Jump to content
MAINOS

Tampere joutuu palkkaamaan 103 uutta hoitajaa vanhainkotiin.


Söppe

Recommended Posts

Länsi Suomen läännhallitus on tehnyt päätöksen ja vaatii Tampereen kaupunkia palkkaamaan 103 hoitajaa Koukkuniemen vanhainkotiiin.

Lue lisää:

On muuten aikamoinen päätös. Mutta miten tähän on päädytty? Vastuussa olevat eivät ilmeisesti paljon ole peiliin katselleet.

Muokkaus:linkki lisätty

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Huh! Kuulostaa hurjalta määrältä! En kylläkään omaa kokemusta ko. laitoksesta mutta kuitenkin...  8)

Jokapaikassahan on liian vähän henkilökuntaa, mutta että laitosapulaiset valvoo yöllä?  8)

Anna hevosen murehtia. Sillä on isompi pää.

Link to comment
Share on other sites

Itse olen opiskelijana "joutunut" olemaan pari jaksoa k.o paikassa ja olen kyllä samaa mieltä työntekijöiden määrästä. Muutenkin säästöä haettiin "mikki" hanskoilla ja vaippapelleilyjäkin oli siis vaipat vaihdettiin tiettynä kellonaikana... MUTTA tästä on useita vuosia aikaa oisko ollu joskus 90 luvun loppupuolella joten tilanne on varmaan jotenkin muuttunut suuntaan tai toiseen...

JA en halua yleistää koko paikkaa mutta OMA kokemus on tämä!!!

Paikkahan oli jo silloin pohjoismaiden suurin vanhainkoti... joten ehkäpä sinne mahtuu monenlaisia osastoja!!!  8) 8)

Melko yleisenä tunneälyn määritelmänä voidaan pitää tiedon puutetta yhdistettynä kyvyttömyyteen ja siitä johtuvaan haluttomuuteen tehdä loogisia johtopäätöksiä.

Soveltuvin osin voidaan tunneälynä pitää myös sitä, että älyää anoppinsa hautajaisissa olla viheltelemättä.

Link to comment
Share on other sites

Eläkkeeltä ja Lidlin kassoilta ja kotoa. Palkka niin kovaksi niin johan lähtee...

  No joo, eihän tuohon voi itsekään uskoa :-X

--Oman Hoitonsa Asiantuntija!! --

Link to comment
Share on other sites

Jos kaikki lääninhallitukset tekisivät tarkastukset vanhainkoteihin ja tk:n vuodeosastoille, niin vastaavia uutisia kuultaisiin varmasti lisää. Noissa paikoissa penninvenytyslinja on ollut uskomaton. Täytyy myös ihmetellä meidän hoitajien kaikkikäy asennetta.  angry.png

Link to comment
Share on other sites

Vastaavia tilanteita on varmasti eri puolilla Suomea. Valitettavasti.

Olisi ennen kaikkea vanhusten ja työntekijöiden etu, että vastaavia päätöksiä tulisi lisää.  :-X

Link to comment
Share on other sites

Näinpä se käy, ennen ei tehdä mitään ennen kuin tulee tarpeeks iso instanssi antamaan keppiä. 103:lla päästään vasta tyydyttävälle tasolle, tarvitaan 300 hoitajaa, että päästään hyvälle tasolle. No, valtuuston vaaleja odotellessa, nimet muistiin!

En ole vieläkään päässyt sen asian ytimeen, mikä ajaa meidän alan ihmiset suostumaan kaikkeen. Ja sairaalahuoltajat valvoo öisin. Huhuu!

Rinta rinnan marssimme.

Link to comment
Share on other sites

Niin, hyvä olis tutkia ihan yleisesti noita vahvuuksia osastoilla. Alkaa palkkakehitys näkyä tilastoissakin.. Syvältä siis  :nauraa:

Miks tähän pitää kirjoittaa kaikkea tyhmää?

Link to comment
Share on other sites

Lääninhallitus: Tampereen palkattava vanhainkotiin sata hoitajaa lisää

Länsi-Suomen lääninhallitus antoi Tampereen kaupungille huomautuksen, koska se ei ole huolehtinut Koukkuniemen vanhainkodin henkilöstön kehittämisestä laadullisesti eikä määrällisesti asukkaiden hoidon vaatimalle tasolle.

