Jump to content
MAINOS

MRSA tartunta oikeutti korvauksiin


TimoM

Recommended Posts

Korkein oikeus (KKO) on tuominnut työssään MRSA-sairaalabakteerin tartunnan saaneen sairaanhoitajan oikeutetuksi korvauksiin ammattitautilain nojalla. Hoitaja ei sairastunut bakteerista, mutta KKO:n mielestä pysyväksi todettu MRSA-bakteerin kantajuus rinnastuu vaikutuksiltaan ammattitautilaissa tarkoitettuun työssä aiheutuneeseen sairauteen.

Koko juttu

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=88871

Tuleekohan näitä paljon. Paljonkohan tästä saa fyffee...

kevättä odotellessa..

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Joo kannattaa ihan tahalleen tartuttaa, niin saa vähän paalua pienen palkan jatkeeksi :)

Ku tutkituttaa piäsä, ni suap oekkeet liäkkeet..

Link to comment
Share on other sites

Hyvä.

Terveisin nimimerkki:  Suojavaatetus on retuperällä työntekijästä riippumattomista syistä.

Kaikki me ollaan eläimiä

Link to comment
Share on other sites

Onko jollain tietoa siitä, minkälaiset riskit todella on olemassa mrsa:lle tai vre:lle altistuneiden potilaiden hoidossa, lähinnä hoitajan näkökulmasta?

Onko siinä perää, että jos tiedossa on, että hoitaja on työskennellyt osastolla jolla näitä tapauksia on ollut, on osoitettava testein jatkossa (mahd. toisessa paikassa) ettei ole kantaja? Tai jos kantajaksi osoittautuu jossain vaiheessa, saa unohtaa nämä hommat tyystin ja pääsee enää konttorihommiin?  :nauraa:

Kuinka todennäköistä on altistua ja joutua kantajaksi? Ja mitäs se sitten käytännössä tarkoittaa että on kantaja, voiko siitä ikinä päästä enää kokonaan eroon?

Lähinnä siksi kyselen, että kun opiskelijana teen keikkaa ja altistuneita/sairastuneita tulen mahdollisesti hoitamaan kesällä, mitä se käytännössä tarkoittaa jatkoa ajatellen, kuinka suuret riskit on? Kai noiden pöpöjen kanssa hoitajana joutuu olemaan tekemisissä jossain vaiheessa kuitenkin? Vai olisiko syytä välttää työntekijänä näitä osastoja joilla tiedetään tapauksia olevan?

Ja haluaisin nimenomaan terveellä järjellä ajateltuja mielipiteitä ja käytännön kokemuksia, en mitään pöpökammohysteriahössötystä.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Onko siinä perää, että jos tiedossa on, että hoitaja on työskennellyt osastolla jolla näitä tapauksia on ollut, on osoitettava testein jatkossa (mahd. toisessa paikassa) ettei ole kantaja? Tai jos kantajaksi osoittautuu jossain vaiheessa, saa unohtaa nämä hommat tyystin ja pääsee enää konttorihommiin?  ;)

Tossa jotain:

http://www.superliitto.fi/index.php?cat=12&magid=22#139

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...