Jump to content
MAINOS

vuosilomat lakon aikana


trikki

Recommended Posts

Meidän talossa yh ei ole vielä vahvistanut talven lomia. Ihmettelin kun piti erikseen tehdä loma-anomus lokakuun lomalle, nyt ymmärrän. Työantaja panttaa vahvistamista tahallaan.

Jos lomia ei ole vahvistettu ennen lakon alkamista, työntekijä menettää lakon alle jääneet lomapäivät. Jos lomat ovat jo vahvistettu ja loma jää lakon alle, niin työnantaja on velvollinen antamaan loman jälkeenpäin. Näin ymmärsin Tehyn sivuilla käydessäni ja kysymyksiä-vastauksia lukiessani.

Tehyläiset, käykäähän sivuilla kirjautuneena ja laittakaa yhteystietonne kuntoon.

"Kyllä on jännittävää elää,ajatteli Muumipeikko. Kaikki voi hetkessä kääntyä ylösalaisin-ilman mitään syytä."(Muumipappa ja meri)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Näin olen minäkin asian ymmärtänyt.

Kerran luulin notta olin vääräs mutta sitten huomasinkin notta erehryyn.

Link to comment
Share on other sites

En ole nyt täysin varma saako näin tehdä mutta kopsin tuolta tehyn sivuilta faktatietoa tästä asiasta:

Lakon vaikutus vuosiloman ansaintaan

Lakkoaika ei ole työssäolon veroista aikaa. Jos työntekijä/viranhaltija ei ole työskennellyt lakon vuoksi kalenterikuukauden aikana vähintään 35 työtuntia tai 14 työpäivää, tältä kuukaudelta ei ansaita vuosilomaa.

Lakon vaikutus vuosiloman sijoittumiseen

Jos vuosiloma on alkanut ennen lakon alkamista, ei alkanut loma keskeydy. Lakon aikana pidetyt vuosilomapäivät otetaan huomioon työpäivien veroisina päivinä tulevaa vuosilomaa laskettaessa eli niiden ajalta ansaitaan vuosilomaa.

Vuosilomaa ei voida määrätä alkavaksi jo alkaneen lakon aikana.

Jos lakko alkaa ennen vahvistetun vuosiloman alkamista, peruuntuu vuosiloma automaattisesti, ellei työnantajan ja työntekijän kesken muuta sovita. Kun lakon kestäessä alkavaksi suunniteltu vuosiloma peruuntuu, työnantaja on velvollinen antamaan peruuntuneen vuosiloman myöhemmin. Jos lakko päättyy kesken vuosiloman, työntekijä/viranhaltija jää suoraan vuosilomalle.

sairaanhoidon sekatyöläinen

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...