Jump to content
MAINOS

Tehostettu palveluasuminen


Kipusisko

Recommended Posts

Työskentelen nyt vajaata vuotta tehostetussa palveluasumisessa ja minua kiinnostaa minkä kuntoisia asukkaita muualla hoidetaan kyseisessä palvelumuodossa?Kuuluuko hoitajille siivous, tiskaus, ruuan jako yms.?

Miten on lääkäripalvelut saatavilla, minkälaisissa tilanteissa laitatte asukkaan tk päivystykseen , oletatte että asukas saa jostain toisesta yksiköstä paikan ja katsotte ettei kykene enää kotona asumaan tehostetun palveluasumisen turvin.

Kertokaa työskentelettekö yksityisellä vai kunnan tai kaupungin palveluksessa.

Työskentelen yksityisellä ja meillä lähetetään asukas herkästi tk päivystykseen asukaan mennessä huonompaan kuntoon. Lääkäri käy harvoin joka toinen viikko ja nyt kesällä harvemmin.Varsin hoidettavia on useita eli palvelukokonaisuus 5 kuuluvia. esim.Hoidetaan nostolaitteilla, syötettäviä ja täysin hoidettavia siis.Siivouspalvelut on ostettu meillä muualta mutta tiskaus ja roskien vienti kuuluu meille. Myöskin ruuan jako kuuluu ja tietysti turvahälytyksiin vastaaminen ympäri vuorokauden.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
MAINOS

Työskentelen myös tehostetun palveluasumisen yksikössä, kyseessä on vanha vanhainkodin osasto ( muutettu v. 2000 palveluasunnoiksi)

Meillä ei hoitajien tarvitse siivota, eikä jakaa ruokaa. (Hoitotyötä aivan tarpeeksi) Pyykkiä pestään öisin. (Ei lakanapyykkiä)

Kyseessä on kunnallinen työnantaja.

eli lääkäri käy kaksi kertaa viikossa meillä, lisäksi akuuteissa jutuissa voi soittaa omalle lääkärille tk:hon tai sitten lähetetään eteenpäin jos tilanne sitä vaatii. Myös asukkaan/omaisten mielipide vaikuttaa.

Link to comment
Share on other sites

Työskentelen yksityisellä. Meillä hommiin kuuluu asukkaiden perushoito sisältäen saunotukset yms, siivoukset asukkaiden kotona sekä palvelutalon tiloissa, ruuan jako ja puurojen teko, vaatteiden ja lakanoiden pesu, silittäminen, roskien vieminen, viriketoiminnan pitäminen...kaikki siis mitä työtä voi vaan olla. Kaikkia lääkkeitä ei sentään tarvitse jakaa dosetteihin, vaan tulevat pusseissa. Käytämme asukkaita myös ulkoilemassa sekä avustamme esim. lääkärireissuilla.

Lääkäri on terveyskeskuksen omalääkäri. Hänelle saadaan suht hyvin tilattua aikoja kun tarvitaan. Lisäksi meillä on oma sairaanhoitaja, joka siis hoitaa pääasiassa lääkärin kanssa asioimiset ja pienissä jutuissa neuvoa voi häneltä kysyä. Päivystykseen lähetetään/112 soitetaan, jos on akuutti tilanne, eikä neuvoa voi mistään muualta kysyä/apua saada. Tälläisiä tilanteita on aika harvoin, käsittää siis sairauskohtaukset, kaatumiset.. Väki vaihtuu meillä harvemmin, mutta jos asukas menee huonoon kuntoon eikä ole enää palvelutalo kelpoinen, hänelle hankitaan joko lääkärin kautta oikea paikka taikka sitten sellaisen toimiston, joka meille asukkaat "valitsee".

Link to comment
Share on other sites

Niin ja lisäksi lääkehoidosta lab näytteiden otosta vastaa sairaanhoitaja.Viriketoiminta kuuluu kaikille.Tuolijumppaa, lukupiiriä, bingon pitämistä, ulkoiluttamista, juhlien järjestämistä:juhannus, vappu, joulu tms.

Jos omaiset ei pääse viemään Tk.hon niin tällaisissa tapauksissa mennään mukaan.

Pyykin pesu yövuorossa, saunottamiset, suihkuttamiset.

Turvahälytykset ovat useiimmiten avustamista wc:hen ja takaisin.Löytyy myös viinipullon avaamista,liköörin pullottamista, naulan hakkaamista seinään tauluille, tv:n äänen säätöä pienemmälle tai isommalle, lasi tippunut lattialle tai pilli niin käyt nostamassa sen yms.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Aika huonokuntoisia ihmisiä asuu palveluasunnoissa. Eikö se tule asukkaille jonkin verran kalliimmaksi kuin vanhainkoti?

Maksavat asunnoistaan vuokran, palvelukokonaisuudeta riippuen  mitä pakettiin kuuluu sitten sen, kuinka monta käyntiä ja hoidollinen asukas on,kuuluuko ruokapalvelu ja siivouspalvelu tuo hinnoitteluun lisää maksua.Koko kakku voi maksaa tosi paljon asukkaille.Jos asukas menee huonoon kuntoon ja joutuu TK vuodeosastolle tai sairaalaan niin hän maksaa kahteen paikkaan silloin. Tietysti palvelumaksuihin tulee katkos mutta vuokran maksuun ei tule mutta niinhän se on muillakin kotona asuvila.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...