Jump to content
MAINOS

Seuren sairausajan palkka


Vieras: audrey

Recommended Posts

Tiedätkö miten Seure maksaa sairastumisen ajalta palkkaa?

Tuleeko jo eka päivästä toimittaa lääkärin tai terveydenhoitajan todistus?

Jos sairastuu vapaiden jälkeen..miten palkkaus hoituu. Muistelen että saa olla tietty määrä vapaita edeltävästi että maksetaan palkkaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Seuren sivuilta löytyi seuraavaa.. ( http://www.seure.fi/Page/61af2416-78f8-40cf-b5b3-c52333f3bcf7.aspx )

Enintään 15 kalenteripäivän työsuhteet:

LUKU 5 SAIRAUSAJAN PALKKA

17 § Sairausloman palkallisuus

Työntekijällä on työsopimuslain 2 luvun 11 §:n 1 momentin mukainen oikeus palkalliseen sairauslomaan työsuhteen kestäessä, jos hän on sairaudesta, viasta, vammasta tai työtapaturmasta johtuvan työkyvyttömyyden vuoksi estynyt tekemästä työtään. Työsuhde katsotaan työsuhteen jatkumista tarkasteltaessa poikkeuksellisesti yhdenjaksoiseksi, jos eri työsuhteet seuraavat välittömästi toisiaan ilman yli 3 päivän keskeytystä. Työkyvyttömyydestä on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus ja enintään 3 päivää kestävässä sairauslomassa lääkärin tai terveydenhoitajan antama todistus.

16 päivää tai pidemmät työsuhteet:

LUKU 5 TYÖLOMA

85 § Työ-/sairausloma

1 mom. Työ-/sairausloma, oikeus saada

Työntekijällä on oikeus saada työlomaa (sairauslomaa), jos hän on sairaudesta, vammasta tai tapaturmasta johtuvan työkyvyttömyyden vuoksi estynyt hoitamasta työtään.

2 mom. Todistus työkyvyttömyydestä

Työkyvyttömyydestä on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus. Työkyvyttömyys voidaan osoittaa myös muulla luotettavalla tavalla enintään 3 päivää tai työnantajan tekemän päätöksen perusteella pitemmänkin aikaa kestävän työkyvyttömyyden osalta, jollei sairausloman myöntäjä katso lääkärintodistuksen esittämistä näissäkin tapauksissa erityisestä syystä tarpeelliseksi.

3 mom. Sairausloman myöntäminen

Sairausloma myönnetään ilman eri hakemusta työnantajalle toimitetussa lääkärintodistuksessa mainituksi tai muulla 2 momentissa mainitulla tavalla selvitetyksi ajaksi.

86 § Sairausloma-ajan palkka

1 mom. Palkallinen sairausloma

Työntekijällä on saman kalenterivuoden aikana oikeus saada sairausloman ajalta varsinainen palkkansa 60 kalenteripäivän ajalta ja sen jälkeen kaksi kolmasosaa (â…”) varsinaisesta palkastaan 120 kalenteripäivän ajalta.

2 mom. Sairausajan palkallisuuden edellytykset

Edellytyksenä sairausajan palkan saamiselle on, että työsuhde on välittömästi ennen sairauslomaa jatkunut keskeytymättä vähintään 60 kalenteripäivää. Jos työntekijän työsuhde ei ole jatkunut 60 kalenteripäivää ennen sairausloman alkamista, hänellä on oikeus saman kalenterivuoden aikana saada sairausloman ajalta varsinainen palkkansa 14 kalenteripäivän ajalta, jonka jälkeen ei suoriteta mitään palkkaetuja.

Että semmottiis..

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...