Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest sairaanhoitaja

Hoitotyön prosessi?

Recommended Posts

Guest sairaanhoitaja

Miten hoitotyön prosessi toimii käytännössä? Onko se hyvä malli kirjaamisen pohjana? Kertokaa kokemuksianne! Kiinnostaisi tietää miten jo aikoja sitten tullut malli edelleen elää käytännössä. Vai elääkö se?

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiituska35

Vastaus on juuh ja eih ::)

Toisaalla toimii ja toisaalla sitten ei ollenkaan....

Käytännössä tarkoittaa yleensä vain hoidon tarpeen määrittelyä ja hoidon suunnittelua (väkisin yrität miettiä jotain sinne lomakkeen yläreunaan). Toteutushan nyt toteutuu helposti mutta arviointi jää kyllä erittäin vähäiseksi- ainakin oman kokemukseni mukaan..

Ja liian helposti hoitosuhteen alussa kirjatut hoitotyön päätavoitteet jäävät elämään omaa elämäänsä hoitosuhteen loppuun asti. Enemmän pitäisi tehdä väliarviointeja ja määrittää hoidon tarpeita uudelleen. . Ja tietysti hoitosuhteen loputtua pitäisi tehdä arvio hoitotyön prosessin toteutumisesta- Jaa ja näillä henkilöstömitoituksilla vai?? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ladytakkutukka

Akuuttihoidon puolella kirjaamisessa näkyy potilaan ongelmat,hoidon toteutus ja arviointi.Sinällään hoidon tavoitteita ei kirjata.Potilaan hoidon ongelmat näkyvät siinä kun kirjaan potilaan tulotilanteen,esim.kuvailen kivun ja henkisen tilan.Hoidon toteutus eli auttamismenetelmät näkyy siinä kun kirjaan mitä on tehty,esim.kipulääkkeen antaminen tai potilaan ohjaus.Hoidon arvointia toteutetaan ja se kirjataan potilaan seuranta kohtaan,esim.onko kipulääke auttanut.Usein käytän myös VAS-asteikkoa.Mielestäni siis siellä taustalla näkyy tämä hoitotyön prosessi mut ei sitä ajattele sellaisena,kun se on aika tarkalleen sitä mitä käytännössä tehdään.Mitään ylimääräisiä hömpötyksiä ei ole aikaa kirjailla tai pohtia potilaan hoitoa hoitotyön prosessin valossa.Kirjaamisesta olen pirun tarkka tyttö."Sitä mitä ei ole kirjattu,ei ole koskaan tehty".

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...