Lääninhallituksen mukaan Tampereen kaupungin tulee lisätä 103 hoitajaa Koukkuniemen vanhainkotiin seuraavan aikataulun mukaisesti:

    * 1.06.2006 mennessä 38 hoitajaa

    * 1.11.2006 mennessä 30 hoitajaa

    * 1.02.2007 mennessä 35 hoitajaa

Henkilöstötilannetta on selvitetty lääninhallitukselle tehdyn yksityisen kantelun pohjalta. Koukkuniemen vanhainkodin osastoilla työskentelee öisin liian vähän henkilökuntaa. Kaikilla osastoilla ei ole omaa yöhoitajaa, vaan osastoja on yhdistetty yhdelle hoitajalle, joka voi olla toisinaan ilman hoitoalan koulutusta oleva l

Yllä olevaan viitaten:

On erittäin hyvä, että puututaan koulutttujen hoitajien vähyyteen esim. vanhustenhuollossa, jossa ei asetukset suoranaisesti määrittele henkilökunnan määrää.

Mutta milloin päättäjät puuttuvat oikeasti päivähoidon henkilökunnan riittävyyteen?? Kiristyneestä kuntataloudesta johtuen, päivähoidon käyttöastetta nostetaan ja lapsiryhmiä suurennetaan, mutta henkilökunnan määrää pysyy samana.

Tehokkuutta haetaan lasten ja henkilökunnan kustannuksella. Vaikka kuinka ammattitaitoisia olisimme, meidänkään voimavarat ei riitä ihan kaikkeen, vaikka kuinka hyvää tahtoakin olisikin. Kyllä hoidon taso laskee päivähoidossakin, jos ei ole riittävästi henkilökuntaa koko päivähoitoajan ajan ,sitä ei ole kieltäminen.

Päivähoidossa on asetukset(mikä on hyvä asia), joita tulisi noudattaa, mutta käytänössä ne pidä paikkansa, jos lähtökohtana pidetään päiväkodin aukioloaikaa. Henkilökunta ei ole paikalla asetuksien mukaisesti koko päivähoito päivän aikana. Asetuksia jo rikotaan "normaali" päivien aikana.Saatika seuraavissa tapauksissa. On vuosilomia , työlomia,koulutuspäiviä. Ja suunnittelu vie oman aikansa lapsiryhmän ajasta.

Päivähoitoasetus/laki vaatii kyllä uusimista, koska laki on vuodelta 1973, eikä todellakaan vastaa nykypäivää. Erittäin  suurella innolla odotan, että tähän epäkohtaan tullaaan puuttumaan myös päivähoidon puolella. Päivähoitoon myös riittävästi henkilökuntaa: Henkilökunnan vähyys näkyy esim. sairaslomien lisääntymisenä, henkilökunnan väsymisenä, työuupumisena. Kuka ottaa vastuun työntekijöiden jaksamisesta?

Link to comment
Share on other sites

Lääninhallituksen mukaan Tampereen kaupungin tulee lisätä 103 hoitajaa Koukkuniemen vanhainkotiin seuraavan aikataulun mukaisesti:

    * 1.06.2006 mennessä 38 hoitajaa

    * 1.11.2006 mennessä 30 hoitajaa

    * 1.02.2007 mennessä 35 hoitajaa

Ohhon tuollahan ei ehkä tarttee duuniin mennä ihan minimipalkalla...

