Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Fiu

Lyrica

Recommended Posts

Fiu

Kohtuu uus lääke tämä Lyrica. Mutta mitenkäs se sen vaikutus menikään? Muistanko oikein, että menee n. pari vko, ennen kuin haluttu vaikutus saadaan? <- Ja tästä johtuen annostustakin nostetaan (muistaakseni) viikon välein?Pharmaca ei oo nyt just käsien ulottuvilla ja netistä en ihan toivomaani tietoa löytänyt (lähinnä kuikuilin noita Pfizerin sivuja).

Share this post


Link to post
Share on other sites
dino

Ei ole mahdollisuutta tarkistaa mitä kirjallisuus sanoo lääkkeestä, mutta käytännön esimerkkejä löytyy lääkkeen tehosta ja nopeasta alkaneesta vaikutuksesta - alle viikossa on saatu merkittävää apua mm. operoituun selkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pärde

Juuri juttelin proviisorin kanssa, joka kovasti kehui lääkettä. Vaikuttaa estämällä kipua tuovaa hermoimpulsissia iskemästä päälle(jos oikein ymmärsin). Sama vaikutus kun käytetään epilepsia kohtauksia ehkäisemään.Ei ole mullakaan nyt Pharmacaa, mutta tietämälläni potilaalla annoksen nosto oli viikon välein.Lääke alkoi vaikuttamaan erittäin suotuisasti jo muutamassa päivässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mallihoitaja

En nyt ihan vastaa tähän kysymykseen,mutta tuli vain mieleen,että yhdelle asiakkaalleni lääke ei sopinut ollenkaan.Hän tuli siitä sekavaksi ja aivan muistamattomaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
{BS}

Pregabaliini (eli siis Lyrica) on kehitetty gabapentiinista (Eli Neurontin). Neurontinia käytettiin (ja käytetään) epilepsian sekä neuropaattisen kivun hoitoon. Sillä on kuitenkin ikäviä sivuvaikutuksia kivun hoidossa, mm. raskas väsymys. Pregabaliinissa on otettu neuropatiaan vaikuttavat molekyylit erilleen kokonaisuudesta ja näin on saatu lääke neuropaattiseen kipuun. Toki gapapentiinia, karbamatsepiinia ym. epilepsialääkkeitä käytetään yhä myös kivun hoitoon, mutta pregabaliinin pitäisi olla hyvä/paras niille, joille se sopii.Annostus titrataan sopivalle tasolle esim aloittamalla 150 mg x1 3-7 vrk ja sitten nostetaan 150 mg:lla per 5-7 vrk. kunnes sopiva vaste löytyy. Purkamisessa sama homma.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ale

Lyricalla on taipumus lihottaa aika nopeasti ja paljon.Joku kertoi tässä muistin huonomisesta ko lääkkeen kohdalla, kerrotko enemmän. Ollaan tässä ihmetelty erään kohdalla juuri tätä . Kysymyksessä aika nuori ihminen joten emme jaksa dementoitumiseen vielä uskoa , toki se voi iskeä nuorehkoonkin . Annostus hänellä on tosin suuri 225mg x 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...