hommaa koira"

Link to comment
Share on other sites

OT tunnustus: Jyrki Kataisen henkilökohtainen avustaja on yksi parhaista ystävistäni  ;D tää ei muuten ole vitsi

Eikö se ole muita töitä löytänyt? Eihän se tietenkään sun kaveris vika ole. Auta sitä pysymään ihmisenä.

Link to comment
Share on other sites

Guest satakieli

En usko, että hallitus päästää tilannetta siihen, ettei 19.11. olisi sopimusta, vaan lopulta pitkin hampain antaa kunnille lupauksen lisärahoituksesta.

Oletetaan, ettei sopimukseen päästäisi ajoissa ja irtisanoutumiset realisoituvat. Ensimmäisten tuntien aikana terveydenhuolto kriisiytyy, sillä tuplavuoroa tekemään jääneet hoitajat eivät pysty jatkamaan triplavuoroa (ns. inhimilliset rajoitteet tulevat vastaan). Potilasvahinkoja ei voi estää. Kuolemantapauksia ilmaantuu. Siinä vaiheessa hätäsovinnonkin rustaaminen vie liikaa aikaa. Rahaa saadaan yllättäen lisää palkkoihin, mutta jo syntyneitä vahinkoja ei enää saa tekemättömiksi.

Kansakunnan syyttävä sormi osoittaa ensiksi tietysti hoitajiin, kun kuolemantapauksia ilmaantuu. Veikkaan, että se sormi kääntyy kuitenkin lopulta siihen suuntaan, josta ratkaisu syntyy, eli hallitukseen. Ihmiset nimittäin kysyvät silloin aiheesta, miksei sitä rahaa voitu antaa ajoissa, kun se kuitenkin jouduttiin antamaan. Lopullisen vastuun kantaa silloin hallitus. Eli jos Katainen, Vanhanen ja kumppanit haluavat 6.12. jonottaa presidentinlinnaan ministereinä, he tulevat kuntia vastaan palkankorotusten rahoituksessa, ja ajoissa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...