Jump to content
MAINOS

Kela ja Fujitsu Services Oy sopimukseen


OldOne

Recommended Posts

Kela ja Fujitsu Services Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen terveydenhuollon valtakunnallisen tietojärjestelmän toteutuksesta. Sopimuksen mukaan Fujitsu toimittaa Kelalle kansallisen potilasarkiston ja sähköisen lääkemääräyksen toteutuksessa tarvittavat tietojärjestelmät.

Kela nimettiin viime vuonna sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisten tietojärjestelmien toteuttajaksi. Tarkemmin järjestelmät ja Kelan tehtävät kuvataan laissa sähköisestä lääkemääräyksestä ja laissa asiakastietojen sähköisestä käsittelystä, jotka astuivat voimaan keväällä ja kesällä.

Kela järjesti tietojärjestelmien toteutuksesta alkuvuonna avoimen tarjouskilpailun, jonka perusteella toimittajaksi valittiin Fujitsu Services Oy:n johtama konsortio. Nyt sopimusneuvottelut on saatu päätökseen ja mittava hanke käynnistyy.

Sopimuksen mukaan tietojärjestelmät rakennetaan kahden vuoden aikana. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan järjestelmät sähköisen lääkemääräyksen toteuttamiseksi. Ensimmäiset sähköiset reseptit on tarkoitus kirjoittaa syksyllä 2008. Toisessa vaiheessa rakennetaan sähköinen potilastiedon arkisto, jonka käyttöönotto alkaa myös vuoden 2008 lopussa.

Järjestelmien käyttäjiksi tulevat kaikki apteekit sekä julkinen ja yksityinen terveydenhuolto huhtikuuhun 2011 mennessä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Pelaakohan tuo systeemi yhteen mm. Effica:n kanssa?

Tulee toimimaan kaikkien käytössä olevien sähköisten sairauskertomusjärjestelmien kanssa. Idea on se, että Kela alkaa ylläpitämään kaikkien Suomalaisten sähköisiä sairauskertomuksia. Sitten Rovaniemellä tk-lääkäri pääsee katsomaan mitä potilaasta on kirjattu esim. Meilahden sairaalassa.

Parantaa potilaiden hoitoa kun päästään valtakunnallisesti kaikkiin potilaiden sairauskertomusteksteihin käsin mistä paikasta tahansa.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

huh.gif Mitähän tuo tietoturvavaltuutettu (vai mikä hyypiö se olikaan...) mahtaa taas tuohon kommentoida?

Nytkin tuntuu että tietojärjestelmät vuotaa ja potilailta täytyisi kysyä melkoinen lupapino että tietoja saa lukea/kirjoittaa/jakaa/pyytää toisesta hoitolaitoksesta. Meillä juuri suljettiin oma tietojärjestelmä niin että henkilökunta ei näe hiivatti enää edes omia käyntitietojaan/labrojaan, nekin täytyy hattu kourassa mennä pyytämään työterveyshoitajalta.

Link to comment
Share on other sites

Luonnos tietosuojasta käydään tietääksen läpi parin viikon sisällä. Joten kyllä se kiva setä tahi täti siellä tietosuojassa tulee olemaan iloinen. =).  Mutta täytynee korjata yksi kohta. Tuo mitä tarjotaan on vain "tietovarasto" ei mitään sen kummenpaa. Se sitten millä sitä katsotaan on jo aivan toinen asia ja toisten toimittajien puuhaa.

Eli yhteensopivuus tule olemaan niin Pegan , Effican ja Oberonin ( mirandan ) välillä. Muista ohjelmista en tiedä...

t: Täällä taas =)

Link to comment
Share on other sites

Koskahan me päästäs siihen että kaikissa suomen sairaaloissa olis samat softat käytössä. Ja että ne olis edes suunnilleen valmiita ja testattuja softia.

Link to comment
Share on other sites

Koskahan me päästäs siihen että kaikissa suomen sairaaloissa olis samat softat käytössä. Ja että ne olis edes suunnilleen valmiita ja testattuja softia.

Ei varmaan ikinä. Liikaa voitelua ja politiikkaa välissä. Myös joillakin ajan kanssa guruituneilla ihmisillä on taipumus muuntua konsulteiksi, sotkea sairaaloiden hallinnon päät tarjoamillaan palveluilla/ohjelmistoilla ja viedä rahat. Aika velikultia...

-tule turma tuonen tietä, pikku reppu selässä, pikku kirves kontissa. Napsauta sillä ohtaan, justiinsa nokan kohtaan-

Link to comment
Share on other sites

ja pelkkä laki estää yhden järjestelmän mahdollisuuden. Ei saa olla monopolia. Ja tuo yksi toisi vain lisää ongelmia. Se mikä on tärkeää olisi yhdenmukaiset työprosessit niin että hirveitä eroja ei olisi. Pelkästään tämäkin on jo hoitotyössä täysin mahdotonta. Niin ja sitten tulevat nuo hmm hiukan vanhemmat ihmiset =). Heille tietokone muutenkin on vaikea asia. Tai no ei kaikille mutta kovaäänisemmät ovat yleensä niitä joiden käyttötaidot ovat mitä ovat.

t: WV

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...