Jump to content
MAINOS

Yksin valvominen


KEH

Recommended Posts

MAINOS

Tämäkin tapaus että pitää yksin valvoa on vanhanaikaista, mutta tähän on tultu säästösyistä että palvelun tuottajille kertyy enemmän ropoa taskun pohjalle,hoitajista ei niin väliä. Superin ja Tehyn kyllä pitäisi kunnolla ärähtää ja saada aikaan muutos että valvomassa olisi aina kaksi, että sitä odotellessa...

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähihoitaja

Meilläkin on kotihoidossa yöhoitaja yksin. Kaupungilla mennään arkena sekä viikonloppuisin yksin, apuna vain pippurisumute, joka sekin vain koulutuksen käyneille.. läheltäpiti tilanteita on ollut eikä paria ole saatu. Ainoastaan naapurikunnan kotihoidon yökkö on tarvittaessa apuna jos on asiakaskäynneillä tarvetta parityölle. 

Link to comment
Share on other sites

Guest yökkö

Minä valvon yksin 30:tä muistisairasta.Yöt raskaita ja välillä joutuu turvautumaan vartiaan joka tulee kun piiri kierrokseltaan kerkeää.Ja hänkin saapuu vaan jos hänet soittaa paikalle,kukaan ei kontrolloi hoitajaa jos sille sattuu jotain.Kamera valvonta käytössä mutta ketä niitä yöllä katsoo.Toinen yöhoitaja on talon toisessa kerroksessa, valvoo kanssa yksin 2 osastoa eli yhteensä 30 muistisairasta.Puolitoista vuotta sitten tuli tämä käytäntö voimaan ja vähennettiin yksi yö hoitaja pois.

Yö hoitajalle kuuluu edelleen paljon kuivitteluja ja asentohoitoa ym...koko yön saa tehdä töitä ja niin siinä kaiken seassa pitää tehdä kahteen osastoon aamupala leivät 15kpl.

että sillee....

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähihoitaja.

Entäs kun isompi ihminen kaatuu yöllä, soitetaan ambulanssi nostoavuksi. Resurssien tuhlaamista ja asukkaalle siitä turha lasku. Yksin monesti mahdoton ylös saada, vähemmälläkin kipeän selän saa. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Nimim. alalla

Yövuoro on ihan samalla tavalla työvuoro kuin mikä muu tahansa vuoro, en ymmärrä, kun valitetaan, että pitää tehdä yöllä töitä?? Ja jos asukkaiden hoivan lisäksi ei ole muuta tekemistä kuin leivät aamulle ( eikö anneta asukkaille tilaisuutta tehdä itse leipänsä, missä kuntouttava työote ??), niin se ei ole paljoa. Ja nykyajan nosturit nostavat asukkaan lattialta saakka..

Link to comment
Share on other sites

Guest Yökkönä myös

Yövuoro on työvuoro mutta yö ei ole elimistölle normaalia valveillalla olo aikaa ja terveys riskit ovat suuremmat. Lisäksi jokainen väsyy yöllä enemmän kuin muissa vuorossa ja jos joudut painamaan töitä samaan malliin kuin aamussa ja illassa kroppa ja mieli tekevät stopin.

Link to comment
Share on other sites

Guest Mummeli jo

Yksin valvominen vuosien takaa muistan ne vuorot hyvin;  pidin niistä, vaikka joskus oli kiireistä, mutta hyvin meni

Niitä olisi voinut enemmänkin kun kerran viikossa.  

Viimeisinä työ vuosina tein viimeist 15 vuotta pelkästään yövuoroa pidin siitt kunnes terveys teki stopin .😊

Link to comment
Share on other sites

Guest Merimirjami

Leipien teko kielletty hygieniasyistä ainakin meillä! Kuntouttavaa työotetta hoidettava muilla keinoilla! 

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähihoitaja

Yksin täytyy meilläkin valvoa.. monen näköistä olen kohdannut nuorena hoitajana. Oksennustautiepidemioita tullut vastaan, yritäpä siinä itse sairastumatta siivota oksennusta kun sitä on kaikkialla. Miten helpottaisi toinen yökkökaveri, joka voisi jatkaa kiertoa kun toinen siivoaa ja jää vahtimaan potilasta ettei hän vain tukehdu oksennukseen. Lisäksi väkivaltaa on, on uhattu lyödä hoitajaa, tönäisty jne.. 

Link to comment
Share on other sites

Meillä yksityisellä valvotaan myös yksin 28 asukasta joista suurin osa kahden autettavia. Että sillä lailla sitten niin. 