Link to comment
Share on other sites

Mä ihmettelen että miten on mahdollista että valitus on tehty vasta nyt ja yksityisen henkilön puolelta? Tiedän että se että alkaa arvostelemaan työpaikkaansa lääninhallitus tasolle (tai minne te nyt katelun teettekään) voi maksaa työpaikan mutta toisaalta me olemme kaikki velvollisia tarjoamaan potilaalle mahd. hyvä ja turvallista hoitoa ja olemme vastuullisia tekemään ilmoituksen puutteista. Mitään lojaliteettia ei työnantajaa kohtaan ei ammattilaisella ole ja hän ei ole myöskään ostettavissa korkeammalla palkalla. Ruotsissa asukkaiden/potilaiden oikeutta hyvään kohteluun on turvaamassa laki Lex Sarah. Laki joka on nimetty tuolloin vasta 22 v. lähihoitajan tekemän kantelun mukaan. Jollakin oli selkärankaa tehdä kantelu potilaiden epäinhimillisestä kohtelusta ja tuolloin oli suuri poliittinen kuohunta siitä miten vanhuksia kohdellaan pitkäaikaishoitolaitoksissa, mikä on oikein ja mikä väärin. Mikä on ihmisarvoista elämää ja mitkä resurssit siihen täytyy olla. Toki jälkikäteen on mm. kritisoitu ky. keskustelua ja kantelua siitä että se olisi ollut nuoren ihmisen omasta ahdistuksesta johtunut  kantelu joka sitten politisoitui. Kyseisen paikan vanha ja kokenut sairaanhoitaja ei pystynyt jakamaan mielipidettä potilaiden kaltoinkohtelusta laisinkaan. Toisaalta siinä missä potilaat laitostuvat, niin mekin laitostutaan. Tulee tunnelinäkö omaa työpaikkaansa kohtaan ja se joka meista olisi muutama vuosi aikaisemmin ollut täysin epäinhimillstä ja väärin on tänä päivänä mielestämme normaali rutiini. Ja täällähän ulkopuolinen instanssi oli pystynyt osoittamaan suuria puutteita potilaiden hoidossa ja kohtelussa kyseisessä paikassa joten mielestäni tämä kertoo vain siitä miten helposti me ammattilaiset myös laitostutaan ja menemme mukaan myös siihen mikä olisi meistä väärin toista ihmistä kohtaan. 

Link to comment
Share on other sites

Tämä oli hyvä päätös, koska se selkeästi ilmaisee mitä tulee tehdä. Jos vastauksena olisi ollut jotain liirum laarumia, jossa olisi todettu vain, että tilannetta tulee parantaa antamatta mitään sitovia määräyksiä, niin tilanne olisi jatkunut ennallaan.

Käytännössä tämä todennäköisesti tuottaa vakinaisia työpaikkoja pitkään talossa sijaisuuksia tehneille ja jää niitä myös vastavalmistuneille. Kun taloon tulee näin suuri määrä uusia paikkoja ja osaan myös ulkopuolisia ihmisiä, se vaikuttaa myös työilmapiiriin ja luo mahdollisuuden uusille toimintatavoille. Hienoa kaiken kaikkiaan.

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

Miksi pitää tulla päätös jossa ilmaistaan selvästi mitä tulee tehdä?

Suomessahan on hoitotyön halinto ja koulutus huippuluokkaa.'

Jos nyt jotain puutteita on niin koulutettuja sijaisia keikoille alkaa olla vaikea saada.

Pienin valtako on nuukin käyttää?

Link to comment
Share on other sites

Minun mielestä on hienoa, että edes jokin instanssi on kiinnostunut hoitaja-potilas mitoituksista. Stakesin suosituksethan ovat olleet olemassa jo muutaman vuoden, mutta edes hoitajat itse eivät ole uskaltaneet toivoa suositusten mukaisia henkilöstöresursseja. Hoitajat perustasolta ylihoitajiin asti suorastaan hykertelevät tyytyväisinä, jos resurssit  on mitoitettu edes tyydyttälle tasolla. Tuo Koukkuniemen esimerkki tuntuu "radikaalilta" laitoksen koosta johtuen. Useimmat muutkin vanhustenhuollon osastot toiminevat hyvin lähellä Koukkuniemen nykytilannetta. Ei muuta kun verot ylemmäs ja lisää henkilökuntaa kehiin ! ;)

Työn orjat sorron yöstä nouskaa..maan ääriin kuuluu KUTSUMUS ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Hoitaja_tar

Mitäs jos ei oltas niin hirveen nöyriä ja suostuttas kaikkeen mitä eteen tarjotaan. Lyödään Mikki-hanskat tiskiin ja lähdetään terassille.

Kun on ahkera se palkitaan sillä että saa lisää töitä  :nauraa:

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...