Jump to content
MAINOS

Uusi lääkelaki


dino

Recommended Posts

Huhtikuun alussa tulee voimaan laki, jonka mukaan apteekin on pääsääntöisesti vaihdettava lääkärin määräämä lääke halvimpaan tarjolla olevaan vaihtoehtoon. Samassa laissa kuitenkin annetaan lääkäreille oikeus kieltää rinnakkaislääke lääketieteellisin ja hoidollisin perustein.

Mikähän tässä muuttuu? Kun tiedämme miten lääkärit ovat taloudellisesti ja henkisesti "sidoksissa" vanhoihin tuttuihin lääkefirmoihin/edustajiin ja niihin mukaviin pikku etuisuuksiin, niin uskallan väittää että vanha meininki jatkuu ja mummot ostavat edelleen samat vanhat lääkkeensä kuin ennenkin.

Idea on laissa hyvä, mutta näyttäisi että jälleen kerran on jätetty porsaan mentäviä reikiä siihen.

Aiheeseen liittyvää:

http://www.helsinginsanomat.fi/arkisto/juttu.asp?id=20030116TA5

http://www.helsinginsanomat.fi/arkisto/juttu.asp?id=20030116TA1

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Veikkaan myös,etta vanhemman rotaation ihmiset ostavat samat laakkeet kuin aikaisemminkin.Uudistus on tietysti kansantaloudellisesti jarkevaa.

No comments

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kuihkahan käy kun apteekkari yrittää selittää mummolle että sama lääke mutta eri nimi ja paljon halvempi 8).

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

Toivottavasti tolla saataisiin pientä kilpailua alalle. Yhden työkaverin kanssa juteltu, josko kunnallinen apteekki saisi hinnanlaskua aikaan. Esim sairaalan yhteyteen apteekki, saisi potilas amalla käynnillä myös lääkkeet ostettua, eipä tarttisi edestakas sukkuloida kipeänähuh.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Ehkä meillä on tullut halvemmat vatsantoimitus lääkkeet (pussit veteen sekoitettavat) on jos minkälaista merkkiä jokaiselle jotain.

Myös lääkkeitä on tullut lääkekaappiin et ei enää tiedä mitä ne on ja mihin tarkoitukseen.Pitää ihan katsoa tuoteselostukseen.

Link to comment
Share on other sites

No se on sellasta se elinikäinen oppiminen. Tosin jos mulla olis valtaa niin lääkepurkeissa olis ainoastaan mustalla tekstillä, valkosella pohjalla vaikuttava aine, vahvuus, muoto, eränumerot ja muut pakolliset, sekä mahdollisesti muutama yleisin indikaatio. Valmistajan nimi vaikka pienellä johonkin pohjaan.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...