Link to comment
Share on other sites

30 asiakasta, osa liikkuvia ja osa vuodepotilaita. Keittiötyöt x2 ja erilaiset tilaukset (pyykki, ruoka) kuuluvat yökölle kuivitusten ja kiertojen lisäksi. Joskus on pelottanut ohjailla äkäisiä muistisairaita takaisin huoneeseen ettei muut asukkaat häiriinny.. Vartija käy kerran kokeilemassa ulko-ovet mutta periaatteessa meille pääsee kuka hyvänsä ulkopuolinen sisään tk:n puolelta. Aggressiivisimpien kuivitteluun tai lattialta nosteluihin saa tarvittaessa muilta osastoilta apua. Turvallisuusuhista puhutaan joka toisessa osastopalaverissa mutta mitään konkreettista ei tunnu tapahtuvan esim. väliovien lukitusten kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Tietoinen

Siellä,kun joku kommentoi,että nykyajan nosturit nostavat ihmiset jne.Ilmeisesti henkilö ei tiedä,mitä yövuorossa tapahtuu,vaikka kyllä aika- ajoin voileipiäkin tehdään. Kierretään huoneet 30 huonetta neljä kertaa: kuivitetaan takuuvarmasti märät ainakin 5 per vuoro ja korjataan takuuvarmasti muutamat muutkin eritteet vaipoista lisäksi. Soittokello pirisee kyllä tiiviiseen tahtiin wc käyntejä ja ihmiset vaeltaa yöllä monista syistä. Eli Arvon arvostelija, tänne vaan palvelutaloon Yövuoroon. Arvelen ,että virkistää Tajunnantasoa ja laajentaa ymmärrystä. Pestään muuteen 24/7 pyykit 30 hengen ,ripustetaan kuivamaan ja laitetaan aamuksi jakoon.Että sapettaa lukea tuollaista kommenttia.Jos sattuu saattohoidossa joku olemaan,hoidellaan siinä omaisetkin. Että voi hyvät Hytkeet.😢

 

Link to comment
Share on other sites

Täällä myös yksi kotihoidon yökkö. Yksin yöllä, puhelinlinjat asiakkaille 24/7 auki, joten kuka tahansa alueen asiakkaista (n.350) voi soittaa myös yöaikaan apua itsellensä, jos on kaatunut tai muuta tapahtunut. Ja näihin on pakko mennä. Tähän lisäksi vakituiset yökäynnit matkoineen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Uupunut hoitaja

Meillä yksityisellä tehdään yövuorot yksin n.30 vanhushoito yksikössä.. yön töihin kuuluu kierrot 2h ja magneettivyöt 1h välein kuivitukset tarpeen mukaan, pyykin pesu, kuivaus ja viikaus joita on monta koneellista, keittiössä iltapala astioiden tiskaus, roskan vienti, salaatin teko, puuron ja kahvin keitto, aamupalalinjaston valmiiksi laitto lisäksi litkujen jako ja insuliinikynien valmiiksi lataus seuraavaksi päiväksi ynnä kirjalliset työt.. sitten jos joku asukkaista lähtee yöllä liikkeelle tai katuu kaikki hommat venyy eikä meinaa työaika riittää.. tuntuu välillä ettei rahkeet riitä.. joskus mietin että onko järkeä tehdä hoitotyötä näin pienellä palkalla kun muun alan töistä sais parempaa palkkaa helpommalla. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Väsyttävää

Meilläkin valvotaan yksin, talo kaksikerroksinen ja asukkaita yhteensä 48. Noista 30 on tehostetusssa ja loput palveluasumispaikkoja. Asukkaat on mt -kuntoutujia, joista suurin osa lasketaan jo vanhuksiksi.

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähäri

Yksityinen palvelutalo, 30 asukasta, yksi yökkö. Asukkaat pitkälle dementoituneita, osa levottomia ja vaeltelevia, aggressiivisia. Raskaita kahden avustettavia. Jotkut sellaisia joita ei yksin pysty hoitamaan. Jos tällainen asukas alkuyöstä ulostaa vaippaan, joutuu odottamaan aamuvuoroon kuivitusta. Tehtävinä kierrot, leipien teko, hedelmien pilkkominen, puurojen keitto, pyykin pesu, viikkaus ja jako, yleistä siistimistä, ym ym. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Oh hoijaa.

Talossa 74 asukasta,5 kerrosta,2 yöhoitajaa.Hälytykset,pyykinpesut,kuivituskierrot,uhkatilaanteet jne,jne.Miten joku kehtaa sanoa että on riittävä määrä henkilökunta?Päättäjä,tule kanssani yövuoroon,viikoksi!

Link to comment
Share on other sites

Guest yöhoitaja
6 hours ago, Guest Hoitsu said:

42 asukasta ja yksin ollaan aina öissä,vuodepotilaita ja liikkuvia ,ihan sairasta touhua...

kai tiedät että toi on jo laitonta?

Link to comment
Share on other sites

Guest Töitäyksin

Aville ja valvira vaatii että tehostetussa asumisessa öisin on 30 asukasta kohden 1 yökkö. Puhun siis nyt vanhusten palveluasumisesta.

Olen töissä 30 paikkasessa yksityisessä vanhusten hoitokodissa. Öisin oltiin yksin. Saattohoito ja epidemia tilanteissa oli toinen yökkö kaverina. Vartija kutsu on neuvoteltu niin että kun hälyytetään niin vartija jättää piirikierrot kesken ja tulee apuun. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Yksinhän sitä

Yksinhän sitä valvotaan täälläkin. Yksityinen erityishaastavien KEVA-yksikkö. Täällä käytössä myös takapäivystyssysteemi, mikäli tietyt asukkaat heräävät yöllä. Tosin aivan toimiva tuokaan systeemi ei ole...

 

Yökön hommia täällä on perushoidon lisäksi aamupalan teko sekä pyykkihuolto ja yleisten tilojen siivous. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...