Jump to content
MAINOS

EKG -konsultaatio


Guest Rokkijumala

Recommended Posts

Guest Rokkijumala

Ihan mielenkiinnosta, kuinka monella on kokemuksia EKG:n siirrosta lääkärille konsultoitavaksi jo ampparista käsin? Miten homma sujui?  ;)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

On kokemusta. Ollaan lähetelty filmejä niin Zollilla, kun LP12:sta. Ihan positiiviset on kokemukset. Välillä tietty saattaa tuo lähettäminen tökkiä (esim. linjoissa häikkää). Aina on kuiteskin filmit saatu lekurille lähetettyä, ja sitä kautta on sitten tullut lisäohjeistusta pt:n hoitoon.

Esim. entisessä työpaikassani sydäninfarktipotilaiden filmit lähetettiin suoraan TAYSin kardiologille, joka sitten antoi ohjeistusta esim. mahdollisen liuotushoidon aloittamisesta.

- Sinähän olet väsynyt, kun on oikein pussitkin silmien alla!

- Ei ne oo pussit, ne on tissit!

Link to comment
Share on other sites

ihan rutiinihommaa....joskus ongelmia tosin yhteyden kanssa....

...pitäähän se kumminkin myös itse osata nauhan tulkinta.  ;)

- Ambulanssijuntti -

Link to comment
Share on other sites

Ihan mielenkiinnosta, kuinka monella on kokemuksia EKG:n siirrosta lääkärille konsultoitavaksi jo ampparista käsin? Miten homma sujui?  :)

Kyllä kokemusta pitäisi olla jokaisella sairaalan ulkopuolisessa ensihoidossa työskentelevällä.

ihan rutiinihommaa....joskus ongelmia tosin yhteyden kanssa....

...pitäähän se kumminkin myös itse osata nauhan tulkinta.  ;)

Pitää osata tulkita perusasiat, sieltä kun voi löytyä niitäkin rytmihäiriöitä joihin kardiologikin toteaa ettei ole hajuakaan, joten turha kaikkea on yrittää opiskella ulkoa. Ja kun lähetys tökkii, pitää myös osata kuvailla löydökset ymmärrettävästi lääkärille.

Link to comment
Share on other sites

Jatkuvastihan akuuttiautoissa olevat niitä filmejä lähettelee. Kaupungeissa perusautoissa taas ei juuri lähtellä filmejä, monet niitä edes tunnu ottavan. Mutta kaikenmoisilla vempeleillä oon lähetelly. Irtonaisella bossio (tai jotain sellasta) faxilla, zoll ja blutooth, corpuls korttipuhelimella ja sitten sillein, että irto faxin ja infrapunan avulla. Kiinteät viritykset toimineet hyvin. Noiden irtoviritysten kanssa pirusti ongelmia varsinkin tolla Bossiolla. Se oli maailman kaikkeuden hirvein vemputin.

Kerran tarve olis ollu filmi saada lääkärille. Kone ei toiminut/ei ollut kenttiä (aikoja sitten jumalan selän takana, jossa tuskin vieläkään toimii gsm ;-) ) Selitin filmiä, kun ei mennyt lääkärille (kandi varmaankin, en muista enää) perille, pyysin ottamaan millimetripaperin ja piirtämään  8)

Perusjutut tietty pitää tunnistaa, ei kaikkia nauhoja kannata lääkärille lähettää. Toisaalta, ennen kun lääkäri antaa lupaa hoitaa nauhan saatuaan niin haluaa usein tietää mitä hoitaja on siinä nähnyt. Ilmaria kerran konsusin nauhasta, jossa useammassa kytkennässä st-nousua, mutta 1 mm luokkaa. Soitin lääkärille ja kerroin mitä nauhassa näin ja laitoin nauhan meneen. Kohta lääkäri totes, joo näin näkyy, mitäs annat hoidoks? Tietää ainakin, että hoito-ohjeen saaja osaa hoitaa, kun näin tekee. Toisaalta opetustilanne myös, kun itse joutuu pohtimaan ja perustelemaan toimintaa.

Opettaja jumalan armosta...

Link to comment
Share on other sites

toimiihan tuo ja yhteys ongelmiin en ole törmäännyt, kun zoll hävitettiin ja lp korttipuhelimella tuli tilalle.

joskus aikojen alussa myös faxilla tullut leikittyä. sitten oli vielä se datex tms?? systeemi joka ei kyllä pelittänyt.

Poikamies voi olla idiootti tietämättään, ukkomies ei ikinä.

Link to comment
Share on other sites

Arkipäiväähän tuo vilmien lähettely on, on muuten hyvä että tälläinenkin järjestelmä käytettävissä. Meillä on myös tuo lp:n korttipuhelin, ei ole vielä ongelmia ollut. Liekkö muuten tiedonsiirtonopeuksissa eroja verrattuna vaikka bluetooth yhteyteen...?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...