Jump to content
MAINOS

Varallaolijan vuosiloma


Vieras: urpo

Recommended Posts

Vuosilomalaki määrittää lomaan oikeuttavaksi kuukaudeksi 14 työpäivää sisältävän kuukauden. Jos varsinaisia työpaikallaolopäiviä on vain esim. 13 ja loput kuukaudesta vapaamuotoista varallaoloa, jäänkö ko. kuukauden osalta ilman vuosilomapäiviä?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Varallaoloahan ei lasketa työajaksi, joten jos siltä kannalta ajatellaan, niin jos varsinaista työaikaa ei kerry 14 päivänä kuukaudessa, niin kyseiseltä kuukaudelta ei kerry lomapäiviä. Tämä pätee kuitenkin vain pääasiassa lyhytaikaisiin työsuhteisiin.

Vuosilomalain 3§ 3. momentin mukaan, jos työntekijä on sopimuksen mukaan töissä alle 14 päivänä kuukaudessa tai jos vain osassa kuukausista täyttyy tämä 14 päivän työ, niin lomanmääräytymiskuukausi määräytyy tehtyjen työtuntien mukaan siten, että täydeksi lomanmääräytymiskuukaudeksi lasketaan kuukausi, jolloin on tehty vähintään 35h töitä. Vuosilomalain 3§:ssä määritellään kaikki työssäolopäiviksi luettavat tapaukset, kuten vuosilomat ym.

Eli jos olet saman työnantajan palveluksessa kuukauden aikana vähemmän kuin neljänätoista päivänä, mutta enemmän kuin 35h niin vuosiloma kertyy (tai pitäisi kertyä) ihan normaalisti.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...