Jump to content
MAINOS

Kunta maksaa, lääkäri jaksaa!!


Stigma

Recommended Posts

Terveisiä erityisesti Vantaan ja Imatran sairaanhoitajille sekä TEHY:lle! Bongasin tämän toiselta keskustelupalstalta. angry.png

Mediuutiset 23.3.2007: Kunta maksaa, lääkäri jaksaa!

"Yhä useampi kunta yrittää ratkoa lääkäripulaansa rahan avulla.  ;)

- Jo yli puolet terveyskeskuksista maksaa lääkäreille työehtosopimuksen päälle lisäkorvauksia, arvioi Lääkäriliiton neuvottelupäällikkö Mikko Kangas.

Käytössä on monenlaisia malleja. Yleisintä on maksaa lääkärille noin 15 euron suuruinen käyntikorvaus oman väestövastuualueen ulkopuolisesta potilaasta. Osa kunnista maksaa korkeampaa palkkaa kuin virkaehtosopimus määrää.

On myös kuntia, joissa on palattu omalääkärijärjestelmästä 37 tunnin työaikaan. Omalääkärillä kun ei ole määrättyä työaikaa.

Tuoreimpia lisäpalkan maksajia ovat Imatra ja Vantaa.

Imatran sosiaali- ja terveyslautakunta päätti tiistaina korottaa lääkäreiden kuukausipalkkaa tuhat euroa. Kaupunki toivoo saavansa palkankorotuksen avulla lääkärit neljään tyhjillään olevaan virkaan. Lisäpalkan kaupunki uskoo sitouttavan lääkärit paremmin työhönsä ja auttavan Imatraa vähentämään vuokralääkäreiden käyttöä.

Vantaa on maksanut maaliskuun alusta lääkäreilleen 15 euron käyntikorvauksen potilaasta, joka on lääkärin oman väestövastuualueen ulkopuolelta. Vantaalla on 15 väestövastuualuetta eli yli 30 000 asukasta ilman omalääkäriä.

Esimerkkejä:

Kuusamo: Joillakin lääkäreillä 50-100€ henkilökohtainen lisä kuukausipalkassa.

Jyväskylä: 18€ käyntipalkkio oman väestövastuualueen ulkopuolisesta potilaasta.

Hämeenlinna: Jos terveysasemalta puuttuu lääkäri yli 2 vko, lisätöitä tekevät lääkärit saavatn. 15€ käyntipalkkion vastuualueensa ulkop. potilaasta.

Turku: Jos terveysasemalta puuttuu lääkäri yli 1kk, lisätöitä tekevät lääkärit saavat joko käyntipalkkioita tai kiinteää henkilökohtaista lisää.

Rovaniemi: Syrjäseutukorotus 420,67€, joka on yhdistetty tehtäväkohtaiseen palkkaan. Lisäksi tehtäväkohtaisesta palkasta 10% harkinnan varainen lisä.

Pieksamäki: 14€ käyntipalkkio oman väestövastuualueen ulkop. potilaasta.

Imatra: N. 1000€ korotus kk-palkkaan. Siitä 650€ henkilökohtaista lisää, loput käyntipalkkioista ja kannusterahasta sähköisen järjestelmän käyttöön.

Lappeenranta: 20€ käyntipalkkio oman vastuualueen ulkop. potilaasta.

Vantaa: 15€ käyntipalkkio oman väestövastuualueen ulkop. potilaasta. 2,58€ hoito-ohjeista puhelimitse, resptien uusimisesta ja laboratoriokokeiden tulkinnasta."

Link to comment
Share on other sites

No, kohta ollaan pisteessä jossa hoitajallekin joudutaan maksamaan vähän lisää jotta hän jaksaisi (tulla töihin ylipäätään).

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...