Jump to content
MAINOS

Sairaslomista


Guest tonttu

Recommended Posts

Meidän yksikössä näin: jos olet vaihtanut vuoroa ja jäät sairaslomalle vaihdetulla vuorolla, jää sinulta tunteja vajaaksi.

Esim. Työkaverini pyysi minulta vuoronvaihtoa ja vaihdettiin yövuorot päikseen. Tulin kuitenkin kesken kaiken kipeäksi ja nyt joudun paiskimaan pitkää päivää, jotta saan korvattua 10,5 tuntia, jotka jäivät "tekemättä" ollessani sairaana.

Pistää vihaksi, miten teidän yksiköissä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Meillä taas näin, että jos listaan on muutettu vuorot, niin sen mukaan mennään. Eli, jos listaan on vaihto merkitty, niin se on se, minkä mukaan mennään. Eri asia on, jos on vain suullisesti sovittu.

Kun ei nyt vaan sattuis mitään..

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla että teillä eri lailla. Vuoroni oli vaihdettu listaan jo edellisviikolla ja työvuorosijoitukset tehty sen mukaan.

Kysyin asiaa oh:lta vuosi sitten kun viimeksi olin saikulla, että miksi joudun korvaamaan sairaslomatunteja, johon vastaus oli että "meidän yksikössä on näin sovittu". En jaksanut asiaa silloin puida enempää ja kun olokin parani niin unohdin koko jutun.

Nyt taas muistin miten pahalta tuntuu kun rangaistaan siitä että olet sairaana.  Olin jo päättänyt että menen yövuoroon sairaana, mutta sitten olin niin poikki etten jaksanut kuin maata sängyssä enkä lähtenyt.

Eli toisinsanoen "meidän yksikössä" ei saa sairastaa, tai jos "aiot" sairastua niin älä vaihda vuoroja kenenkään kanssa. Jos sitten kuitenkin vaihdat vuoroa ja tulet kipeäksi, on se oma vikasi josta sinun on maksettava tekemällä sairaslomasi tunnit joskus muulloin.

Mikä onkaan mukavampaa vuorojen laittajalle kuin se että saa jonkun sairaslomalla olleen ilmaiseksi tekemään puutosvuoroja.

Joudun varmaan ottamaan luottamusmieheen yhteyttä.

"jos et pidä jalanjäljistä kasvoillasi, miksi makaat lattialla?"

Link to comment
Share on other sites

Joudun varmaan ottamaan luottamusmieheen yhteyttä.

Yhteys luottamusmieheen vaan. Nämä "meidän yksikön" TES:n vastaiset sopimukset eivät merkitse yhtään mitään. Jos olet sairaana, niin silloin olet sairaana eikä sinun tarvitse tehdä töitä, saatika korvata niitä tunteja millään lailla.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Jos esimies on vuoron vaihdon hyväksyny ni sillon pitäs palkka maksaa. Ilman esimiehen lupaa ei vuoroja saa päikseen vaihtaa.

"Sinä elät kuolemanpelossa"

Link to comment
Share on other sites

Aivan, tarkkana saa olla. Työntekijöitten keskinäiset sopimukset ei riitä, pitää olla myös työnantajan hyväksyntä ja merkintä työvuorolistaan. Jos vaihto on tehty asiallisesti, voi kyseisen oh:n puristaa nurkkaan ja vaatia rahoja tehdyiltä "korvaustunneilta".

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...