Jump to content
 
Vieras: hoitaja

Kotihoidossa työskentely

Recommended Posts

Vieras: hoitaja

Valmistuin lähihoitajaksi kohta vuosi sitten. Olen tykästynyt kotihoitoon, koska se on liikkuvaa ja vaihtelevaa. On mukava hoitaa ihmisiä heidän kotonaan. Sain vakituisen paikan n. 8000 ihmisen kunnasta. Vaikka paikka on pieni, vanhuksia ja työtä riittää. Ei siinäkään vielä mitään, koska vanhukset ovat ihania. Iltavuoro on klo 13-21:15. Olen tehnyt semmoista listaa että on mahdotonta pitää ruokataukoa, koska välillä pitää ajella kauemmaksi ja listassa on liikaa asiakkaita työaikaan nähden, kun matkoja ei huomioida. Ja silti saattaa mennä yli tunti ylitöiksi. Olen tuntenut huonoa omaatuntoa, koska en kerkiä kirjaamaan kunnolla, vanhusten luona en voi olla täyttä aikaa. Käyn siellä kiireessä, takaraivossa kolkuttaa että oon myöhässä. En voi olla läsnä ja niin hyvä hoitaja kuin haluan. Olen sanonut tästä esimiehille ja he sanovat tietävänsä tilanteen. En tiedä onko kotihoito muualla Suomessa samanlaista? Miten pääsette yli siitä ajatuksesta, että on aina kiire eikä välttämättä voi olla niin hyvä hoitaja kuin vanhukset ansaitsisivat?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Kirjaaminen on tärkeää!

Hyvät kirjaamiset ovat tärkeitä niiden hoitajien oikeusturvan takia ja se että kaikki tietävät mitä asiakkaan luona on tehty ja ollaan tekemässä.

SIIHEN on pakko löytyä aikaa!

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Kotihoidon työntekijä

Kotihoidossa pari vuotta nyt työskennelleenä minulla on samanlaisia kokemuksia. Ylityöt paukkuu ja saat siltikin kiireellä tehdä työt. Työn laatu kärsii. En usko että tähän on tulossa mitään muutosta. Uutisia vain kirjoitellaan aiheesta, muttei liitto eikä kukaan aja asiaa että asia joskus muuttuisi. Pahempaa tulossa luultavasti kun väestö ikääntyy ja ketään ei kohta enää kiinnosta työskennellä hoitoalalla. En tiedä kauanko itsekään jaksan tätä touhua. Annan kaikkeni töissä ja se näkyy omassa jaksamisessa sitten vapaa-ajalla. Hoitajia ei arvosteta ollenkaan. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×