Jump to content
MAINOS

Sairaanhoitajat/kys. kouluun päässeet hoi!


Jasmii_

Recommended Posts

Vasta vuoden päästä valmistuva lähihoitaja täällä. Katselin mun arvosanoja ja kaikki muut on hyvää ja kiitettävää paitsi matikka, fysiikka ja ruotsi on tyydyttävää eli numeroissa 1 Fysiikka ja matikkahan onnistuu kyllä kun jaksaa tarpeeksi panostaa ja keskittyä.

Kiinnostus olisi kova hakea koulun jälkeen sairaanhoitajaksi, joten esittäisin muutaman kysymyksen teille, jotka ootte kyseiseen kouluun päässeet.

-Kuinka paljon todistukset otetaan huomioon pääsykokeisiin pääsemisessä? Eli onko yhtään toivoa, jos en saa numeroita korotettua?

-Pääseekö suoraa ammattikoulusta sairaanhoitajaksi kuinka helpolla, vai täytyykö työskennellä muutama vuosi ja sitten vasta yrittää?

-Auttaako hyvä motivaatio ja aito kiinnostus alaa kohtaan kouluun pääsyssä?

-Riippuuko kuinka paikkakunnasta/kaupungista, että kuinka helposti kouluun pääsee?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Varsinaiseen pääsykokeeseen pääsijät on viime aikoina karsittu esivalintakokeella, joka tehdään internetin välityksellä vaikka kotona. Kokeessa on kysymyksiä liittyen aikaisemmin saataville tulevaan ennakkomateriaaliin, englantiin, matematiikkaan ja äidinkieleen. Esivalintakokeessa parhaiten menestyneet pääsevät varsinaiseen valintakokeeseen, johon oppilaitos kutsuu haluamansa määrän väkeä. Varsinainen valintakoe voi ilmeisesti edelleen voi jonkin verran vaihdella koulujen välillä.

Koulumenestys vaikuttaa yleensä osaan aloituspaikoista, mutta myös pelkällä pääsykokeella voi päästä. Suoraan ammattikoulusta voi ihan hyvin päästä, joten sen takia ei tarvitse olla töissä, mutta toki jos ei ensimmäisellä yrittämällä pääse, voi väliajan käyttää työntekoon. Itse hakisin varmaan heti, koska vaikka ei tulisikaan valituksi, saa kuitenkin kokemusta esivalintakokeesta/varsinaisesta valintakokeesta ja seuraava kerta on yleensä sitten helpompi.

Hyvä motivaatio ja aito kiinnostus alaa kohtaan auttaa yleensä aina opiskelemaan pääsemisessä,  koska silloin jaksaa valmistautua mahdollisimman hyvin. Pienille paikkakunnille pääsee aina huomattavasti helpommin opiskelemaan kuin suurille ja tämä taitaa koskea lähes kaikkia aloja.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Palmikkoneule

Lisäksi, kannattaa muistaa yhteisvalinnat. Jotkin amk:t tekevät hakujen aikana yhteistyötä. Jos haet Tamkiin ykkösenä joka on yhteistyössä Samkin ja Seamkin sekä Tuamkin kanssa, Voit päästä Tamkiin opiskelemaan, jos esivalintapisteet oikeuttaa pääsykokeeseen Samkissa ja niistä pääset läpi. Tsemppiä hakuprosessiin!

 

-lähihoitaja, kätilöopiskelija

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Lähihoitajan tutkintotodistusta ei tarvinnut esittää ennen kuin kouluun valinnan jälkeen, joten arvosanoilla ei ollut mitään merkitystä. Toki sitä matematiikkaa kannattaa treenata pääsykoetta varten, niin ei jää menestys siitä kiinni.

Itse kannatan sitä, että hankkii työkokemusta muutaman vuoden ennen sairaanhoitajakoulua. Opiskelu on paljon helpompaa, kun tietää mistä puhutaan ja on nähnyt asioita käytännössä. Teoriatieto on yhdistynyt paremmin ainakin omassa päässäni sen ansiosta. Mutta onhan niitä suoraan lukiostakin tulevia, joista tulee hyviä sairaanhoitajia ilman hoitoalan taustaa, joten varmasti onnistuu sinultakin jatkaa suoraan sairaanhoitajaksi, kun on motivaatiota opiskella.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...