Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Vieras: smaragdi

geriatrria

Recommended Posts

Vieras: smaragdi

oolkoompa kuika hyvä tahto, se häipyy, hälvenee.Miksei heillä joilla vanhainkoti on viimeinen koti muistoineen, tapahdu seruraavaa:miksi kesäiltana  ei voi nauttia, rerurssipula on tekosyy, on aikaa käydä röökillä, puhuia omat asiat ,

laitetaan "nukkumaan" jo illallisen (kloi6)=jälkeen.Miksi henkilökunta viettää aikaa  jopa tunnin puhuen "omiaan"..      miksi vanhustenhuollosta on tullut pakkoa, ei sellaista josta jotain voisi saada. Tämä koskee myös henkilöökuntaa keittiössä, joka kiivaana odottaa lautasiaan päästäkseen kahville."Järjerstys se olla pitää,olkoot kivut , unettomuus vaikka kuinka kamalat.Kysymys saattaa olla puolesta tunnista...Mietin myös miksi otetaan työntekijöitä,joilla ei ilmeisestikään ole edellytyksiä hyvvään hoitoon-uskallanko sanoa vallankäyttöön sekä potilaiden että  työtovereenien suhteen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
outza

Voikohan tuota yleistää... hmm Meillä kyllä on aikaa ja sitä annetaan asukkaille.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Ápoló

Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa! Aikaa on, kun sitä järjestetään siihen mikä oikeasti on tärkeää.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Pulu

Muistaakseni taisi olla Tommy Hellsten joka on sanonut, että kiire ei vain tule jostakin yllättäen vaan kiire on aina seurausta huonojen valintojen sarjasta.

Vanhustyö ei ole "seksikästä" eikä siinä ole sellaista "säpinää". Tämähän on todettu jo monesti. Jotkut valitsevat tietoisesti vanhustyön mutta joukkoon joutuu niitäkin, jotka ovat olosuhteiden pakosta ajautuneet työskentelemään vanhustyössä eikä siinä hommassa kiinnosta mikään muu kuin se, että tilinauha tulee ajallaan. Toisaalta vanhustyössä on pienet resurssit ja se aiheuttaa toisenlaista "säpinää".. Juuri sitä mitä mietiskelit, että kun saisi antaa vanhusten nauttia kesäillasta jos haluavat sen sijaan, että tiettyyn aikaan on laitettava yöpuku päälle ja verhot kiinni yksinkertaisesti sen takia, että jos sitä ei silloin tee, niin homma menee plörinäksi. Yökkö tulee yhdeksältä, siihen mennessä pitää osasto olla nukkumassa - näinhän se on vai onko jossain jotenkin toisella tavalla? Iltahoitajan tehtävä on laittaa se osasto nukkumaan.

Kehittelen usein mielessäni, miten näitä hommia voisi yrittää järjestellä uudelleen. Tällä hetkellä puhutaan yksilöllisestä hoidosta, mutta päiväjärjestys ei useissakaan tapauksissa palvele asiakasta vaan organisaatiota. On tärkeintä muistaa, kenelle tätä työtä tehdään. Rutiinit pitää kyseenalaistaa kysymällä, ketä tämä toiminta palvelee? Kenelle minä teen tätä?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Flower

Kyllä meilläkin asukkaat laitetaan iltavuoron aikana hyvissä ajoin yökuntoon, mutta ei se tarkoita, että asukkaan tarvitsisi mennä nukkumaan silloin. Jotkut omasta tahdostaan menevät, mutta yökkö auttaa sitten myöhemmin loput nukkumaan. Sanovat itse sitten kun haluavat.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
mirkkeli

Kirjailija Petri Tamminen on sanonut: "Jos ihminen ajattelisi järjellään, kaikki pitäisivät sankarina lempeää ja uutteraa peruhoitajaa. Koska ihminen ajattelee tunteillaan, sankareita ovat ne, jotka eivät peruhoida mitään, vaan vaputtavat itsensä arjesta"Kaipa sitä ihan kenestä tahansa meistä löytyy, ainakin joskus taipumusta mukavuudenhaluun. Niin hoitajista, vanhuksista kuin omaisistakin. Tietysti olisi hyvä muistaa, että vanhuksille hyvän olon tuottaminen vaikuttaa kuitenkin myös hoitajaan. Tulee hyvä olo kun hoidin työni kunnolla. Ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...