Jump to content
MAINOS

Terveydenhoitajana vai sairaanhoitajana ulkomaille???


Guest Linnea

Recommended Posts

Guest Linnea

Semmonen on nyt tässä viime aikoina mieltä painanut, että jos mielii ulkomaille töihin valmistumisen jälkeen, niin saako helpommin töitä terveydenhoitajana vai sairaanhoitajana? Ja erityisesti psyk. sairaanhoitajana? Opiskelen terveydenhoitajaksi, mutta olen miettinyt että josko vaihtaisin suuntautumisen psyk.sh:ksi, jos siten saisi helpommin töitä ulkomailta...... Suomeen en näillä näkymin hoitajaksi ole jäämässä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Moi!

Minun kokemukseni mukaan sairaanhoitajana on huomattavasti helpompi saada töitä ulkomailta, varsinkin sisätauti/kir. sh:na. Esim Iso-Britanniaan pääsee vielä helposti töihin, vaikka NHS:llä onkin lievähkö kriisi meneillään (jopa sairaanhoitajien paikkoja vähennetty monessa trustissa). Sieltä muutaman vuoden työkokemuksen jälkeen on mahdollista jatkaa vaikka Australiaan tai Yhdysvaltoihin jos mieli tekee.  Tietysti Suomessakin saatu työkokemus kelpaa, kunhan vaan kielitaito on kohdallaan.

Psykiatria on joskus vähän kinkkinen juttu, useimmiten pula hoitajista on juuri sisätauti ja kirurgisella puolella. Itse olen erikoistunut psykiatriaan ja olen ulkomailla työskennellyt myös somaattisella puolella. Yhdysvaltoihin olisi ollut kiinnostusta lähteä, mutta tuli heti kättelyssä selväksi ettei psykiatriselle puolelle välttämättä pääse, kun niistä ei kuulemma ole pulaa.

Eli suosittelen sairaanhoitajan koulutusta ja joko sisätauti/kirran tai leikkaus-anestesia erikoistumista jos vaan kiinnostusta löytyy.

Link to comment
Share on other sites

Yhdyn aloen mielipiteeseen. Kaikissa maissa ei edes ole terveydenhoitajia ja psykiatrisella puolella kommunikaatio täytyy pelata ko maan kielellä. Lisäksi muistuttaisin että ihan joka maassa ei ole Suomen tasoista mielenterveyspuolta, ainakin täällä välimeren rannalla sekä psykiatriset että kehitysvammaisten hoito on tosi jäljessä ja surullista seurattavaa.

Sisätaudit, kirra, teho ja leikkuri vetävät mikäli aiot ulkomaille. Työkokemus lasketaan eduksi ihan missä vaan, kielitaito kehittyy kyllä matkan varrella.

Link to comment
Share on other sites

Vaikka oletkin terveydenhoitaja niin se ei ole esim. Norjassa este ettetkö voisi tehdä sairaanhoitajan hommia.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...