Jump to content
MAINOS

Painekammiohoito


pile

Recommended Posts

Tämä ei nyt ole varsinaisesti tehohoitoa. Mutta tässä viime aikoina olen joutunut teholta potilaan mukana painekammiohoitoon. Kyseessä oli CO- myrkytyspotilas.

Hiton hauskaa raahata kaikki varusteet mukana kammioon ja kököttää siellä 5-6 t, jonka ensimmäinen hoito kestää.

Kuka Suomessa hoitaa painekammiohoidot ja missä niitä on?

No comments

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Intillä taitaa olla yks ja siviilipuolella on vissiin Turguses. Meiltä lähti just männä kuussa sinne yks puolustusvoimien helikopterilla ja vispilän tohtori saatto. Potilaalla oli joku kaasukuolio kiveksissä tms, en ollu ite hoitamassa, kuulin ohimennen työmaalla.

Link to comment
Share on other sites

Intillä taitaa olla yks ja siviilipuolella on vissiin Turguses. Meiltä lähti just männä kuussa sinne yks puolustusvoimien helikopterilla ja vispilän tohtori saatto.

Mutta ei varmaan tullut vispilällä takaisin.  8) 18 m painekammiosyvyydestä kopteriin. Tekee mannaa, myös henkilöstölle.

No comments

Link to comment
Share on other sites

stadissa on museokadulla yksityinen tunnin valmiudessa oleva painekattila,muutamam kerran oon sinne pokia hoitoon kuskannut yleensä häkää saaneita.

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Link to comment
Share on other sites

Guest MrVihree

Kuukletuksen perusteella näyttäisi olevan kolme "julkista" (Kuopio, Turku, Oulu), kolme armeijan (Helsinki, Upinniemi, Turku) ja yksi yksityinen painekammio (Helsinki) Suomenmaassa.

http://www.susl.fi/fi/index.cfm (->sukellus -> painekammiot )

http://www.sukellus.info/shs-faq.shtml#1.9

http://www.kolumbus.fi/medioxygen/toteutus.htm 

http://www.kaarinanvpk.com/html/painekammio.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Painekammiohoito tai siis HBO jos oikein ymmärrän on kylläkin vaativaa keskus/yliopistosairaala tasoita vääntöä. Ainoa ympäri vuorokauden päivystävä kammio löytyy TYKS:n aikuisten tehon yhteydestä. Ja jos oikein ymmärsin että, kysymyksessä oli siis häkämyrkytys, niin ei se ole niin yksinkertaista. Ei sinne kammioon taikka ainakaan tuubiin viedä mitään omia laitteita ellei ne ole hyväksyttyja ja tarkistettuja kyseiseen käyttöön.Ja mitä hoitajaan tulee niin, ei sinne niin vaan mennä. Tietoa löytyy vaikka TYKS: kotisivuilta, meinaan vain että, meikä ei ainakaan tässä hapessa pystyisi olemaan minkäänlaisessa hoitovastuussa kenestäkään, saati sitten olemaan kyseisessä hoitoympäristössä.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Terve!

Muutama asia Ylipainehappi hoidosta. Kuten edellä mainittiin ainut ympärivuorokautista HBO hoitoa antava sairaala on TYKS aikusten teho-osasto. Helsingin yksityinen klinikka, joka antaa HBO hoitoa, ei voi hoitaa teho potilaita. Puollustusvoimien ja tämän yksityisen kammio onkin lähinnä testauksia varten sekä hyväkuntoisia potilaita varten. Turussa on oxycom monoplace kammio eli yksiö sekä multiplace muistaakseni maks 6 henkeä.

Kun hoidetaan Teho potilasta on kammiossa mukana aina Sh. Joka on testattu ja koe paineistettu sekä opetettu toimimaan HBO:ssa. Kammioon ei missään nimessä saa mennä kokematon ja ei testattu henkilö (paitsi teho-osasto sarjassa).

Kaikki välineet mitkä kammioon viedään on hyväksytty HBO hoitoon. Monitorointi esim. propaq, muutamia perfuusoreita ja hengitys koneena IMV bird.

Mikäli joku innostui asiasta ota yhteyttä ko. sairaalaan

Link to comment
Share on other sites

Mikäli yhden narkkarin puheista taannoin oikein ymmärsin, myös Tampereella on painekammio.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Cattitus....

Älä usko kaikkee mitä kerrotaan....Olen työskennellyt tampereella ja silloin ei mun korviin ole ainakaan tullut ko. asiaa.

olet ensihoitaja kun epäilet 90% kuulemastasi ja 70% näkemästäsi......vai kuinka se oli.....

Mikäli potilas kuljetetaan ilmateitse hoitoon HBO:n on lentokorkeus maks. 150m muistaakseni....

Link to comment
Share on other sites

Ookke. Operoniin olisin sen yhdistäny... selvitän asiaa.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...