Jump to content
MAINOS

I.V. -kanyylit.


Jizis

Recommended Posts

Minä kun tykkään miettiä kaikenlaista...

Mikä on palstamme lukijoiden mielestä paras I.V. -kanyyli?

Onko Braunin valmistama Vasofix hyvä (meillä käytössä polilla ja sitä kautta siis myös lanssissa)?

Vai onko BD:n Venflon ykkönen?

Musta hevonen kenties..?

Kun kanyylitoimittaja meillä vaihtui, alkoivat, ainakin meillä, puheet siitä, että kanyloitavuus olisi huonompi jne. että eroja siis olisi paljon..itse en välttämättä allekirjoittaisi tuota..koskapa Vasofix sujahtaa suoneen samallalailla kun se Venflonkin. Enimmäkseen nyk. kanyyliä moittivat todella kokeneet hoitajat, kuten anestesiahoitajat.

Mene ja tiedä, mutta nyt, arvoisat lukijat, omia kokemuksia ja kommentteja aiheesta.

"Se tietää kakkossakulle taas uikkukyytiä ku ykkönen on keikalla"

- Vanha suomalainen kansanviisaus -

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Noita BD:n tuotteita on meidän yksikössä käytössä. Mitään eroa minkään muun valmistajan tuotteisiin en ole huomannut. Kaikki ne sujahtavat (tai ovat sujahtamatta) suoneen yhtä helposti. Ainoa ongelma on meikäläiselle tullut turvakanyyleistä, niitä mä en osaa käyttää. Liikaa liikkuvia osia mun mielestä.  :(

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Meillä BD:n kanyylejä lanssissa. En oo kyllä huomannu muihin merkkeihin mitää eroo... Lainaten edellistä kirjoittajaa; "Kaikki ne sujahtavat (tai ovat sujahtamatta) suoneen yhtä helposti."

Meillä muutenki lanssissa kaikki neulat, ruiskut ja kanyylin kiinnitystarrat yms. ovat BD:n tuotteita.. kaikki  tähän mennessä toimivia...  :(

Onkos täällä kellään kokemusta muunlaisista/-merkkisistä kanyylin kiinnitystarroista?

mikä mä oon?

Link to comment
Share on other sites

Polilla on käytössä BD:n kanyylit, joissa integroitu 3-tie hana. Jotenkin tuntuu nakkisormiin sopivan tuo malli aika kivasti. Tosin Eipä siinä suurta eroa ole Braunin normaalikanyyleihin, joita taas lanssissa käytössä.

Link to comment
Share on other sites

J&J:n Optiva 2 oma suosikki, jotenkin liukkaammin uiva kuin muut tuntuu olevan. Se Terumon jokumikäolikaan taas tuntuu sitten jäykimmältä vastaan tulleista. Optivasta vaan puuttuu valkoinen koko käsittääkseni.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Muista merkeistä en sano mitään, mutta Terumon kanssa on ollut jonkin verran ongelmia. Niissä on tullu joitakin yksilöitä vastaan missä on ollu teräviä reunoja yms.  Taitaapi olla Terumo muuten halvempi kuin moni kilpailijansa...? Ymmärtääkseni tästä syystä niitä käytetään monessakin paikassa vaikka ongelmat Terumossa taitaa olla aika monen tiedossa.

Link to comment
Share on other sites

Pari kertaa on tullut vastaan muutama erä B-D:n kanyyleita, joissa neula on jumissa kanyylin sisällä. Eivät lähde irti sitten millään. Laatikot vaan takaisin maahantuojalle. Muiden valmistajien kohdalla en ole törmännyt samaan. Johnsonin kanyylit ovat mielestäni aika hyviä. Niissä on pehmeät reunat, hyvä portti jne. Mutta ei niissä eri valmistajien malleissa ole nyt niin paljoa eroa toisiinsa. Toiset sopii vain toisten käteen paremmin kuin toiset.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Hei! Mun käsittääkseni vasofixin kärki on teroitettu eri kulmaan kuin venflonin. Minä ainakin pistin aluksi vasofixillä helpommin läpi kuin tuolla toisella...

Link to comment
Share on other sites

Molemmat käytössä, mutta henkilökohtaisesti käytän huonosuonisille ja tiheästi iv-hoitoja saaville (sytostaatit) Braunin vasofixiä:  Neulaosa lyhyempi, joten menee kimuraiseenkin suoneen paremmin.

Tässäpä warsinaenen savolaenen tehosekoitin.....

Link to comment
Share on other sites

Itse en ole käytössä juurikaan eroja huomannut. Joko menevät tai ovat menemättä. Joskus laatikkoon on eksynyt muutama susi, mutta harvemmin.

Naisen täytyy olla kaksi kertaa niin pätevä kuin miehen, jotta häntä pidettäisiin puoliksikaan niin hyvänä. Onneksi se ei ole vaikeaa.

Link to comment
Share on other sites

Guest toppahousu

Onkos kenelläkään kokemusta hyvistä turvakanyyleistä? Pariin olen törmäänyt ja kumpikaan ei ollut erityisen hyviä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä käytössä Braunin vasofix safety kanyylit. Ongelmia ei ole ollut ja turvakärki etenkin lanssihommissa on todella hyvä. Muista turvakanyyleista ei kokemuksia...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...