Jump to content
MAINOS

Haastattelutehtävä sairaanhoitajalle


Vieras: Apua tarvitseva

Recommended Posts

Vieras: Apua tarvitseva

Moikka!

Voisiko joku sairaanhoitaja (työskentelee mielellään osastolla) vastata muutamaan kysymykseen liittyen osaston hygieeniaan? Täytyisi saada yksi koulutehtävä tehtyä ja tähän hätään en ketään sairaaanhoitajaa ole tavoittanut, joka osastolla työskentelisi. Suluissa on hieman tarkentavia kysymyksiä, mutta kertokaa mitä mieleen tulee tähän liittyen! Kiitos, jos voit auttaa!😊

Kysymykset olisi seuraavat:

-Miten osastolla huolehditaan infektioiden seurannasta ja raportoinnista? (millä aikaväleillä seurataan, käykö hygieniahoitaja, kuka seuraa, kuka raportoi, mistä raportoidaan)

-Mitkä ovat käytännön haasteita infektioiden hoidossa ja torjunnassa osastolla? (onko kaikki työntekijät ajantasalla osaston tapahtumista, omaisten ohjaus, onko tarpeeksi tietoa torjunnasta)

-Eristyspotilaan hoidon suunnittelu ja toteutus (yhteiset käytännöt, omaisten ohjaaminen, varotoimet, mitä täytyy ottaa huomioon, hoitopolku?)

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Yleensä infektioiden esiintyessä niitä epäillään, otetaan tarvittavat seurantakokeet ja suojaudutaan suojavarusteisiin kunnes koetulokset ovat tulleet. Hygieniahoitajan kanssa ollaan yhteydessä ja hän yleensä neuvoo miten suojautua ja miten eristää osastoa. Infektioiden havaitsemiseen osallistuvat kaikki hoitajat oli kyse sitten haavainfektiosta tai vatsatauti/influenssaepäilystä.

Infektiohoitaja kerää infektiotilastoja ja muodostaa sen perusteella kalvosulkeiset muulle sairaalalla niin voidaan seurata esim kuinka paljon mitäkin tarttui minkäkin vuoden aikana. Yleisin meillä on vatsatautiepidemia ja pahin sellainen oli vuonna 2016, jolloin koko osasto laitettin täys sulkuun eli ei omaisia tai ulkopuolisia koko osastolle. Hoitajat ja potilaat suojautuivat noudattamalla käsihygieniaa sekä eristyksillä..

Haasteena on pitää mahdollinen infektio/epidemia hallinnassa, jolloin se ei saisi mahdollisuutta levitä muihin osastoille. Tämä suojaaminen, asioista tiedottaminen ja tietynlainen osaston käytön rajoittaminen tuovat omat haasteet niin hoitajien, omaisten kuin potilaiden parissa. Esim. hoitaja A ei voi tulla sijaistamaan infektiopotilaan luo, jos hänen seuraava työkomennus on lastenosastolla  (näin karkeasti sanottu)

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • The title was changed to Haastattelutehtävä sairaanhoitajalle
MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...